کویر ۳۵۰ درصد افزایش سرمایه میدهد
شرکت تولید فولاد سپید فراب کویر (کویر) افزایش سرمایه ۳۵۰ درصدی خود را در سه مرحله انجام میدهد.
به گزارش بورس امروز، پس از آنکه شرکت تولیدی فولاد سپید فراب سرمایه خود را در سال ۹۵ از مبلغ ۲ هزار میلیارد ریال به ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال رساند در سال ۹۸ تصمیم گرفت دوباره افزایش دهد، افزایش سرمایه ۴۰۰ میلیارد ریالی سال ۹۵ از محل آورده نقدی و مطالبات صورت گرفته بود.
بر أساس آخرین تصمیم هیئت مدیره در سال ۹۸ این شرکت تصمیم گرفت سرمایه خود را افزایش دهد.
بر اساس این تصمیم و گزارش توجیهی که در سال ۹۸ آماده شده بود، شرکت قراراست سرمایه خود را به مبلغ ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال افزایش دهد.
با تایید حسابرسی این افزایش سرمایه طی ۳ مرحله انجام می شود. مرحله نخست شامل افزایش سرمایه به مبلغ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال میشود. این افزایش۶۰ درصدی به منظور اصلاح و بهبود ساختار مالی شرکت است.
مرحله دوم و سوم هر کدام شامل افزایش ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریالی خواهد شد، افزایش سرمایه مراحل ۲ و ۳ مجموعا ۷۲۰۰ میلیارد ریال است.
این افزایش در هر دو مرحله درمجموع ۲۳۰ درصد است، این افزایش به منظور اجرای طرح توسعه و ریختهگری به میزان ۸۰۰ هزار تن انجام خواهد شد، افزایش سرمایه از محل سود انباشته، مطالبات سهامداران و آورده نقدی تامین میشود.
مهمترین هدف این افزایش سرمایه ۳۵۰ درصدی اجرای طرح توسعه ریختهگری است.
حمیدرضا خوروش، رئیس هیئت مدیره کویر درباره جزئیات این طرح گفت: مبلغ کل خرید خط ذوب و تولید شمش و بلیت باغ بر ۱۱۰ میلیون یوروست. این مبلغ بر أساس ظرفیت ۸۰۰ هزارتن پیش بینی گردیده است. از مبلغ ذکر شده ۸۰ میلیون یورو مربوط به تجهیزات اصلی خط تولید است که از راه امضای قرارداد با طرف خارجی تامیین میشود.
وی تصریح کرد: مبلغ ۳۰ میلیون یورو مربوط به زیرساختهای بانی، ساختمانها و تجهیزات، جرثقیلهای سبک، مخازن آهن اسفنجی و دیگر تاسیسات برقی و آبرسانی مورد نیاز است. شرکت بابت این تجهیزات اقدام به امضای قرارداد با شرکتهای خصوصی داخلی کرده است.
شایان ذکر است این شرکتها هیچگونه وابستگی فنی و مالی با شرکت تولیدی فولاد سپید فراب کویر ندارند.
وی ادامه داد: برای تامیین ارز موردنیاز خط تولید یاد شده از سوی بانک مرکزی ایران ارز نیمایی در نظر کرفته شده است.
با احتساب هزینههای جابه جایی نرخ هر یورو حدود ۱۳۰ هزار ریال پیش بینی میشود. با توجه به مبلغ ارزی مورد نیاز کل خط تولید مبلغ ریالی آن ۱۴ هزار میلیارد ریال برآورد شده است. از این مبلغ ۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال آن از طریق افزایش سرمایه برنامهریزی شده تامین میشود، همچنین ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال آن نیز از منابع داخلی شرکت در سالهای آتی تامین خواهد شد.
شرکت دوره بازگشت سرمایه را ۳ سال و ۴ ماه برآورد کرده است.
شایان ذکر است نشست هیئت مدیره این شرکت درباره افزایش سرمایه از ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال به مبلغ ۱۰ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال در روز جمعه ۳ مرداد در محل قانونی شرکت راس ۱۰ صبح برگزار میشود، این افزایش ۲۰۰ درصدی از محل مطالبات سهامداران و آورده نقدی تامیین میشود.