بورس مسکن نیاز به آزمون و خطا دارد
یک کارشناس اقتصادی معتقد است که ابتدا بهتر است که مسکن و مستغلات در بازارهای فعلی از جمله بورس کالا شکل گیرد و امتحان شود و پس از سپری شدن این امتحان و با توجه به تجربهها اگر نیاز بود، بورس املاک و مستغلات ایجاد شود.
به گزارش بورس امروز،جواد وکیلی درباره بحث ۵ هزار میلیارد تومان تأمین مالی از طریق بورس املاک و مستغلات گفت: اکنون زیرساختها برای بازار سرمایه وجود دارد و سرمایه شرکتها شکل گرفته است.
وی افزود: سرمایه گذاری ۵ هزار میلیارد تومانی باید بازدهی لازم را برای سهامداران داشته باشد در غیر این صورت، مشکل ساز میشود.
این کارشناس اقتصادی گفت: بحث در خصوص شیوه ارزشگذاری املاک در بازار بورس هنوز شکل نگرفته است ضمن اینکه به دامنه و نحوه عرضه هم باید توجه شود.
وکیلی افزود: بهتر بود روندها در بازارهای فعلی از جمله بورس کالا شکل گیرد و امتحان شود و پس از سپری شدن این امتحان و با توجه به تجربهها اگر نیاز بود بورس املاک و مستغلات ایجاد شود.
وی تاکید کرد: مطالعات سازمان بورس باید در این باره بیشتر شود.
علت پا نگرفتن بورس مسکن چیست؟
یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به علل پا نگرفتن بورس مسکن گفت: باید میان بورس و تأمین سرمایه و نهاد مالی، تمایز قائل شویم. به نظر میرسد صرفه نداشتن برای فرابورس و بازار بورس کالا، شاید یکی از علل پا نگرفتن بورس املاک و مستغلات است.
محمد اسکندری با اشاره به اینکه در بورس کالا بیش از دو سال از تهیه امیدنامه پیش فروش متری مسکن میگذرد، اما هنوز اجرایی نشده است، گفت: همچنین در بازار فرعی بورس کالا، املاک بانکها و دولتی تبلیغ شدند، اما موفق نبود.
کارشناس بازار سرمایه افزود: صندوق زمین و ساختمان هم وجود دارد که نوعی از صندوقهای تأمین مالی طرح هاست، اما به علت مدلش، مشکلاتی دارد.
اسکندری اضافه کرد: به نظر میرسد صرفه نداشتن برای فرابورس و بازار بورس کالا، شاید یکی از علل پا نگرفتن بورس املاک و مستغلات است.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: باید میان بورس و تأمین سرمایه و نهاد مالی، تمایز قائل شویم.
وی با اشاره به انتقاداتی بر اساسنامه پیشنهادی بورس املاک و مستغلات گفت: این بورس با قوانین فعلی، مطابق نیست.