الزام واگذاری صنعت دارو به بخش دولتی و شبه دولتی
محمد رضوانیفر،مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری دارویی تامین عنوان کرد:به علت مصالح حاکمیتی تامین نیاز حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد بازار دارویی کشور باید در دست دولت و شبهدولتی باقی بماند. وی افزود:با صراحت، ادعای کسانی که توانمندی مدیران شرکتهای شبهدولتی دارویی را زیر سوال میبرند و معتقدند که مدیران قابلتر و با استعدادتر و توانمندتر در بخش […]
محمد رضوانیفر،مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری دارویی تامین عنوان کرد:به علت مصالح حاکمیتی تامین نیاز حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد بازار دارویی کشور باید در دست دولت و شبهدولتی باقی بماند.
وی افزود:با صراحت، ادعای کسانی که توانمندی مدیران شرکتهای شبهدولتی دارویی را زیر سوال میبرند و معتقدند که مدیران قابلتر و با استعدادتر و توانمندتر در بخش خصوصی وجود دارد، به چالش میکشم. من از مدیران بخش خصوصی دارو در همه سطوح، دعوت میکنم تا همراه با ما رزومههای کاری خود را ارائه و در معرض قضاوت قرار دهند.
رضوانی فر تصریح کرد:در حال حاضر گروه تی پی کو حدود ۴۶ هزار سهامدار حقیقی دارد و بیش از ۵۰۴ بانک، موسسه، صندوق و شرکت سرمایه گذاری در آن سهام دارند. ۵۰ درصد سهام گروه های دارویی برکت که وابسته به ستاد اجرای فرمان امام خمینی است، هم متعلق به مردم است و گروه دارویی شفا، متعلق به بانک ملی هم یک شرکت سهامی عام است. بنابراین اگر سخت گیری در تعریف را کم کنیم هیچ کدام از این شرکت ها دولتی محسوب نمی شوند.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری دارویی تامین خاطرنشان کرد:اگر لازم باشد میتوان بررسی کرد که مدیران کدام بخش در حال حاضر بیشتر به مسئولیتهای اجتماعی خود ایفای تعهد میکنند.مگر شرکتهای خصوصی ادعا نمیکنند که کارآتر و بهرهورترهستند؟بسیار خب، پس بدیهی است که باید سود بیشتری کرده باشند و در نتیجه مالیات بیشتری هم پرداخته باشند.باز هم ایشان را به چالش دعوت میکنم تا اسناد پرداخت واریز مالیات سالهای ۹۵ و ۹۶ خود را منتشر کنند و خودمان هم این کار را انجام میدهیم.
وی در ادامه گفت:در حوزه صادرات هم شرکت های شبه دولتی تاکنون موفق تر بوده اند و توانسته اند به بازارهای ترکیه، گرجستان، عراق، قطر وارد شوند. این کشورها که دیگر به خصوصی یا دولتی بودن طرف تجاری خود اهمیتی نمی دهند پس چرا شرکت های خصوصی در حوزه صادرات چندان موفق نبوده اند؟
رضوانی فر تاکید کرد:اگر فرض کنیم شرکت های شبه دولتی برای تامین نیاز داخلی از رانت هایی بهره مند هستند، پس چرا شرکت های بین المللی، شرکت هایی مثل اکسیر و زهراوی و غیره را برای مشارکت و تولید قراردادی و تحت لیسانس انتخاب می کنند، آنها که محدودیتی در انتخاب نداشته اند یا زیر بار فشاری نبوده اند.باید بگویم بخش دولتی رقیب بخش دولتی با این معنا که برخی آن را مطرح می کنند نیست.
وی در ادامه اشاره کرد:در دوره ای که من در گروه دارویی البرز بودم شرکت های شبه دولتی سه شرکت را با مشارکت بخش خصوصی ساختند و بخش عمده ای از سهام آنها در اختیار بخش خصوصی قرار گرفت. الان هم همین کار را حاضریم انجام دهیم.
رضوانی فر در انتها اضافه کرد:ما به بخش خصوصی شناسنامه داری نیاز داریم که شفاف و پاک باشد و خود را ملزم به رعایت قوانین کشور از جمله پرداخت مالیات، حق بیمه تامین اجتماعی و غیره بداند و دارای برند و دانش فنی و تیم تخصصی و انگیزه و برنامه روشن برای ماندگار بلند مدت در بازار دارویی کشور باشد.به طور رسمی اعلام میکنم که حاضریم با هر بخش خصوصیای که علاقمند به سرمایه گذاری مشترک در حوزه تولید باشد،همکاری و مشارکت کنیم تا بتوانیم از توانمندیهای هم برای همافزایی بهره ببریم و حتی مدیریت کار را به خود آنها بسپاریم.