تشریح فعالیتها و برنامههای شبندر برای باقی ماندن در عرصه رقابت
شرکت پالایش نفت بندرعباس برای اجرای مناسب و دقیق خود اهداف خود برنامه راهبردی تدوین کرده است که از جمله آنها میتوان به توسعه سرمایه انسانی، حفاظت محیط زیست و افزایش بهرهوری شرکت نام برد.
به گزارش بورس امروز، پالایشگاه بندرعباس به عنوان یکی از تأمینکنندگان فرآوردههای نفتی از سال ۱۳۷۶ فعالیت خود را آغاز کرد، شرکت پالایش نفت بندرعباس (شبندر) از ابتدای تأسیس سعی در استفاده از فناوریهای روزآمد داشته است که توجه به این موضوع و از آنجا که تحولات فناورانه صنعت پالایش به کندی رخ میدهد بنابراین انتظار منسوخ شدن سریع فناوریهای مورد استفاده را نباید داشت.
شرکت پالایش نفت بندرعباس به عنوان یک شرکت سهامی عام در بورس اوراق بهادار جزو گروه فرآوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای فعالیت میکند که حدود ۲۰ درصد سهام آن متعلق به شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت است.
«شبندر» از شرکتهایی است که توانایی به پالایش نفت خام سنگین را هم دارد، نزدیکی پالایشگاه بندرعباس به آبهای آزاد و دسترسی به منابع تولید آسان، امکان حضور در بازارهای رقابتی منطقه و جهان را برای این شرکت فراهم کرده، البته اولویتش همچون دیگر شرکتهای پالایشی تأمین فرآوردههای نفتی مورد نیاز داخلی است.
پالایشگاه بندرعباس در سال ۹۷ از طرح افزایش تولید بنزین خود رونمایی کرد و این پروژه پس از تسویه حساب با پیمانکار بهطور کامل در اختیار شرکت قرار گرفت، همچنین شبندر برای کسب سود از محل خارج از تولید، در شرکت پالایش نفت اصفهان سرمایهگذاری کرده است، سهم شبندر در شپنا حدودی ۰.۱۵ درصد است.
«شپنا» نیز خوراک پتروشیمیهای اراک، اصفهان، نفت جی، نفت سپاهان و صنایع شیمیایی ایران را تامین میکند.
درآمدهای «شبندر» از «شپنا» طی دو سال گذشته قابل توجه بوده است، بهگونهای که در سال ۱۳۹۸ شاهد کسب درآمد ۲۳.۳۹۵ میلیون ریالی از «شپنا» بودیم.
شرکت پالایش نفت بندرعباس برای اجرای مناسب و دقیق خود اهداف خود برنامه راهبردی تدوین کرده است که از جمله آنها میتوان توسعه سرمایه انسانی، حفاظت محیط زیست و افزایش بهرهوری را نام برد.
«شبندر» با دریافت، معاوضه و خرید خوراک پالایشگاه از شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، شرکت ملی گاز ایران و دیگر عرضهکنندگان داخلی و خارجی فعالیت پالایشی خود را انجام میدهد.
با وجود اینکه پالایشگاه بندرعباس فرآوردههای خود را در بازارهای داخلی و صادراتی میفروشد، ریسک دریافت نکردن بهموقع اطلاعات شامل حال این شرکت میشود؛ علت ایجاد این ریسک، زمانبری دریافت اطلاعات مقدار و قیمت نفت خام دریافتی و فرآوردههای فروخته شده است؛ این اطلاعات از شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی اعلام میشود.
شرکت پالایش نفت بندرعباس به عنوان شرکتی تولیدی برای به هنگام کردن فرآوردههای خود و افزایش بهرهوری از اهداف کلان استفاده میکند، از جمله این اهداف احداث توربین گازی ششم، احداث نیروگاه خورشیدی، لایروبی حوضچه چرخشی کانال، احداث خط لوله ۱۶ اینچ و طراحی سیستم ERP است.
البته باید توجه داشت که اجرای طرحهای فوق و دیگر طرحهای کلان به دلیل نیاز به امکان سنجی و طراحی و تأمین مالی زمانبر هستند.
شرکت پالایش نفت بندرعباس برای سال ۹۸ و نیز امسال طرحهایی از جمله احداث ۶ مخزن بنزین و نفت گاز جدید؛ طراحی، خرید و نصب آب شیرینکنهای MED؛ طراحی، خرید و راهاندازی سیستم کنترل قطع اتوماتیک بازوهای بارگیری؛ بهینهسازی مصرف آب در برج؛ احداث خط لوله در واحد مخازن پالایشگاه و پروژههای ترمیم و بازسازی حوضچههای بتنی آب و سازههای بتنی آبگیر دریا تعریف کرده بود.
طرحهای پارسال شرکت پالایش نفت بندرعباس تقریباً اجرا شده و تنها مطالبات به پیمانکاران همچنان برقرار است.
باید توجه داشت در مسیر تولید شرکت با رقبایی همچون شرکت نفت ستاره خلیج فارس که تازکی وارد این عرصه شده، روبهروست، امکان اشباع بازار داخل بسیار حائیز اهمیت است زیرا این شرکتها باید با پیشبینی فروش رقبا و توجه به بازار صادراتی از اشباع احتمالی جلوگیری کنند.