کارخانه نوآوری آفتاب شهریور به بهرهبرداری میرسد
مدیر پروژه کارخانه نوآوری آفتاب (کارنا) از بهرهبرداری کامل این کارخانه به عنوان کارخانه نوآوری غرب کشور تا پایان شهریور امسال خبر داد.
به گزارش بورس امروز، علیرضا معدلی، با اعلام این خبر گفت: براساس تفاهمنامه چهارجانبه بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکت ماشینسازی اراک و همچنین استانداری و پارک علم و فناوری استان مرکزی در شهریور ماه سال گذشته به عنوان کارخانه نوآوری غرب کشور در شرکت ماشینسازی اراک راهاندازی شده است.
وی افزود: در ابتدای کار یک فضای ۸ هزار متری و در ادامه یک فضای ۱۸ هزار متری در مجتمع آموزش ماشینسازی اراک به آن اضافه میشود که یکی از بزرگترین کارخانههای نوآوری کشور از نظر وسعت خواهد بود.
معدلی ادامه داد: با توجه به نزدیکی استان مرکزی به استانهای همجوار از جمله استان لرستان، همدان، کرمانشاه، قم و البرز این موضوع با هدف جاریسازی ایدههای خلاقانه در زمینههای فناوری اطلاعات، متالوژی و مکانیک آغاز شده است. در این رابطه از همه امکانات کارخانه ماشینسازی در این کارخانه نوآوری برای حمایت از صنایع کوچک و نوآور استفاده میکنیم.
مدیر پروژه کارخانه نوآوری آفتاب درباره امکانات این مجموعه گفت: با توجه به اینکه شرکت ماشینسازی به عنوان یک شرکت دانشبنیان مادر تخصصی کشور مطرح بوده و امکانات تولیدی بسیار خوبی دارد، امکان مشارکت با شرکتهای کوچک را در زمینههای مختلف به ویژه ساخت تجهیزات دارد که موضوع برد- برد برای این شرکتها است.
به گفته وی در این زمینه پیشنهادهای خوبی به کارخانه نوآوری آفتاب (کارنا) داده شده و تفاهمنامههای مختلفی را با پارک علم و فناوری، دانشگاه صنعتی اراک، بنیاد نخبگان و فن بازار را منعقد شده است.
تاسیس شتابدهنده نوآوری آفتاب
مدیر پروژه کارخانه نوآوری آفتاب با بیان اینکه با همکاری دانشگاه اراک و پارک علم و فناوری شتابدهنده نوآوری آفتاب تاسیس شده است، تاکید کرد: این شتابدهنده شروع فعالیت کرده و دفتر آن در کارخانه نوآوری مستقر است و ایدهها افراد و شرکتها را بهصورت هستههای فناور آنالیز کرده و در صورت امکان همکاری، قرار داد را با کارخانه نوآوری منعقد میکنند. همچنین با شتابدهنده کارن به عنوان شتابدهنده نفت، گاز و پتروشیمی، تفاهمنامه داریم.
معدلی در ادامه با اشاره به اینکه حدود ۳۷ آزمایشگاه و کارگاه داریم، افزود: با بهرهگیری از این امکانات یک فبلب ایجاد شد که استفاده مشترک شرکتها از ماشینآلات صنعتی بزرگ را که تهیه آنها برای شرکتهای کوچک به این سادگی فراهم نیست، امکانپذیر میسازد و تولید آنها را تسریع میکند. فبلب یک مجموعه تحقیقاتی با میزهای کار اشتراکی است که شرکتها میتوانند از آنها استفاده کنند.
وی درباره جذب ایدههای خلاقانه در این کارخانه نوآوری گفت: ایدههای خلاقانه افراد را در زمینههای مختلف صنعتی جذب کرده و با هدایت این ایدهها و مشارکتی که از نظر سرمایهگذاری و ارائه امکانات تولیدی و تحقیقاتی داریم، بحث تجاریسازی این ایدهها را فراهم میکنیم.
اولین اقدام: تولیدات ماشین آلات راه سازی و معدنی
مدیر پروژه کارخانه نوآوری آفتاب با بیان اینکه کار جذب را از سال گذشته آغاز کرده و در فضای موجود شرکتها و هستههای فناوری را که به این موضوع علاقهمند بودند، استقرار دادیم، یادآور شد: اولین قرارداد رسمی که کارخانه نوآوری منعقد کرده با شرکت هوپاد ماشین است که یکی از تولیدات کشور در زمینه تولید ماشینآلات راهسازی و معدنی خواهیم داشت. شرکتهای دانشبنیان و نوآفرین و نوآور هم در این کارخانه حمایت و در این کارخانه مستقر میشوند.
معدلی گفت: همچنین با بخش خصوصی هم همکاریهایی داریم تا بتوانیم شعبههایی از کارخانه نوآوری را در سطح استان و استانهای همجوار ایجاد کنیم.
وی در پایان یادآور شد: در ایام نوروز با کمک یک شرکت نوآور بحث تولید محصول نانو برای ضد باکتری و ضد ویروس کردن سطوح را آغاز کردیم؛ از آزمایشگاه کارخانه نوآوری برای تولید این محصول استفاده شده و این محصول به مدت ۴ ماه سطوح را ضد باکتری و ضد ویروس میکند. همچنین کارخانه تولید الکل را به سرعت برای مبارزه با کرونا راهاندازی کردیم و از فروردین ماه روزانه حدود ۵۰ لیتر توانایی تولید الکل داریم.