ورود خودروی وطنی به فاز رقابت
مریم باقری،کارشناس بازار سرمایه در رابطه با وضعیت خودرو با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت. باقری عنوان کرد:در روزهای پایانی مردادماه شرکت ایران خودرو پس از برگزاری مجمع عمومی عادی فوق العاده جهت انتخاب اعضای هیئت مدیره در محدوده قیمتی ۲۱۵ تومان بار دیگر به گردونه معاملات بازگشت. جلسه مجمع شرکت ۲۸ مردادماه با […]
مریم باقری،کارشناس بازار سرمایه در رابطه با وضعیت خودرو با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.
باقری عنوان کرد:در روزهای پایانی مردادماه شرکت ایران خودرو پس از برگزاری مجمع عمومی عادی فوق العاده جهت انتخاب اعضای هیئت مدیره در محدوده قیمتی ۲۱۵ تومان بار دیگر به گردونه معاملات بازگشت. جلسه مجمع شرکت ۲۸ مردادماه با حضور ۸۸ درصد سهامداران رسمیت یافت و سازمان مدیریت صنعتی با ۱۷٫۹ درصد یک کرسی هیات مدیره را از آن خود کرد.
وی افزود:شرکت های تجارت حامی الکترونیک ایرانیان، تعاونی کارکنان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و سرمایه گذاری سلیم هم با مالکیت حدود ۱۸ درصدی هر کدام یک کرسی را تصاحب کردند. پویانمایان رستا وابسته به بخش خصوص نیز با ۲۸٫۳ درصد سهم، صاحب یک کرسی شد. همزمان با نوسانات نرخ ارز، بازار بورس به ویژه سهام صادرات محور رشد مناسبی را تجربه کردند و در این میان گروه خودرو تا حدودی از این روند عقب ماند. گرچه معاملات این گروه مدتی ست بهبود یافته و مطابق با آخرین معاملات در هفته پایانی مردادماه، شاخص خودرو بار دیگر به میانه کانال ۱۵ هزار واحد بازگشت و ارزش معاملات گروه نیز به مرز ۲۱ میلیاردتومان رسیده است.
کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد:ایران خودرو نیز در بیش از هشت سال اخیر در یک کانال صعودی بلند مدت در حال نوسان است، آخرین بار سقف این کانال در اواخر سال ۹۴ و در قیمت ۴۵۰ تومان لمس شد و اکنون پس از ۲ سال و نیم برخورد به کف کانال در محدوده ۲۰۰ تومان اتفاق افتاد. به نظر می رسد سرمایه گذاران کف مذکور را با رعایت حد ضرر ۱۰ درصد برای خرید جذاب خواهند دید. این در حالی است که رشد سهم در محدوده های ۲۳۵ و ۲۷۰ تومان با مقاومت هایی از لحاظ تکنیکالی مواجه خواهد بود و شدت عرضه ها در محدوده های مذکور می تواند تعیین کننده روند آتی سهم باشد. لازم به ذکر است ۲۰۰ تومان محدوده تقاطع قیمت سهم با بال پایینی چنگال اندرو می باشد و در طی دو سال و نیم اخیر ایران خودرو بارها به لاین این چنگال واکنش نشان داده است و در صورت تکرار این اتفاق اهداف قیمتی محدوده ۳۴۰ تومان می تواند در یک روند صعودی بلند مدت مد نظر باشد.
وی در ادامه گفت:براساس آخرین آمار منتشر شده، در چهار ماه نخست امسال تولید انواع خودرو با اندکی تغییر نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۴۳۶ هزار و ۱۳۶ دستگاه رسید. در این مدت شرکت ایران خودرو از قطب های اصلی خودروسازی کشور، از فروش ۱۵۱،۹۰۴ دستگاه خودرو، ۵۶۰۵ میلیاردتومان درآمد کسب کرده که مبلغ ۱۰۸۵ میلیارد تومان از فروش در تیرماه حاصل شده است. باید توجه داشت شرایط انقباضی فعلی برای ورود خودروهای خارجی در کنار رشد قیمت ارز،هم اکنون زمینه رقابت مناسبی برای خودروهای وطنی فراهم داشته است و افزایش تولیدات شرکت های خودروساز داخلی در کنار تنوع شرایط فروش می تواند موقعیت خوبی برای فروش این قبیل شرکت ها رقم بزند. افزایش حجم فروش محصولات به شرط تحویل ارز با نرخ مناسب به خودروسازان می تواند در آینده شرایط مناسب تری برای این شرکت رقم بزند.
باقری تاکید کرد:پس از اعلام بسته جدید ارزی دولت، مسئولان زنجیره خودروسازی کشور اقدام به رایزنی با وزارت صنعت کردند تا از این طریق مسیر آزادسازی قیمت خودرو را هموار سازند و گفته می شود وزارتخانه با آزاد سازی قیمت خودرو موافق است.مشاور وزیر صنعت در نشست اخیر قطعه سازان اعلام کرد؛ وزارتخانه با آزادسازی موافق است و در این خصوص نامه ای از سوی دو خودروساز بزرگ کشور در اختیار رئیس جمهور قرار گرفته که در این نامه تقاضای آزادسازی قیمت خودرو مطرح شده است. اما با توجه به شرایط فعلی اقتصادی کشور رئیس جمهور هنوز در این ارتباط تصمیم گیری نکرده است. از دیدگاه برخی فعالان بازار، قیمت گذاری در بازار خودرو دیگر معنا ندارد و باید عرضه و تقاضا تعیین کننده نرخ خودرو باشد.
کارشناس بازار سرمایه در انتها تاکید کرد:باید در نظر داشت کاهش نقدینگی و بدهکاری خودروسازان به قطعه سازان، بروز تحریم های خارجی در کنار قطع یارانه ارزی و رشد قیمت مواد اولیه داخل از اصلی ترین دلایل خودروسازان و قطعه سازان بر آزادسازی قیمت خودرو به شمار می روند. در همین خصوص رئیس انجمن قطعه سازان نیز درباره افزایش قیمت خودرو اظهار داشت؛ با توجه به اینکه تا اردیبهشت ماه ۹۷ مواد اولیه ۷۲ درصد، هزینه های دستمزد ۵۶ درصد و هزینه های سربار ۲۱ درصد افزایش یافته در نتیجه نمی توان قیمت را ثابت نگه داشت و به طور طبیعی قیمت افزایش می یابد. به گفته نجفی منش از اردیبهشت ماه تا کنون قیمت ارز بیش از دو برابر شده و مواد اولیه داخلی هنوز افزایش قیمت رسمی نداشته اما نرخ ها به طور غیر رسمی در بازار افزایش یافته است که با این روند پیش بینی بین ۶۰ تا ۸۰ درصد افزایش قیمت خودرو دور از انتظار نیست.