تهاتر کالای اساسی با نفت جزو ضروریترین برنامههاست
معاون اول رئیسجمهوری گفت: تهاتر کالاهای اساسی با نفت برای کشور جزو ضروریترین نیازهاست و دولت با قاطعیت از این برنامه حمایت خواهد کرد.
به گزارش روند بورس امروز، اسحاق جهانگیری، عصر دوشنبه (۱۶ تیرماه) در نشست ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی که در وزارت امور خارجه برگزار شد با تبیین شرایط اقتصادی کشور، گفت: برای عبور از شرایط دشوار و خطیر کنونی باید بر رفع موانع تولید و حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم متمرکز شویم.
معاون اول رئیسجمهوری افزود: اگر بتوانیم میزان صادرات امسال را نسبت به پارسال افزایش دهیم، موفقیت بزرگی است، افزون بر همسایگان، روابط اقتصادی ما با کشورهای چین، هند و روسیه تعیین کننده است. ما روابط مهم و راهبردی با این کشورها داریم.
وی با بیان اینکه چین دومین اقتصاد بزرگ دنیاست، گفت: باید با شهامت از توسعه روابط راهبردی کشورمان با پکن دفاع کنیم و وزارت خارجه میتواند در حوزههای مختلف از انرژی تا فناوری روی این تفاهمنامه کار کند.
جهانگیری با اشاره به آثار مثبت اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در تابآوری کشور مقابل تحریمها نظیر رفع نیازهای کشور به فرآوردههای نفتی و کالاهای اساسی نظیر بنزین و گندم، تصریح کرد: خوشبختانه اجرای این سیاستها سبب شد نیازهای کشور در این گلوگاهها که مورد هدف دشمن بود برطرف شده و ما امروز صادرکننده برخی از این محصولات هستیم.
معاون اول رئیسجمهوری با تأکید بر اینکه صادرات غیرنفتی بهمنظور تامین ارز مورد نیاز کشور و افزایش تولید داخلی و اشتغالزایی اولویت اصلی اقتصاد است، گفت: همه دستگاههای دولتی، عمومی و بخش خصوصی باید برای رفع موانع و توسعه صادرات غیرنفتی در سال ۹۹ تلاش کنند.
جهانگیری با بیان اینکه میزان رشد اقتصادی پارسال بدون احتساب نفت مثبت ۱.۱ درصد بوده است، تصریح کرد: با وجود تحریمها و فشارهای اقتصادی رشد مثبت اقتصادی پارسال اتفاق مهمی بود و البته برخی بخشها از جمله بخش کشاورزی تأثیری تعیینکننده در این زمینه داشتند، زیرا رشد بخش کشاورزی ۸ درصد بود و سایر بخشها نظیر صنعت و خدمات نیز با رشد مواجه بودند.
معاون اول رئیسجمهوری با تأکید بر اینکه کشور از ظرفیتهای گستردهای برخوردار است، عنوان کرد: در اوج راهبرد فشار حداکثری آمریکا، پارسال ۱۳۴ میلیون تن کالا به ارزش ۴۱ میلیارد دلار از کشور صادر شد و ۳۵ میلیون تن کالا به ارزش ۴۳.۷ میلیارد دلار واردات انجام شد که در مجموع میزان وزنی صادرات و واردات حدود ۱۷۰ میلیون تن و از نظر ارزش بدون نفت حدود ۸۵ میلیارد دلار بوده که این یعنی حجم تجارت خارجی با نفت و خدمات کشور بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار است و این عدد در سالهای گذشته به ۲۰۰ میلیارد دلار هم رسیده بود.
وی افزود: میزان ذخایر اسکناس ارز در بانک مرکزی در تاریخ این بانک بیسابقه است، اما اگر بتوانیم به منابع ارزی کشورمان که در کشورهای دیگر مسدود شده است نیز دست یابیم در بخش تأمین ارز به صورت حوالهای نیز مشکلی نخواهیم داشت.