نرخ خرید گندله ارفع از چادرملو اعلام شد
در قرارداد خرید گندله فولاد ارفع از شرکت چادرملو، نرخ جاری ۲۳.۵ درصد میانگین نرخ سه ماهه فروش شمش فولاد خوزستان است.
به گزارش بورس امروز، علیرضا خیاط، مدیرعامل آهن و فولاد ارفع به نوسانهای شدید قیمت گندله و آهن اسفنجی اشاره کرد باوجود اینکه این امر تامین مقدار مور نیاز شرکت مازاد بر سهمیه گندله شرکت چادرملو را با دشواری مواجه کرد اما وقفه ای در میزان تولید برنامه ریزی شده ایجاد نشده است.
وی آخرین نرخ میانگین خرید گندله را ۱۳.۵۰۰ریال و آخرین نرخ میانگین خرید آهن اسفنجی را حدودا ۳۱.۵۰۰ ریال اعلام کرد.
مدیر عامل ارفع با تاکید بر اینکه شرکت هیچ تصمیمی مبنی بر صادرات آهن اسفنجی نداشته و ندارد، نرخ فروش صادراتی شمش فولادی این شرکت را ۳۴۶ دلار به ازاء هر تن ذکر کرد.
خیاط آخرین نرخ خرید الکترود گرافیتی را ۵.۱ یورو به ازای هر کیلوگرم خواند و اشاره کرد: میزان موجودی فعلی و خریدهای در جریان، مقدار کافی الکترود متناسب با تولید پیش بینی شده تا پایان ۱۳۹۹ را پوشش می دهد.
قیمت سنگ آهن و کنسانتره در سال جاری
بالاترین مقام مسئولا «ارفع» ضمن اشاره به برگزاری نشستهای متعدد درباره خرید سنگ آهن و کنسانتره نسبت به شمش فولاد خوزستان با محوریت انجمنهای مرتبط، بین شرکتهای معدنی و فولادی گفت: مقرر شد طی بررسیهای کارشناسی نسبت نرخ سنگ آهن و کنستانتره به شمش فولاد خوزستان تعیین شود؛ البته نرخ جاری برای این شرکت در قرارداد خرید گندله از شرکت چادرملو ۲۳.۵ درصد میانگین نرخ سه ماهه فروش شمش فولاد خوزستان است.
تجدید ارزیابی در ارفع
به گفته مدیرعامل ارفع، متراژ محل جفرافیایی زمین شرکت مساحتی در حدود ۸۵ هکتار و واقع در مجتمع گندله سازی چادرملو کیلومتر ۲۵ جاده اردکان به نایین قرار دارد.
وی تصریح کرد: اما به رغم این متراژ و مساحت، شرکت برنامهای برای تجدید ارزیابی ندارد.
هزینه الکترود در ارفع
خیاط مبلغ هزینه مواد غیرمستقیم مصرفی در صورت مالی ۱۳۹۸ را برابر ۲.۷۰۹.۰۶۳ میلیون ریال ذکر کرد که به تفکیک الکترود مصرفی با ۱.۷۲۸ تن ۱.۹۸۷.۴۹۶ میلیون ریال، نسوز مصرفی با ۹.۰۴۴ تن ۵۶۹.۴۲۳ میلیون ریال و سایر موارد ۱۵۲.۱۴۴ میلیون ریال است.
وی همچنین جمع مصرف الکترود کوره قوس (EAF) و کوره پاتیلی (LF) در تولید حدود ۲ کیلوگرم در هر تن تولید شمش و مصرف نسوز نسبت به تولید حدود ۵.۱۰ کیلوگرم در هر تن تولید شمش عنوان شد.
مدیرعامل ارفع تصریح کرد: با توجه به قیمت الکترودهای خریداری شده در پایان سال ۱۳۹۷ و روند کاهشی قیمت الکترود در سال ۱۳۹۸، قیمت میانگین مصرفی الکترود در سال ۱۳۹۸حدود هر کیلوگرم ۱۱ دلار بوده است.
خیاط با بیان اینکه آخرین خرید مربوط به اسفند ۱۳۸۸ و با نرخ ۱.۵ یورو بوده است، تصریح کرد: با شیوع ویروس کرونا و سیاست دولتها و شرکتهای تولید کننده در مقابل با یکدیگر، پیش بینی قیمت الکترود تا سال ۱۴۰۰ امکانپذیر نمی باشد. اما روند فعلی نرخ جهانی رو به کاهش است.
وی میزان موجودی الکترود شرکت را برای ۴ ماه و نیم کافی دانست و افزود: ولی با توجه به سفارشات در راه و موجودی گمرک تا پایان سال مشکلی از بابت ذخایر الکترود وجود ندارد.
قراضه
خیاط در ادامه با اشاره به افزایش نرخ قراضه، گفت: قیمت کنونی قراضه ۵۰٫۰۰۰ ریال است؛ افزایش قیمت محصولات فلزی سبب افزایش قیمت قراضه در سطح خرده فروشیها و در نتیجه افزایش قیمت قراضه ارائه شده توسط شرکتهای جمعآوری و فرآوری قراضه میشود.
وی ادامه داد: طبق گزارش زمان شروع بهره برداری موثر از افزایش ظرفیت آهن اسفنجی در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ و بهره برداری از واحد فولادسازی از أواخر سال جاری است.
خیاط یاد آورشد: ضرایب تبدیل براس سال ۹۸ گندله به آهن اسفنجی ۱.۴ و آهن اسفنجی به فولاد ۱.۲ اعلام شد.
فروش صادراتی در ارفع
خیاط به عنوان مدیر عامل شرکت ارفع فروش صادراتی را به صورت FOB عنوان کرد و گفت: حمل محصولات از کارخانه تا گمرک به صورت ترکیبی ریلی و جاده ای صورت می پذیرد و هزینه حمل هر تن با کامیون ۱.۷۲۰.۷۲۷ ریال و از طریق ریلی به ازا هر تن ۱.۱۵۰.۰۰۰ ریال است. با توجه به شرایط فروش FOB مبلغ حمل گمرک تا مقصد توسط خریداران پرداخت می شود.
وی افزود: کرونا هیچ تاثیری بر مقدار فروش شرکت نداشته و همچنان صادرات براساس FoB خلیج فارس صورت می گیرد و هیچگونه تخفیفی در نرخ فروش اعمال نمیگردد.
قیمت آب، برق، گاز
مدیرعامل ارفع قیمت گاز مصرفی این مجموعه فولادی، یاد آورشد: نرخ خرید گاز به ازاء هر واحد متر مکعب به ترتیب در سال ۱۳۹۵ ، ۱۴۲۵ در سال ۱۳۹۶ ، ۱۴۵۲ ، در سال ۱۳۹۷ ، ۲۱۵۶ ، در سال ۱۳۹۸، ۲۸۶۰ و در آخرین تعدیل خرید در سال ۱۳۹۹، ۲۸۶۰ عنوان شد.
وی ادامه داد: میزان کل برق مصرفی در سال ۱۳۹۵، ۸۱۸٫۰۶۳٫۹۰۷، در سال ۱۳۹۶، ۸۸۷٫۳۴۷٫۱۸۳ در سال ۱۳۹۷ ،۹۳۷٫۵۰۹٫۰۵۴ و در سال ۱۳۹۸، ۸۴۰٫۳۹۶٫۴۸۴ کیلو وات بوده است.
وی تصریح کرد: همچنین میزان کل آب مصرفی در سال ۱۳۹۵ ، ۱٫۸۹۶٫۰۴۹ در سال ۱۳۹۷ ، ۲٫۱۰۹٫۹۶۸، در سال ۱۳۹۸، ۱٫۶۴۸٫۳۷۹ متر مکعب بوده است.
خیاط گفت: پیشبینی شرکت درباره افزایش نرخ گاز و برق در سال ۹۹ ، ۱۵ درصد برآورد شده است. همچنین میزان گاز، آب و برق مصرفی به ازای تولید هر تن شمش در حال حاضر به ترتیب ۲۳ نرمال متر مکعب و یک متر مکعب و ۸۷۰ کیلو وات ساعت در نظر گرفته شده است.