تنوع سرمایهگذاری در «ومهان»
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه مالی مهر آیندگان درباره راهبردهای سرمایهگذاری این شرکت در بازار سرمایه گفت: در مقاطع مختلف صنایع مختلفی مدنظر شرکت برای سرمایه گذاری است و برای سرمایهگذاری بر صنعت خاصی متمرکز نیستیم.
مهدی سناییفرد به خبرنگار روند بورس امروز گفت: سرمایه گذاریهای این شرکت در صندوق های سرمایه گذاری عمدتاً در صندوقهای سرمایه گذاری با درآمد ثابت صورت گرفته بود. به دنبال ماه شمار شدن سود سپردههای بانکی، سرمایه گذاری در صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت به عنوان راهکاری برای مدیریت نقدینگی مدنظر قرار گرفته شد.
وی درباره خروج این مجموعه از صندوقهای سرمایه گذاری گفت: رقمی در حد ۱،۸۰۰ میلیارد ریال در این صندوق ها سرمایه گذاری شده بود که بنا به شرایط نقدینگی و وضع بازار سرمایه این رقم افزایش یا کاهش مییابد.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه مالی مهر آیندگان تصریح کرد: همانطور که گفته شد این صندوق ها از نوع با درآمد ثابت هستند و برای تامین مالی سرمایهگذاری در بورس در مقاطع مورد نظر نسبت به واگذاری واحدهای این صندوق ها اقدام می گردد. برخی از صندوقهای با درآمد ثابت از نوع پرداخت سود نقدی هستند و چنانچه زمان فروش آنها بلافاصله بعد از تقسیم سود باشد، بدیهی است که ارزش روز و بهای تمام شده آنها اندکی متفاوت است. اما در مجموع و با در نظر گرفتن سود تقسیمی معمولا سرمایه گذاری در این صندوق ها با سود همراه است.
سناییفرد همچنین درباره راهبرد شرکت در ورود و خروج از سهام شرکتها عنوان کرد: در مقاطع مختلف صنایع مختلفی مدنظر شرکت برای سرمایهگذاری است وبرای سرمایهگذاری برصنعت خاصی متمرکز نیستیم.
وی درباره صنایع پروشیمی، سیمان و داروسازی ابراز امیدواری و اظهار کرد: با توجه به وضع متغیرهای کلان اقتصادی هر سه صنعت دارای چشم انداز مناسبی هستند.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه مالی مهر آیندگان تصریح کرد: اصلاح پرتفوی در شرکتهای سرمایهگذاری بهصورت یک فرآیند مستمر صورت میگیرد و محدود به یک مقطع خاص نیست.
«ومهان» در خردادماه
شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه مالی مهر آیندگان (ومهان)، با سرمایه ثبت شده ۱۰ هزار میلیارد ریالی در یک ماه منتهی به خرداد ۹۹ از محل واگذاری سهام ۲۳ شرکت از سود دو هزار و ۴۷۷ میلیارد ریالی برخوردار شد. کل مبلغ واگذاری از واگذاری این شرکتها پنج هزار و ۳۶۳ میلیارد ریال است، در حالی که قیمت تمام شده این شرکتها دو هزار و ۸۸۷ میلیارد ریال است.
در میان این شرکتها از محل واگذاری شرکتهای سرمایهگذاری غدیر، پتروشیمی جم و فولاد مبارکه ی اصفهان بیشترین سود را بدست آورده است؛ واگذاری شرکت های صندوق سرمایه گذاری امین یکم فردا با زیان و گروه بهمن و سیمان ساوه از کمترین سود برخوردار بوده است. همچنین شرکت در خرداد ماه از ETF ها بیشترین واگذاری را داشته است.
این شرکت واحدهای سرمایهگذاری خود از اعتماد آفرین پارسیان، صندوق سرمایهگذاری خود را با درآمد ثابت کیان، صندوق سرمایهگذاری امین یکم فردا، صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت کمند، صندوق سرمایهگذاری پارند پایدار سپهر واگذار کرده است.
شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه مالی مهر آیندگان (ومهان)، در خردادماه سال مالی منتهی به ۳۰/۱۲/۱۳۹۹ به مقدار دو هزار و ۳۰۱ میلیارد ریال در سهام ۲۲ شرکت در بازار سرمایه، سرمایه گذاری کرده است. همچنین در این ماه حجم سرمایهگذاریهای شرکت در شرکتهای خارج از بورس از رقم ۱۱۳ میلیارد ریالی برخوردار بوده است.
در میان این شرکتها بیشترین حجم سرمایهگذاری متعلق به شرکتهای سرمایهگذاری دارویی تامین، پتروشیمی مبین و پتروشیمی اراک بوده است.
شرکت اعلام کرده است که از محل درآمد حاصل از سود سهام ۱۰ شرکت داروسازی اسوه، بیمه ما، سیمان خوزستان، داروسازی جابرابن حیان، نفت ایرانول، بانک حکمت ایرانیان، سیمان خزر، نفت پارس، تولید مواد اولیه داروپخش و البرز دارو برای سال مالی منتهی به پایان اسفند ماه سال مالی ۹۹ رقم ۲۵۶ میلیارد ریال پیش بینی کرده است، که در میان ۱۰ سهم یادشده بیشترین درصد مالکیت متعلق به شرکتهای داروسازی اسوه و بیمه ما است. تا پایان خرداد ماه مجمعی برگزار نشده است که شرکت از محل برگزاری آنها سودی را دریافت کرده باشد.
ارزش بازار پرتفوی بورسی شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه مالی مهر آیندگان، تا پایان خردادماه ۲۳۶ هزار و ۴۳۵ میلیارد ریال و ارزش بازار پرتفوی غیر بورسی آن نیز ۴ هزار و ۱۲۹ میلیارد ریال بوده است. که بیشترین سرمایهگذاریهای شرکت در پرتفوی بورسی در شرکت استخراج کانههای فلزی، بانکها و مؤسسات اعتباری و شرکتهای چند رشتهای صنعتی بوده است.