بازدهی مناسب «دارا یکم» راه برای عرضه صندوقهای دولتی باز میکند
به گزارش روند بورس امروز، همایون دارابی درباره مهمترین عوامل تعیین کننده این روزهای بازار افزود: هماکنون بازار مملو از خبرها و شایعات است و پس از رشدهای اخیر در شرایطی قرار دارد که نسبت به این خبرها حساس است. وی ادامه داد: از طرفی بازار با رسیدن به مرز ۱.۴میلیون واحدی مترصد بهانه ای […]
به گزارش روند بورس امروز، همایون دارابی درباره مهمترین عوامل تعیین کننده این روزهای بازار افزود: هماکنون بازار مملو از خبرها و شایعات است و پس از رشدهای اخیر در شرایطی قرار دارد که نسبت به این خبرها حساس است.
وی ادامه داد: از طرفی بازار با رسیدن به مرز ۱.۴میلیون واحدی مترصد بهانه ای برای استراحت است و از طرف دیگر با فشار ورود نقدینگی و همچنین رشد بهای دلار در بازار آزاد این اصلاح به تاخیر می افتد.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: باید منتظر ماند و دید آیا برآیند خبرهای مثبت می تواند شاخص را به مرز ۱.۵میلیون واحد در هفته جاری برساند یا بازار با تن دادن به استراحت به زمان بیشتری برای رسیدن به این سطح نیاز دارد.
وی توضیح داد: در همین حال باید تاکید کرد که بازار به میزان زیادی با روند دلار همراهی میکند و برای همین روند هفته جاری به نوعی به وضعیت بازار دلار نیز ارتباط خواهد داشت؛ همچنین دو مسئله گزارش های ماهانه عملکرد خردادماه و گزارش های فصل اول سال ۹۹ نیز دارای اهمیت است.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه به موضوع صندوق های قابل معامله اشاره کرد و گفت: دارا یکم اولین تجربه عرضه دارایی دولتی در قالب صندوق ای قابل معامله بوده و از این نظر برخی از مسایل نیز رخ داد که پیش از این ممکن بود شناخته شده نباشد؛ از جمله نحوه پذیرهنویسی در بانک و تلفیق آن در بورس باعث بروز مشکلاتی شد، اما بازدهی مناسب این صندوق راه را برای عرضههای بعدی باز می کند.
به گفته دارابی، این روش واگذاری در شرایط کنونی و با درک حساسیتهای دولت برای واگذاری مدیریت واحدهای تابعه، میتواند یک راهحل میانه باشد و با رفع مشکلات در آینده میتواند ارقام بیشتری را برای دولت جمعآوری کند.
وی با اشاره به عرضه اولیه جدیدی که چهارشنبه در راه است و تاثیر جو روانی بازار بر معاملات دو روز پایانی هفته گفت: عرضه های اولیه به دلیل گستردگی مشارکت مردم ، دیگر آن تاثیر قدیم را ندارند؛ به عبارت دیگر عرضه های اولیه ای نظیر شستا با ابعاد بزرگ خود نیز نمی توانند بازار را مثل گذشته درگیر افت کنند ؛ در مقابل اما هیجان عرضه های اولیه و حضور شمار زیاد خریداران باعث رشد بازار می شود.
این کارشناس بازار سرمایه همچنین درباره مهم ترین پیشرانهای بازار سرمایه و اینکه در وضع کنونی، افزایش نرخ دلار بیشتر روی چه صنایعی تاثیر خود را نشان میدهد، گفت: بازار مترصد حرکت از شرکت های کوچک به شرکت های بزرگ است برای همین نیز توجه ویژه ای به شرکت های بزرگ از منظر رشد قیمت دلار دارد.
دارابی با بیان اینکه سرمایه گذاری در بازار ارز به شدت دارای ریسک است، افزود: به همین خاطر اگر کسی هم در اقتصاد به دنبال سرمایه گذاری برای تغقیب نرخ دلار باشد بهتر است به بورس و شرکتهای صادرات محور مراجعه کند نرخ دلار اما از منظر حذف حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز برای بازار به ویژه گروههای غذایی و دارویی اهمیت دارد.