واکنش رسانههای خارجی نسبت به ساخت خط لوله انتقال گوره به جاسک
افتتاح دو طرح نفتی و آغاز رسمی ساخت استراتژیکترین طرح دولت در رسانههای خارجی بحثبرانگیز شد.
به گزارش روند بورس امروز، عملیات بهرهبرداری از این سه طرح یعنی ساخت خط لوله انتقال نفت خام از غرب کارون تا سواحل مکران و همچنین دو طرح نفتی در حوزههای پالایشی و پتروشیمی که در مجموع با سرمایهگذاری ۲ میلیارد و ۱۴۰ میلیون دلاری، هفته گذشته با حضور رئیسجمهوری و به صورت ویدئو کنفرانس انجام شد.
موسسه «انرژی جنوب شرق اروپا» با استراتژیک توصیف کردن این خط لوله که حدود یکهزار و ۱۰۰ کیلومتر طول دارد، نوشت: این خط لوله سبب میشود میزان وابستگی صادرات نفت ایران به تنگه هرمز – دومین تنگه بینالمللی شلوغ جهان- کاهش یابد، تا حدی که حتی در صورت بسته شدن آن آسیبی به صادرات نفت این کشور وارد نخواهد شد.
این موسسه همچنین نوشت: این خط لوله بهصورت روزانه امکان انتقال یک میلیون بشکه نفت را از میدان نفتی گوره در بوشهر به بندر جاسک در خط ساحلی دریای عمان فراهم میکند.
این خط لوله به مشتریان نفت ایران اطمینان خاطر خواهد داد که حتی در صورت مسدود شدن تنگه هرمز به عنوان «حیاتیترین آبراه نفتی» در جهان نامگذاری شده، آنها همچنان به نفت ایران دسترسی خواهند داشت.
بدون شک این مساله یک ویژگی ژئواستراتژیک مهم برای ایران به شمار میآید و سبب میشود ایران در معادلات منطقهای و جهانی از قدرت مضاعفی برخوردار شود.
با ساخت خط لوله جاسک هیچ تهدیدی برای صادرات نفت موثر نیست
خبرگزاری رسمی ترکیه (آناتولی) نیز در گزارشی با اشاره به سخنان اخیر حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران به مناسبت افتتاح این خط لوله، طرح یاد شده را استراتژیک توصیف کرد.
رویترز نیز در گزارشی مدعی شده ایران با به نتیجه رساندن این خط لوله در شرایطی که این کشور با تحریم روبرو شده است، به نحوی که حتی ساخت لولههای آن نیز در کشور انجام شده، این امکان را دارد تا از تهدیدات بسته شدن تنگه هرمز نیز عبور کند، در حالی که هیچ خللی در صادرات نفتش بوجود نیاید.
به گزارش وزارت نفت ایران، این طرح با هدف انتقال نفت خام سبک و سنگین صادراتی و نفت خام حوزه غرب کارون به جاسک، ذخیرهسازی این نفت در جاسک و همچنین صادرات نفت خام از این منطقه اجرایی شده است. همچنین این خط لوله، این امکان را برای جاسک فراهم میآورد تا به یکی دیگر از قطبهای نفتی ایران تبدیل شود.
با توجه به اینکه جاسک در سمت شرق تنگه هرمز واقع شده است، برای انتقال نفت به آنجا دیگر نیازی به عبور نفتکشها از تنگه هرمز نیست، درنتیجه میزان صادرات نفت ایران در صورت بسته شدن تنگه هرمز به صفر نمیرسد و با وجود صادرات نفت از دریای عمان، مشتریان نفت ایران مطمئن خواهند بود که نفت خریداریشدهشان به دست آنها میرسد.