تداوم ثبات سود بین بانکی نرخ سود تسهیلات را کاهش میدهد
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: تداوم افت نرخ سود بین بانکی و تثبیت آن کاهش نرخ سود تسهیلاترا به دنبال دارد و این شرایط بر کاهش نرخ تامین مالی هم اثر میگذارد و کاهش نرخ تامین مالی در اقتصاد هم به نفع همه است.
به گزارش روند بورس امروز، عباس معمارنژاد درباره آثار کاهش نرخ سود بین بانکی و به دنبال آن کاهش نرخ در نظام بانکی بر اقتصاد کشور اظهار کرد: نرخ سود در بازار بین بانکی در واقع یک متغیر سیگنال و متغیر علامتدهنده به شمار میآید، افت نرخ سود در بازار بین بانکی به معنای امکان کاهش نرخ سود در نظام بانکی است.
وی ادامه داد: اثر نخست کاهش نرخ سود در بازار بین بانکی این بود که دولت توانست اوراق بدهی یا اسناد خزانه را به جای نرخ ۲۲ با نرخ ۱۵ درصد بفروشد بنابراین نخستین اثر کاهش نرخ سود در بازار بین بانکی، پایین آمدن نرخ تامین مالی برای دولت است زیرا وقتی نرخ تامین مالی برای دولت کاهش یابد، هزینههای دولت هم کاهش پیدا میکند.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی با بیان اینکه از آنجا که نرخ سود در بازار بین بانکی کاهش یافته، نرخ سود سپردهها هم به سمت پایین میل کرده، اظهار داشت: زمانی نرخ سود در بازار بین بانکی حدود ۲۸ درصد بود اما بهتازگی به ۸.۵ درصد هم رسید و امروز روی ۱۰ درصد ثابت شده است زیرا بانک مرکزی کف نرخ را در عملیات بازار باز ۱۰ درصد اعلام کرده بود.
معمارنژاد تاکید کرد: اینکه بگوییم کاهش نرخ سود بانکی در اقتصاد تاثیری نداشته، حرف دقیقی نیست زیرا آثار آن هم در بازار پول مشهود است هم اینکه نرخ سود سپردهها را تحت تاثیر قرار داد که تمام این عوامل سبب کاهش قیمت تمام شده پول برای بانک ها میشود.
وی با بیان اینکه اگر این روند ادامه یابد انتظار داریم که نرخ سود تسهیلات هم در بانکها پایین بیاید، گفت: اگر همین روند تداوم یابد و ثبات برسد بهطور حتم شاهد کاهش نرخ سود تسهیلات خواهیم بود که بر کاهش نرخ تامین مالی هم اثر میگذارد و کاهش نرخ تامین مالی در اقتصاد هم به نفع همه است.
معاون وزیر اقتصاد در پاسخ به این سوال که آیا کاهش نرخ سود باعث آزاد شدن نقدینگی از بانک به سمت سایر بازارهای موازی نخواهد شد، اظهار داشت: شواهدی در دست داریم که علی رغم کاهش نرخ سود سپردههای بانکی اما میزان سپردههای مردم نزد بانکها کاهش نیافت.
معمارنژاد افزود: ضمن اینکه حتی اگر این شرایط هم به وجود بیاید و پول در قالب سپردهها کاهش یابد باز هم پول از سیستم بانکی خارج نمیشود چراکه برای مثال اگر پس از خروج از بانک وارد بازار ملک هم شود، پول از حساب خریدار به حساب فروشنده منتقل میشود بنابراین حجم سپردههای مردم تغییری نکرده بلکه رشد هم داشته است.