آریا ساسول واحد ۳۰۰ هزار تنی پلی اتیلن احداث میکند
مدیرعامل شرکت پلیمر آریاساسول از احداث یک واحد جدید پلیاتیلن با ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن تا سال ۱۴۰۱، خبر داد.
به گزارش روند بورس امروز، امیرحسین بحرینی گفت: تولید پلیاتیلنهایی با کاتالیست متالوسن و با ارزش افزوده بالاتر از اهداف تعریف شده برای این واحد جدید است.
وی با ارائه گزارشی درباره تولید، ظرفیت و عملکرد مالی شرکت گفت: شرکت پلیمر آریاساسول در سال گذشته با رشد حدود ۱۲ درصدی نسبت به سال قبل در مجموع حدود ۱.۸۰۰.۰۰۰ تن اتیلن و انواع پلیاتیلن سبک و سنگین و C۳+ تولید کرده است.
بحرینی افزود: همچنین فروش محصولات نزدیک به ۹۰.۰۰۰ میلیارد ریال بوده که رشد ۵۲ درصدی نسبت به سال قبل را نشان میدهد که از این مبلغ حدود ۷۰ درصد صادرات بوده است.
وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۸ بیش از ۴۲.۰۰۰ میلیارد ریال سود خالص محقق شده، افزود: با توجه به کیفیت مناسب سود و روند پایدار و صعودی سودآوری شرکت، هر ساله حدود ۹۰ درصد سود خالص تقسیم بین سهامداران توزیع میشود.
ثبت رکورد میزان تولید پلیاتیلن در کشور
مدیرعامل شرکت پلیمر آریاساسول در ادامه با تاکید بر این دستاورد مهم که شرکت آریا ساسول رکورد دار تاریخی تولید در واحدهای پلیاتیلنی ۳۰۰ هزار تنی کشور را به خود اختصاص داده افزود: واحد پلیاتیلن سنگین این شرکت در سال ۱۳۹۸ با تولید بیش از ۳۸۶ هزار تن و واحد پلیاتیلن سبک آن با ۳۷۰ هزار تن، رتبههای اول و دوم تولید پلیاتیلن کشور در طول سالیان گذشته را به خود اختصاص دادهاند.
یک واحد جدید در دست احداث
مدیرعامل آریاساسول در خصوص طرحهای توسعهای شرکت گفت: با هدف افزایش سودآوری از طریق تکمیل زنجیره ارزش و با توجه به حاشیه سود پلیاتیلن همچنین برخورداری از معافیتهای مالیاتی، احداث یک واحد جدید پلیاتیلن با ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن با رویکرد مشابهسازی از واحد پلیاتیلن سنگین موجود در دستور کار است.
بحرینی ادامه داد: تولید پلیاتیلنهایی با کاتالیست متالوسن و با ارزش افزوده بالاتر، از اهداف تعریف شده برای واحد جدید است و راهاندازی این واحد جدید در سال ۱۴۰۱، درآمد، سودآوری و پایداری سودآوری شرکت برای سهامداران را تضمین میکند.
وی تصریح کرد: شرکت پلیمر آریا ساسول با توجه به تشکیل شرکت به صورت Joint-Venture و ساختار سهامداری ۵۰-۵۰، بین شرکت ملی پتروشیمی و ساسول آفریقای جنوبی با هدف تولید مستمر ۱۶۰۰ هزار تن تولید اتیلن و پلیاتیلن تاسیس شد و به بهرهبرداری رسید.
مدیرعامل آریاساسول در خصوص مشارکت با ساسول آفریقای جنوبی گفت: تا قبل از اعمال تحریمها بینالمللی که منجر به خروج ساسول آفریقای جنوبی از مشارکت شد، تنها هدف تدوام تولید به اندازه ظرفیت طراحی بود که آنهم به نتیجه نرسید. در سالهای اولیه ترک مشارکت از سوی ساسول نیز، بلاتکلیفی ناشی از خروج سرمایهگذار خارجی، برخی اختلافات میان سهامداران جدید از یکسو و تنگتر شدن حلقه تحریمهای بینالمللی از سوی دیگر، نوساناتی را در کسبوکار سازمان ایجاد کرد.
بحرینی افزود: شرکت در پاییز سال ۱۳۹۵ با پیادهسازی سیستمی به نام نظام جامع برنامهریزی اجرایی و با عنوان Performance Factory دوباره و اینبار بسیار هدفمندتر از قبل در مسیر توسعه و پیشرفت قرار گرفت و علاوه بر تدوام تولید پایدار، برنامههایی جهت افزایش میزان تولید از طرق مختلف، تنوعبخشی به محصولات تولیدی و همچنین اجرای پروژههای توسعهای با هدف نیل به سود ۵۰۰ میلیون دلاری در افق ۱۴۰۳شد.
۵۲ درصد رشد در فروش محصولات
مدیرعامل آریاساسول به ارائه گزارشی از سودآوری شرکت طی سنوات گذشته به خصوص تا پایان سال مالی ۱۳۹۸ هم پرداخت و گفت: فروش محصولات شرکت در سال ۱۳۹۸ با رشد ۵۲ درصدی نسبت به سال قبل نزدیک به ۹۰.۰۰۰ میلیارد ریال محقق شده و از این مبلغ حدود ۷۰ درصد صادرات بوده است.
بحرینی توضیح داد: در سال ۱۳۹۸ بیش از ۴۲.۰۰۰ میلیارد ریال سود خالص تحقق یافته است. سودآوری شرکت به نرخ خوراک و قیمت محصولات بستگی دارد، اما فکر میکنم با توجه به افزایش میزان تولیدات نسبت به سال گذشته و افزایش نرخ تسعیر ارز همچنین شرایط بازارهای جهانی محصولات شرکت، سودآوری شرکت نسبت به سال قبل کاهش جدی نداشته باشد و مناسب خواهد بود.
آینده روشن برای آریا ساسول
مدیرعامل آریاساسول در پاسخ به پرسشی مبنی بر میزان رشد سهم آریا از زمان عرضه اولیه تاکنون در بازار فرابورس گفت: از روز عرضه اولیه تا کنون ارزش سهام شرکت حدود ۵۰ درصد رشد داشته و با توجه به افزایش میزان تولیدات نسبت به سال گذشته و افزایش نرخ تسعیر ارز و همچنین شرایط بازارهای جهانی محصولات شرکت تمام پیشبینیها از آینده شرکت مثبت است.
بحرینی درباره تاثیر نرخ ارز بر درآمد این شرکت گفت: به طور کلی افزایش نرخ ارز اثر مثبت در سودآوری شرکت دارد. فروش صادراتی، بین مجتمعی و همچنین خوراک با نرخ تسعیر فروش ارز صنعت پتروشیمی در سامانه نیما در تاریخ معامله ثبت میگردند. از طرفی با توجه به مثبت بودن خالص دارائیهای ارزی شرکت، افزایش نرخ ارز موجب تحقق سود تسعیر ارز خواهد شد.
وی درخصوص تحریمها و راهکارهای برون رفت از آن نیز تصریح کرد: با توجه به توان فنی موجود در شرکت و انجام تعمیرات اساسی و موجودی قطعات مورد نیاز، ریسک آثار تحریم بر تولید به گونهای مناسب مدیریت و در حوزه صادرات و محدودیتهای کلی نقل و انتقال ارز و عملیات بانکی بینالمللی راهکارها و تمهیدات لازم جهت مدیریت ریسک این حوزه اتخاذ شده است.
مدیرعامل آریاساسول با تاکید بر کیفیت مناسب سود حسابداری و روند پایدار و صعودی سودآوری شرکت، پیشبینی کرد: تجربه سنوات قبل، تقسیم حدود ۹۰ درصد سود خالص بین سهامداران بوده است.