۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه فرسوده در کشور به زودی از مدار خارج میشوند
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی از احتمال بازنشستگی ۳ نیروگاه ری، طرشت و بعثت در استان تهران خبر داد و گفت: ظرفیت اسمی این سه نیروگاه بیش از ۱۰۰۰ مگاوات تخمین زده شده است.
به گزارش روند بورس امروز، محسن طرز طلب، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی، با اشاره به آخرین وضعیت نیروگاههای فرسوده در کشور و اقدامات صورت گرفته در این زمینه، گفت: امسال برای نیروگاه ری و طرشت اقداماتی انجام شده تا عملیات اجرایی نیروگاه جدید آغاز شود و زمانی که نیروگاه جدید احداث شود، این دو نیروگاه را از مدار خارج می کنیم.
وی با تاکید بر اینکه ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه فرسوده در کشور وجود دارد که به تدریج از مدار خارج خواهند شد، تصریح کرد: وزارت نفت نیز در راستای بهینه سازی مصرف سوخت اقدام شایستهای را انجام داده و متعهد میشود از محل صرفه جویی سوخت هزینه سرمایهگذاری بازپرداخت شود.
برای احداث ۱۰۰۰ مگاوات ۵۰۰ میلیون یورو سرمایه لازم است
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی در پاسخ به این سوال که چرا در سال های اخیر هیچ تغییری در تعداد نیروگاه های فرسوده ایجاد نشده است، گفت: علت این این است که تاکنون اقدامی در این راستا صورت نگرفته چراکه برای احداث ۱۰۰۰ مگاوات باید ۵۰۰ میلیون یورو سرمایه درنظر گرفته شود که تهیه این سرمایه کار سادهای نیست اما پیگیر هستیم که تامین سرمایه صورت بگیرد.
طرزطلب با بیان اینکه این مساله یک ضرورت است و منابع سنگینی باید برای آن درنظر گرفته شود و تردیدی در لزوم انجام این کار وجود ندارد، گفت: چگونگی تامین سرمایه در حال پیگیری است که هنوز صد در صد به نتیجه نرسیده است.
تکلیف نیروگاه طرشت تا دوماه آینده مشخص میشود
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی گفت: برای نیروگاه طرشت مناقصه برگزار شده و دو ماه دیگر نتیجه آن مشخص میشود، برای نیروگاه ری نیز پیگیر هستیم که بتوانیم از بودجه سال ۹۹ از محل سوخت صرفه جویی شده استفاده کنیم.
به گفته وی، نیروگاه های خصوصی و دولتی باید از این مساله مطمئن شوند که با صرفهجویی که انجام می دهند، هزینه سرمایه گذاریشان باز میگردد و چون این اطمینان به آنها داده نمیشود، تمایل زیادی برای انجام این کار ندارند.
افزایش راندمان نیروگاهها در دستور کار است
طرزطلب با اشاره به برنامههای در نظر گرفته شده برای افزایش راندمان نیروگاهها در کشور، تاکید کرد: نیروگاه شاهرود یک نمونه ای بود که چند روز پیش افتتاح شد و چند نیروگاه دیگر را نیز در دستور کار داریم.
وی افزود: هر مالک بخش خصوصی یا دولتی به این نتیجه برسد که از نظر فنی و اقتصادی این مساله به نفع خودش است، ما تعهد سرمایه گذاری انجام شده را خواهیم داد و پول فرد به عنوان سرمایه گذاری به آن شخص داده خواهد شد.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی با بیان اینکه تبدیل واحدهای گازی به سیکل ترکیبی در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: ارتقای نیروگاهها و واحدها در بخش گاز، بازنشسته کردن نیروگاهها و استفاده از نسل جدید نیروگاههای حرارتی سیکل ترکیبی که راندمان بالایی دارند، از دیگر برنامههای مورد توجه برای افزایش راندمان نیروگاه ها است.