بانکها در معاملات گواهی سپرده سکه درآمدزایی نمیکنند
مدیرعامل کارگزاری بانک رفاه کارگران گفت: نقش بانکها در معاملات گواهی سپرده سکه این است که سبب نقدشوندگی، ایجاد شفافیت و تکمیل زنجیره خدمات رسانی شرکتهای فعال در بازار سرمایه میشوند و بانکها در این زمینه درآمدزایی نمیکنند.
به گزارش روند بورس امروز، فردین آقا بزرگی اظهار کرد: سپردهگذاری سکه توسط مردم در بانکها همانند معاملات گواهی سپرده سکه است که به ازای هر قرارداد ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان کارمزد دارد و شرکتها یا بانکهایی که در این فرایند فعالیت میکنند، تکمیل کننده زنجیره ارائه خدمات به مشتریان خود هستند.
وی با بیان اینکه میتوان این فرآیند را درگاه ارائه خدمات به بازار سرمایه نام نهاد، افزود: همچنین در مقایسه با معاملات سکه در بازار فیزیکی، فاصله خرید تا فروش به ازای هر سکه بالغ بر ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان است؛ بنابراین نمیتوان لفظ درآمدزایی براین مقوله گذاشت و انگیزه این سازوکار نقدشوندگی و ایجاد شفافیت و تکمیل زنجیره خدماترسانی شرکتهای فعال در بازار سرمایه است.
مدیر عامل کارگزاری بانک رفاه در پاسخ به اینکه چگونه میتوان از فعالیت سفتهبازی به دلیل تفاوت قیمت سکه در بورس با بازار فیزیکی جلوگیری کرد؟ گفت: همواره این ذهنیت بوده که منشا و مبدا تغییرات قیمت در بازار فیزیکی، بازار سرمایه یا بورس کالاست؛ درحالیکه به دلیل شفافیت و کشف قیمت در یک شرایط قانونمند موجود در بورس، سازوکاری که سبب ایجاد التهاب مثبت یا منفی در بازار فیزیکی میشود، به بورس مربوط نمیشود.
آقابزرگی ادامه داد: این فرآیند مربوط به وضع تقاضا و عرضه در بازار فیزیکی است و عامل تاثیرگذار بر اختلاف قیمت بین بازار فیزیکی و بازار گواهی سپرده سکه اشتیاق خریدی است که در بازار فیزیکی وجود دارد و به دلیل نبود پاسخگویی عرضه، این افزایش قیمت در بورس خودش را نشان میدهد و قیمت در آنجا کشف میشود.
وی با بیان اینکه قیمت طلا در ایران تحت تاثیر قیمت جهانی طلا و نرخ ارز است، خاطرنشان کرد: این دو عامل اثر وزنی بر افزایش یا کاهش قیمت سکه میگذارد؛ بنابراین بهطور مستقیم با افزایش یا کاهش قیمت ارز، نرخ سکه هم دچار تغییر میشود.