تامین منابع مالی برای پوشش هزینههای پتروشیمی هنگام
افزایش سرمایه ۲۰۰ درصدی از محل سود انباشته در برنامه شرکت پتروشیمی نوری تنها بخش ناچیزی از هزینههای پروژه هنگام رو پوشش میدهد، بنابراین برای باقی هزینههای این طرح، گزینههای دیگر از جمله دریافت وام و تامین از منابع داخلی پیشبینی شده است.
به گزارش روند بورس امروز، تقی صانعی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری با بیان اینکه ۲ درصد از محصولات تولیدی این شرکت در بورس کالا عرضه میشود، اظهار کرد: در ازای مصرف ۱۰۰ تن بنزین پیرولیز، ۳۶ تن بنزین، ۱۳ تن پارازایلین، ۲ تن اورتوزایلین، ۱۷تن برش سنگین، ۳ تن رافینیت و ۲۵ تن برش پنتان تولید میشود.
وی درباره راهاندازی طرح پتروشیمی هنگام گفت: واحد آمونیاک پتروشیمی هنگام در پایان اسفندماه ۹۹ به بهرهبرداری میرسد، درباره پروژه در حال اجرا، تا زمان اتمام پروژه، برآورد دقیق امکانپذیر نیست.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری هدف از خرید را کمک به سودآوری و متنوع کردن سبد محصولاتی شرکت بوده است.
صانعی با بیان اینکه به موجب تغییر شرایط فروش، شیوه حمل از FOB به CFR تغییر کرد، به افزایش هزینههای اداری و عمومی اشاره کرد که این افزایش عمدتاً به دلیل افزایش هزینههای حمل و جستیک است.
وی درباره تسعیر نرخ ارز این شرکت گفت: هر نوع تغییرات در نرخ ارز مستقیم در مبلغ درآمد فروش محصولات صادراتی شرکت اثرگذار خواهد بود.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری ادامه داد: در این باره پتروشیمی هنگام همه بدهیهای ارزی را تسویه کرده و ریسکی از این بابت متوجه شرکت نیست؛ به دلیل حاشیه سود پایین شرکتهای پتروشیمی آروماتیک تنها عاملی که سودآوری شرکت را تحت تاثیر قرار داده تک نرخی شدن نرخ ارز در کشور است.
صانعی ادامه داد: بر اساس مصوبه هیئت وزیران ابتدای مهرماه سال ۹۷ نرخ تسعیر ارز خوراک مجتمع بر اساس متوسط ماهانه نرخ ارز سامانه نیما معادل نرخ فروش ارز حاصل از صادرات شرکت تعیین شد که این امر منجر به افزایش هزینه خوراک و به تبع آن کاهش سودآوری شد، بنابراین پیگیری تعدیل نرخ خوراک در دستور کار مدیریت شرکت قرار گرفته است.
وی درباره نرخ خوراک پتروشیمی ها گفت: قیمت خرید خوراک هماکنون ۹۵ درصد فوب صادراتی و در چارچوب قرارداد فی مابین با شرکت ملی نفت می باشد.وی درباره نرخ تسعیر ارز در سال ۹۹ گفت: این نرخ مطابق با شرایط و با رعایت استانداردهای حسابداری اعمال میشو و تسعیر دلار با نرخ فروش ارز شرکتهای پتروشیمی در سامانه نیماست.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری اظهار کرد: با توجه به برنامه شرکت در افزایش سرمایه ۲۰۰ درصدی از محل سود انباشته، این افزایش سرمایه تنها بخش ناچیزی از هزینههای پروژه هنگام رو پوشش میدهد، بنابراین برای باقی هزینههای این طرح گزینههای دیگر از جمله دریافت وام و تامین از منابع داخلی پیش بینی شده است.
صانعی درباره طرح شیرینسازی برش سنگین عنوان کرد: قرارداد پروژه یاشده امضا و فعالیت مهندسی آن آغاز شده، مدت زمان اجرای پروژه حدود ۳۰ ماه است. تامین بودجه ارزی و ریالی پروژه از طریق منابع شرکت و دریافت وام انجام میشود.
به گفته وی، برای پروژههای شیرینسازی برش سنگین و هنگام طی ماههای گذشته از سال ۱۳۹۹، مخارج سرمایه ای بابت پیشبرد پروژهها صرف شده است.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری در برآورد خود از حجم میعانات گازی تولید شده طی سال ۱۳۹۸ در میدانهای پارس جنوبی (به ازای هر بشکه در روز) اظهار کرد: این مجتمع به ۱۲ فاز تولید میعانات گازی پالایشگاههای پارس جنوبی وصل هست. در حالی که حدود ۳ فاز میتواند خوراک این مجتمع را تامین کند، پس از بابت تامین خوراک این مجتمع مشکلی ندارد.
صانعی درباره ارتباط قیمتهای میعانات گازی و نفت گفت: قیمت میعانات گازی بر اساس میزان عرضه و تقاضای جهانی تعیین میشود. ولی تجربه نشان داده است که در بیشتر مواقع تقریبا رابطه خطی بین قیمت میعانات گازی و نفت خام وجود دارد.
وی تصریح کرد: شایان ذکر است نرخ فروش محصولات در داخل کشور بر اساس نرخهای مصوب شرکت ملی صنایع پتروشیمی و نرخ فروش محصولات خارج از کشور به نرخ بازارهای جهانی تعیین میشود.