افتتاح ۴۴ طرح مسی در شرکت ملی مس در سال ۹۹
رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: ایمیدرو از تامین نیاز مالی شرکت مس برای انجام پروژهها از طریق افزایش سرمایه به شدت حمایت میکند.
به گزارش روند بورس امروز، خداداد غریب پور، رئیس هیئت عامل ایمیدرو، در نشست کارگروه کنترل مدیریت شرکت ملی مس گفت: شرکت مس برای انجام پروژههای مختلف نیاز به تامین مالی دارد. وظیفه ما به عنوان سازمان توسعهای، افزایش سرمایه تا ۱۰ هزار میلیارد تومان است که آن را در مجمع سالانه شرکت تصویب خواهیم کرد. او افزود: در این مسیر شرکت مس باید برنامهای تدوین نماید که بهعنوان فناورترین تولیدکننده مس کشور و خاورمیانه شود.
غریبپور تاکید کرد: برنامه شرکت مس به سمت ایجاد ظرفیت ۲ میلیون تن کنسانتره و ۵۰۰ هزار تن کاتد باشد. به گفته ریاست هیئت عامل ایمیدرو ، برنامهریزی برای سرمایهگذاری ۲ میلیارد یورویی، تا سال ۱۴۰۵ از اولویتهای اصلی شرکت مس است.
غریب پور تصریح کرد: برای دستیابی به موفقیتهای بیشتر باید شرکت مس ارتباط خود را با دانشگاههای کشور و شرکتهای دانشبنیان بیشتر از قبل کند تا از ظرفیت و توانمندیهای داخل در حل مسائل خودش استفاده ببرد.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با بیان اینکه یکی از رخدادهای خوب در حوزه توسعه شرکت مس تدوین سند چشمانداز توسعه تا ۱۴۱۰ است گفت: این مهم از اهداف ابلاغی ایمیدرو به شرکت مس است.
او بیان کرد: شرکت مس در برنامههای خود در توسعه معادن کوچکمقیاس، تصدیگری پیمانکاران پاییندستی را در امر بهرهبرداری به پیش برده است. این کار از سالهای قبل انجام میشده است و امیدواریم در سالهای آینده بیشتر شود. رئیس هیئت عامل ایمیدور در پایان گفت: همه ابعاد شرکت مس در حال توسعه است و ایمیدرو از این روند رشد حمایت میکند.
افتتاح ۴۴ طرح مسی
غریب پور با اشاره به برنامه افتتاح ۴۴ طرح در شرکت مس طی امسال گفت: برای این منظور یک تقویم زمانی تهیه شود تا این میزان طرح به ارزش حدود ۵۲۰۰ میلیارد تومان در زمان مشخص به بهرهبرداری برسد. رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: عملکرد شرکت ملی صنایع مس طی سال گذشته در همه جنبهها اعم از تولید، فروش صادرات و توسعه قابل توجه بوده است.
او ادامه داد: این در حالی است که برای سنجش مدیریت شرکت باید موضوعاتی همچون تولید، فروش، بهرهوری عوامل تولید، کاهش قیمت تمام شده، سود عملیاتی حاکی از عوامل تولید، نگاه مدیریت به توسعه، فناور و صنعتی شدن و نیز میزان ماشینآلات موردنیاز و بومیسازی بررسی شود.
افزایش تولید و صادرات مس در برنامه امسال
غریب پور درباره برنامه امسال شرکت مس بیان داشت: تولید ۲۶۵ هزار تن کنسانتره مس در سال جاری، هدف حداقلی است که انشالله این شرکت آن را عملی خواهد کرد. او ادامه داد:. میزان تولید کاتد این شرکت نیز امسال ۲۰ درصد افزایش مییابد. همچنین تناژ صادرات کنسانتره مس نیز از ۱۴۰ هزار تن عبور میکند.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با اشاره به عملکرد مناسب شرکت مس در حوزه مسئولیت اجتماعی تصریح کرد: این شرکت در برابر کرونا، در کرمان بسیار مطلوب عمل کرد که رضایت مسئولان استان را به دنبال داشت. وی افزود: احداث ۲ بیمارستان مجهز و ساخت زمینهای چمن، از جمله اقدامات ارزنده این شرکت در حوزه مسئولیت اجتماعی است. امیدواریم این شرکت برنامه احداث تصفیهخانه فاضلاب رفسنجان نیز را اجرا کند. غریب پور به توسعه معادن کوچک مقیاس مس به عنوان یکی از برنامههای مهم وزارت صمت و ایمیدرو اشاره کرد و گفت: با احیای بخشی از معادن مس و تولید کنسانتره از این معادن، به اقتصاد و اشتغال کشور کمک خواهد شد.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه نرخ حقوق دولتی با هدف تشویق سرمایهگذاران نیاز به بازبینی و اصلاح دارد، گفت: معدن داری با حقوق دولتی کنونی و افزایش ۲۳ درصدی دستمزد نیروی انسانی، جذابیتی ندارد. وی ادامه داد: در سال جهش تولید باید انگیزه سهامدار و سرمایهگذار برای افزایش تولید افزایش یابد که از جمله این ابزارها، بازبینی و تعدیل حقوق دولتی است.
افزایش قیمت مس جهانی به ۷۰۶۶ دلار تا ۲۰۲۵
اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس با بیان اینکه پیشبینی ۱۰ موسسه بزرگ جهانی تعیین قیمت، مبنی بر افزایش قیمت مس تا ۲۰۲۵ به ۷۰۶۶ دلار در تن است، گفت: از دلایل این افزایش قیمت، افزایش تقاضا در صنایع بهویژه خودروهای برقی، سرمایهگذاری سالانه ۴ تریلیون دلاری و غیره است. وی ادامه داد: پیشبینی قیمت در سال ۹۹ نیز بهطور متوسط ۵۵۶۵ دلار در تن است.
راهاندازی ۴ معدن جدید مس طی امسال
سعدمحمدی با اشاره به اینکه امسال ۴ معدن مس در کشور راهاندازی میشود، گفت: با احداث کارخانه فرآوری در این معادن با همکاری بخش خصوصی، ۱۴۸ هزار تن کنسانتره تولید خواهد شد. وی ادامه داد: ظرفیت معادن فعلی برای یک میلیون ۱۰۰ هزار تن فعال است و تا ۱۴۰۳، حدود ۵۹۰ هزار تن کنسانتره دیگر به تدریج آمادهسازی میشود. همچنین یک کارخانه فلوتاسیون از سرباره با ظرفیت ۶۷ هزار تن، از سال ۱۴۰۱ وارد مدار خواهد شد که به دلیل نداشتن هزینه استخراج، بسیار سودده خواهد بود.
خبری از اکتشافات در راه است
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس با اشاره به نتایج بسیار مطلوب اکتشافات صورت گرفته در این حوزه گفت: این اکتشافات در معادن سرچشمه، میدوک و سونگون است که جزئیات آن در آینده اعلام خواهد شد. وی افزود: برنامه تولید کاتد کشور تا سال ۱۴۱۰، به میزان ۷۰۰ هزار تن خواهد بود که از این میزان، ۶۱۰ هزار تن مربوط به شرکت مس است. این شرکت همچنین تا مدت مذکور، ۷۲۰ هزار تن آند تولید خواهد کرد.
سعدمحمدی با اشاره به برنامه سال ۹۹ این شرکت، گفت: میزان استخراج نسبت به برنامه یک درصد، تولید سنگ سولفوری ۲ درصد، تولید کنسانتره ۳ درصد، تولید آند ۱۴ درصد و تولید کاتد ۲۰ درصد خواهد بود. وی افزود: با توجه به صیانت از ماده معدنی، افزایش تولید به رغم کاهش عیار است. بهطوری که میزان عیار متوسط ماده معدنی در سال گذشته ۶۲۳/۰ بوده و برنامه امسال ۶۱/۰ است.
رشد ارزش بازار شرکت مس
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس در پایان اظهار امیدواری کرد و گفت: ارزش کل بازار شرکت مس در سال ۹۷ حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان بود. این رقم در سال ۹۸ به ۷۲ هزار میلیارد تومان رسید و اکنون به ۲۰۵ هزار میلیارد تومان رسیده است. وی ادامه داد: تا پایان امسال نیز از شرکت فولاد مبارکه سبقت میگیریم و رتبه شرکت نخست کشور را در ارزش بازار را به خود اختصاص خواهیم داد.