عدم تقاضای واقعی محصولات فلزی در بورس کالا
امیر رضا کاویانی،سرپرست پست های گاز فولاد خراسان با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت. کاویانی عنوان کرد: بازار بعد ۶ ماه عرضه دستوری محصولات فلزی در بورس کالا با ارز نیمایی در کنار مخالفت گسترده تولیدکنندگان بالاخره سیاستمداران و اقتصادیون و مسئولین ما به نتیجه ای رسیدن که از همان اول همه تحلیلگران کف […]
امیر رضا کاویانی،سرپرست پست های گاز فولاد خراسان با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.
کاویانی عنوان کرد: بازار بعد ۶ ماه عرضه دستوری محصولات فلزی در بورس کالا با ارز نیمایی در کنار مخالفت گسترده تولیدکنندگان بالاخره سیاستمداران و اقتصادیون و مسئولین ما به نتیجه ای رسیدن که از همان اول همه تحلیلگران کف بازار رسیده بودن و آن یعنی عرضه محصولات با قیمت آزاد و واقعی کردن نرخ عرضه و تقاضا.فقط این وسط رانت ۵۰۰۰ میلیارد تومانی به کجا رفت و چه کسی باید جوابگوی این حیف و میل سرمایه سهامداران باشد. متاسفانه ما بجای استفاده از خرد جمعی به نابخردی تکی روی آوردیم و با فرصت سوزی و ایجاد التهاب باعث شدیم که هیجان احتکار جای خودش را به تقاضای واقعی در بازار دهد. اما بعد از این همه اعم از تولید کنندگان و مصرف کنندگان بهوش باشند این اول بازیست و تبعات یه تصمیم نادرست بعد از این هویدا میشود.
وی افزود: تقاضای آهن آلات و محصولات فلزی اگر ناشی از رشد اقتصادی بود،می توانستیم به فروش محصولات در رنج قیمتهای جهانی خوشبین باشیم ولی با توجه به رکود ساخت و ساز و عدم تقاضای واقعی محصولات رینگ فلزات در بورس کالا و از بین رفتن رانت واسطه ها باید منتظر کاهش قیمت فلزات در بازار واقعی باشیم جایی که علاوه بر کارخانجات محتکران نیز محصولات انبار شده را برای جلوگیری از خواب سرمایه به بازار تزریق میکنند.اینجاست که باز لبه دوم این شمشیر باز هم به بدنه تولید کننده مظلوم برخورد میکند.
سرپرست پست های گاز فولاد خراسان در انتها اشاره کرد: از طرفی رشد مواد اولیه قدرت مانور را از تولید کننده گرفته واز طرفی تولید ارزان ۵ماهه شرکتها در انبار رانت خوران آماده بخاک و خون کشیدن بازار است. دولت باید حالا نقش خود را در بسته های حمایتی از تولید کننده ها ایفا کند.جلوگیری از افزایش ناگهانی حامل های انرژی و تخصیص ارزهای یارانه ای میتواند شرکتها را در عبور از این بحران یاری نماید .