آزادسازی قیمتگذاریها به نفع شرکتهای پذیرفته شده در بورس است
مدیرعامل کارگزاری بانک آینده با بیان اینکه افزایش نرخ دلار نیما عامل رشد سهام شرکتها و تجدید ارزیابی داراییها سبب کاهش قیمت سهام است، گفت: اگر قیمتگذاریها آزاد شود به نفع شرکتهای پذیرفته شده در بورس است.
به گزارش روند بورس امروز، احمد اشتیاقی در بررسی عوامل تاثیرگذار بر روند پیش روی بازار سرمایه گفت: به نظر من در شرایط کنونی دو عامل، بیشترین تاثیر را بر بورس خواهند داشت؛ نخستین عامل، رشد نرخ دلار نیمایی است که به نظر می رسد آهسته و پیوسته در حال رشد است، به طوریکه اغلب فعالان با ارزیابی اقتصاد ایران پیش بینی افزایش دلار تا پایان سال ۹۹ را دارند که با وجود نرخ کنونی دلار نیما این مسئله دور از ذهن نیست و توام با اثر مثبت قوی بر بازار سرمایه است.
وی با تاکید به تضمین رشد و سودآوری بنیادین شرکت ها با تکیه بر این عامل افزود: افزایش نرخ دلار نیما دارای اثری واقعی بر فروش شرکت هاست و از این رو نمی توان این رشد حباب گونه خواند، زیرا این اتفاق مبتنی بر افزایش سودآوری شرکتها است؛ چراکه اگر رشدی مبتنی بر جریان نقدی آتی بوده و منجر به سود آوری شرکت شود، بهترین رشد است و خوشبختانه دلار نیمایی نیز چنین خاصیتی دارد.
تجدید ارزیابی سهام را جذاب میکند
مدیرعامل کارگزاری بانک آینده در تشریح عامل دوم تاثیرگذار بر روند پیش روی بازار سرمایه گفت: بحث تجدید ارزیابی داراییها دومین مساله مهم در پیش بینی روندهای کنونی بازار است. هرچند که این مساله ممکن است به خودی خود باعث ورود و رشد جریان نقدی نشده و مانند دلار نیمایی از نظر بنیادی سبب تقویت سود آوری شرکت نباشد، اما این فرآیند سبب رقیق شدن قیمت سهم و افزایش جذابیت آن برای سرمایهگذاران بورسی خواهد شد.
وی تاکید کرد: همواره بازار نسبت به سهم های زیر ۵۰۰ تومان اقبال بیشتری نشان میدهد، بنابراین تجدید ارزیابی میتواند به شکل مالی و رفتاری پیامدهای مثبتی داشته باشد؛ زیرا موجب کاهش قیمت سهم به اعداد پایینتر و افزایش اقبال بازار نسبت به این سهام می شود که این امر باعث رشد شاخص می شود. غیر از این دو عامل، بقیه موارد نمی توانند چندان موثر باشند.
آزادسازی نرخگذاری؛ عاملی مثبت در فروش صنایع بورسی
این فعال بازار سرمایه درباره تاثیر تصمیم احتمالی دولت در آزادسازی سقف قیمت و افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصدی قیمت کالاهای تولیدی در بهبود گزارشهای میان دوره ای شرکتها گفت: بهطور کلی اگر قیمتگذاریها آزاد شود به نفع شرکتهای پذیرفته شده در بورس است؛ به طور مثال قرار است دلار ۴۲۰۰ تومانی برای صنایع دارویی جمع آوری شود و دلار نیمایی جایگزین آنها شود. در این میان اگر دولت محدودیتی در نرخ فروش آنها ایجاد کند و اجازه ندهد محصولاتشان را با نرخ نیمایی بفروشند، عاملی منفی خواهد بود و چنانچه این نرخ گذاری آزاد باشد، عاملی مثبت خواهد بود.
وی با تعمیم این مثال به دیگر گروههایی که ارز ۴۲۰۰ تومانی در فعالیت و فروش آنها موثر است خاطرنشان کرد: به طور کلی هر چه دولت به سمت آزادسازی نرخ محصولات شرکتها بر اساس نرخ نیمایی حرکت کند، ظرفیت خوبی را برای افزایش فروش شرکت ها و رشد بازار سرمایه فراهم میکند.
اثر کرونا در بازارهای جهانی کمرنگ شده است
اشتیاقی با اشاره به تاثیر بازارهای جهانی از شیوع ویروس کرونا طی ماههای اخیر گفت: هر چند که این تاثیر به شدیدترین شکل ممکن بازارها را تحت تاثیر خود قرار داد و اقتصاد جهانی را با مشکلات جدی روبهرو کرد، اما طی دو هفته اخیر بازارها دوباره فاز صعودی گرفته که در بخشی مدیون قیمت کالاهاست.
وی با تاکید بر تاثیر مستیقم افزایش قیمت کالاها در بازار جهانی بر بورس کشور افزود: به دلیل این که بخش اعظم صنایع بورسی ما کامودیتی محور است، این اتفاق با افزایش سودآوری این شرکتها همراه خواهد بود که رشد بازار سرمایه را نیز در پی خواهد داشت.
اشتیاقی در پیش بینی ادامه اثر شیوع جهانی کرونا بر اقتصاد و صنایع جهان اظهار کرد: به نظر من اوج شیوع کرونا که منجر به تعطیلی صنایع شد از بین رفته است. در اغلب کشورهای دنیا رستورانها باز شدهاند و هتل ها پذیرش مسافر داند. یعنی ترس بازار جهانی از کرونا ریخته است و این خبر خوبی برای بورس های جهان است؛ چراکه شرکتها میتوانند به تولید خود برگردند و چرخه اقتصاد جهانی دوباره به حرکت درآید.