چرا تنها آزادسازی سهام عدالت تبلیغ میشود
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری استان تهران گفت: تبلیغات در سهام عدالت تنها مبنی بر آزاد سازی سهام عدالت و روش مستقیم است و هیچگونه تبلیغی درباره حفظ و نگهداری سهام عدالت به شیوه غیرمستقیم صورت نمیگیرد و مردم را با مزایای آن آشنا نمیکنند.
محمد جودکی به خبرنگار بورس امروز درباره اثرگذاری سهامدارانی که روش آزادسازی مستقیم را برگزیدهاند در مجامع شرکتها، اظهار کرد: در روش مستقیم مالکیت سهام عدالت، امکان شرکت افراد در مجامع برای اثرگذاری در تصمیمات مجامع وجود ندارد. این افراد با داشتن سهام خرد در مقابل سهامداران عمده، توانایی نظارت و حق رأی در شرکتهای با سهام عدالت را ندارند.
وی افزود: در صورتی که افراد سهامداری غیرمستقیم را انتخاب کرده بودند از مزیت اثرگذاری بر شرکتهای سرمایهگذاری استانی را برخوردار بودند. با این توضیح که باتوجه به اینکه سهام تجمیع شده در شهرستانها وجود دارد، نماینده استانی هم امکان ورود در مجمع و هم اعمال مدیریت بر این شرکتها را خواهند داشت.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری استان تهران بر این اساس یکی از تفاوتهای انتخاب سهامداری مستقیم و غیرمستقیم را در توانایی اعمال نظر و مدیریت در شرکتها عنوان کرد.
جودکی عنوان کرد: باوجود تاکید رهبر عزیز انقلاب –مد ظله العالی- مبنی بر اینکه سازمان بورس موظف به تشویق مردم برای ماندگاری در سهام عدالت شرکتها، تاکنون تبلیغات رسانهای در این راستا مشاهده نشده است. این تصمیمها باید ابتدا با آموزش افراد در انتخاب روشهای مستقیم و غیر مستقیم انجام و سپس اختیار انتخاب داده میشد.
وی عنوان کرد: مردم اکنون با هجمه تبلیغاتی روبهرو هستند که هرکس روش مستقیم را انتخاب کند تا امکان آزادسازی سهام خود را بهدست آورد. در صورتی که انتخاب روش مستقیم به معنای اختیار سهام و اعمال نظر نیست. سهامداری یک شرکت برای در اختیار داشتن مالکیت کافیست.
به گفته مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری استان تهران، تبلیغات کنونی صدا و سیما کشور افراد را تشویق به آزادسازی و فروش سهام میکند. این تبلیغات بدون داشتن نیت نادرست، مردم را به درستی هدایت نمیکنند. اگر از دهم اردیبهشت ماه امسال تاکنون این تبلیغات را مشاهده کرده باشید، به همین نتیجه دست پیدا میکنید. رسانهها باید بدون هیچ جانبداری مردم را یاری کنند. انتشار تبلیغاتی با جهتدهی حتی بدون نیت، افراد را به سمت و سوی نادرستی هدایت میکند.
خسران ناشی از تاخیر در پرداخت سود
مدیرعامل سرمایهگذاری استان تهران اظهار کرد: پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی –مد ظله العالی- به طور کامل شفاف و روشن است. از دیگر مشکلاتی که سهامداران مستقیم با آن مواجه هستند، پیگیری مجامع شرکتهای مختلفی است که سهام آنها را در مالکیت خود دارند. درصورتی که افراد مالکیت غیر مستقیم را انتخاب کنند همه این پیگیریها توسط نماینده استانی آنها انجام میشود.
جودکی اضافه کرد: افراد با داشتن مالکیت مستقیم توان پیگیری مجامع شرکتهای مختلف را به طور همزمان ندارند. همانطور که میدانیم طبق قانون تجارت، شرکتها امکان تأثیرگذاری در پرداخت سود را تا ۸ ماه نیز دارند. لذا درصورت انتخاب روش مستقیم، افراد با چنین مسائلی مبنی بر تاخیر در پرداخت سود نیز مواجه میشوند. در نتیجه سهامداران مستقیم به جای کسب منافع با زیانهای سرشاری در این مسیر روبهرو میشوند.
نیاز مالی؛ دلیل فروش سهام
این مقام مسئول در شرکت سرمایهگذاری استان تهران بیان کرد: با وجود اینکه هیچ گاه افراد را تشویق به فروش سهام عدالت خود نمیکنیم اما شاهد هستیم که افراد به دلیل نیازهای مالی خود این کار را انجام میدهند. میدانیم که عرضه اولیه شرکتهای دارای سهام عدالت به دلیل ارزشمندی بسیار با تقاضای بسیاری مواجه میشوند. در نتیجه یک منفعت سرشاری نصیب مالکین آنها میشود. درحالی که سهامداران مستقیم از این مزیت و منفعت نیز محروم هستند.
جودکی افزود: دوم برای شرکتهای سرمایهگذاری همواره پروژه تعریف میشود. آنها در این پروژهها، بنگاههای اقتصادی را ایجاد خواهند کرد که منجر به ایجاد سود مضاعف برای سهامداران میشود. درحالی که سهامداران مستقیم نیز از این مزیت نیز محروم میشوند.
وی به مردم توصیه کرد که تا جای ممکن از انتخاب روش مستقیم اجتناب کنند تا از این مزیتها محروم نشوند. شرکتهای سرمایهگذاری هم نیز همچون دیگر شرکتهای سهام عدالت به همان شیوه عرضه اولیه در بورس سبب منفعت بسیار افراد با سهام غیر مستقیم میشود.
زمان ورود شرکتهای سرمایهگذاری استانی به بورس
وی افزود: شرکتهای سرمایهگذاری استانی سرانجام تا دوماه دیگر در بورس عرضه میشوند. در نتیجه در شرکت سرمایهگذاری به نسبت مبلغ اسمی ۱۰۰۰ ریالی سهامدار هستند. بهطوری که افراد با سهام یک میلیون ریالی، مالکیت ۱۰ هزار سهم هستند. امروز با قیمت اسمی ۱۰۰۰ ریال این منافع محاسبه داشته است درحالی که همه میدانند این سهام از ارزندگی بالایی برخوردار هستند.
مدیرعامل سرمایهگذاری استان تهران گفت: شرکتهای سرمایهگذاری زمانی که با عرضه در بورس وارد تابلو میشوند، قیمت واقعی آشکار خواهد شد. برخی میگویند که این ارزش ۱۰ برابر شده است. حال با چنین فرضی، افراد منافع بالایی کسب میکنند. لازم به ذکر است که این سهام با قیمت ۲۰۰۰۰ ریال وارد بورس میشوند. این درحالی است که با افزایش سرمایه ارزش سهام و سودشان بیشتر میشود.
جودکی عنوان کرد: سود این شرکتها در هیچ سهام دیگری مشاهده نشده است. درحالی این شرکتها طی ۹ ماه، سودی ۱۰۰ درصدی را برای افراد ممکن میسازند که هیچ شرکتی تاکنون قادر به انجام آن نشده است. با وجود اینکه تعداد فروشندگان سهام عدالت کم بوده است اما این تعداد نیز خود را از این سود محروم کردهاند.
مدیرعامل سرمایهگذاری استان یادآور شد: فروشندگان سهام عدالت درحالی با هدف کسب نقدینگی اقدام به فروش کردهاند که سود و منفعت چندانی نسبت به پیش بینیهای خود کسب نکردهاند. آنچه مطرح است منفعت و حقوق مردم است. در نتیجه همه اقدامها باید همسو حفظ منافع مردم باشد.