صنایع مناسب سرمایه گذاری در شرایط تورمی
یاسر شریعت،معاون سرمایه گذاری شرکت ارزش آفرینان فدک در رابطه با سرمایه گذاری در شرایط تورمی با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت. شریعت عنوان کرد:در سیکل های تورمی اقتصاد سهام برخی صنایع به طور کلی با اقبال بیشتری روبرو می شوند که عموماً به دلیل بهبود وضعیت سودآوری و همچنین افزایش ارزش دارایی های […]
یاسر شریعت،معاون سرمایه گذاری شرکت ارزش آفرینان فدک در رابطه با سرمایه گذاری در شرایط تورمی با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.
شریعت عنوان کرد:در سیکل های تورمی اقتصاد سهام برخی صنایع به طور کلی با اقبال بیشتری روبرو می شوند که عموماً به دلیل بهبود وضعیت سودآوری و همچنین افزایش ارزش دارایی های این صنایع می باشد. طبیعتاً با افزایش تورم نرخ خرید و بهای تمام شده مواد اولیه رشد می کند و اگر همپای ان نرخ فروش محصولات نیز رشد داشته باشد می توان گفت سود شرکت نیز با رشد روبرو خواهد شد.
وی افزود:فاکتور مهم در این خصوص این است که کشش تقاضای محصولات در بازار هدف به چه صورت می باشد و در کنار این، میزان داخلت دولت در قیمت گذاری تا چه اندازه است؟ اگر محصولات به گونه ای باشد که با افزایش قیمت همچنان تقاضای نسبی خود را حفظ کند و از سوی دیگر قیمت گذاری دستوری در کار نباشد درنتیجه این شرایط به نفع صنعت مربوطه خواهد بود.
معاون سرمایه گذاری شرکت ارزش آفرینان فدک خاطرنشان کرد:عموماً محصولاتی که بطور مستقیم بامشتری نهایی سر وکار ندارند و یا اینکه جایگاه قابل توجهی در سبد مصرفی خانوار نداشته باشند از قیمت گذاری تصعی و دستوری بیشتر در امان هستند و بالعکس محصولاتی که اهمیت آنها در سبد تورمی و مصرفی خانوار قابل توجه باشند علی رغم اینکه بهای تمام شده بیشتری خواهند داشت با رشد قیمت مناسبی روبرو نخواهند شد. در گذشته کالاهایی مانند خودرو از جله مواردی بوده که با بیشترین قیمت گذاری دستوری روبرو بودند و در برابر آن مواد بالادستی معدنی و پتروشیمی معمولا مصون از قیمت گذاری دستوری بوده اند.
شریعت در انتها اضافه کرد:هر چه در زنجیره ارزش این صنایع به سمت مشتری نهایی پیش رویم حساسیت قیمت بیشتر بوده و افزایش قیمت در شرایط تورمی با مشکل بیشتری رو برو می شود. بطور خلاصه می توان گفت در شرایط تورمی صنایعی برای سرمایه گذاری مناسب ترند که به دلایل مختلف از قیمت گذاری دستوری مصونیت بیشتری داشته باشند.