وعده ۴۰۰ میلیون دلاری تخصیص ارز به صنایع داروسازی
رئیس سازمان غذا و دارو از تخصیص ۴۰۰ میلیون دلاری ارز به صنعت داروسازی تا پایان خردادماه امسال خبر داد و گفت: در ۲ ماه ماه نخست امسال ارز مورد نیاز تخصیص داده نشده است.
به گزارش روند بورس امروز، محمدرضا شانه ساز در نشست با شرکتهای داروسازی و اعضای هیئتمدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی گفت: نشستهای متعددی درباره تخصیص ارز تشکیل شد، دکتر نمکی مکاتباتی با دولت داشتند و خوشبختانه قول داده شد که ۳۸۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار ارز تخصیص داده شود و با این رقم ما به میزان ارز تخصیصی تا پایان خرداد میرسیم..
وی افزود: با توجه به مشکلات ارزی سال گذشته، رقابت زیادی برای تامین ارز ۴۲۰۰ تومانی به وجود آمد. با این حال موفق شدیم سهم ارز تولید به واردات را عکس کنیم و ۶۰ درصد ارز را به تولید داخل تخصیص دهیم. ارقام بورس نیز در سال رونق تولید نشان داد که خوشبختانه صنعت داروسازی از نظر مالی سال بدی پشت سر نگذاشته است.
رئیس سازمان غذا و دارو به صرفهجویی ارزی در سال ۹۸ اشاره کرد و گفت: براساس هدفگذاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور و جدی گرفتن تولید، نیاز ارزی دارو و تجهیزات پزشکی را داوطلبانه ۶۰۰ میلیون دلار کاهش دادیم.
شانه ساز افزود: بانک مرکزی قول داده که تلاش کند از ۲.۵ میلیارد دلار ارز دارو و تجهیزات پزشکی ۱.۵ میلیارد را تا شهریورماه تامین کند. البته افزون بر این، بخش دیگر از نیازهای ارزی نیز از محل ارز نیمایی تأمین میشود و امسال مکملها، ملزومات، داروهای بدون نسخه، داروهای تحت لیسانس و مواد اولیه نیمایی خواهد بود.
وی همچنین درباره قیمت دارو در سال ۹۹ گفت: مدیریت قیمتگذاری دارو باید به نحوی باشد که افزون بر اینکه بار مالی کمتری برای مردم داشته باشد، قیمت نهایی برای تولیدکننده مقرون به صرفه باشد تا دارو را تولید و در دسترس مردم قرار دهد. در غیر این صورت ما مجبور میشویم دارو را به صورت فوریتی با چند برابر قیمت داخلی وارد کنیم و این ارزبری زیادی خواهد داشت.