هدفگذاری فولاد هرمزگان برای تحقق ظرفیت تولید ۲ میلیون تنی
مدیرعامل فولاد هرمزگان از برنامه این شرکت برای تحقق هدف ظرفیت تولید سالانه ۲ میلیون تن فولاد از رقم کنونی ۱.۵ میلون تن در قالب برنامه تولید ۱۰ میلیون تن فولاد در استان هرمزگان خبر داد.
به گزارش روند بورس امروز، فرزاد ارزانی امروز (یکشنبه، ۲۵ خردادماه) در مجمع عادی سالانه صاحبان سهام فولاد هرمزگان که با حضور حداکثری و ۹۶.۶۳ درصدی سهامداران برگزار شد، گفت: چین بالاترین رشد تولید فولاد خام را داشته و بیشترین رشد را در سال گذشته به ثبت رسانده بود و براساس اعلام انجمن جهانی فولاد، رشد تولید فولاد خام ایران علیرغم منفی بودن بسیاری از کشورها، ۳۰.۱ درصد بود.
وی در تشریح فعالیتها و برنامههای شرکت در مجمع عمومی عادی سالانه افزود: فولاد هرمزگان در حوزه های مختلف دستاوردهای گوناگونی داشته است. براساس اعلام ایمیدرو فولاد هرمزگان چهارمین تولیدکننده فولاد کشور است.
مدیرعامل فولاد هرمزگان افزود: در بخش فروش شاهد رشد تختال بودیم. در بازار داخل رشد درآمدی قابل توجه داشتیم و رشد درآمد صادراتی نیز ۱۱۱ درصد بود. روند سودآوری نشان میدهد شرکت در سال ۹۶ به سودآوری وارد شد و ضرر خود را جبران نمود و در نهایت به سود نشست.
ارزانی طرحهای توسعهای را به عنوان خونی دانست که باید به مجموعه تزریق شود و ادامه داد: ارزش ارزی ۶۵ میلیون یورو و ۴۹۰ میلیارد ریال برای طرح توسعه و افزایش ظرفیت فولادسازی برآورد گردیده است.
به گفته مدیرعامل فولاد هرمزگان احداث احیا مستقیم را نیز در برنامه داریم تا کسری مواد اولیه را شاهد نباشیم. ۱۵ میلیون یورو و ۱۱۹۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی این طرح می باشد. همچنین تامین مالی این طرحها فولاد مبارکه حمایت خود را اعلام کرده است.
وی با بیان اینکه فولاد هرمزگان با تولید ورق عریض از تک محصولی خارج می شود، گفت: این طرح به لحاظ سودآوری برای شرکت بسیار حائز اهمیت است. پروژه های مطرح شده نیازمند زیرساخت نیاز است که این مسئله نیز نیازمند تامین مالی حدود ۱۴ میلیون یورو و ۶ هزار میلیارد ریال است.
ارزانی همچنین گفت: پروژه سولفورزدا در مرحله انجام کارهای مناقصه است. پروژه تصفیه خانه صنعتی نیز از دیگر پروژه های مهم شرکت است که به لحاظ زیست محیطی و تامین آب مورد نیاز شرکت لازم است. پروژه سولفورزدا به صورت دو مجموعه مجزا برای هریک از مدول های احیا مستقیم جهت حذف گوگرد اضافی در گاز فید کوره هایی احیا تعریف گردیده که می تواند با حذف گوگرد اضافی تاثیر منفی گوگرد بر کارایی کاتالیست ها را کاهش داده و در نتیجه سطح کیفی و کمی محصول تولیدی واحد احیا مستقیم را بالا ببرد.
به گفته مدیرعامل هرمزگان این پروژه با برآورد زمانی ۱۲ ماه و هزینه ای حدود ۹۹۰ میلیارد ریال در دست اقدام می باشد. قابل ذکر است در حال حاضر در مجموعه فولاد هرمزگان در مدول تولید آهن اسفنجی هر یک به ظرفیت ۸۲۵ هزار تن در حال تولید می باشد.
وی تامین کمی و کیفی موجودی مناسب برای مواد اولیه از قبیل گنده و همچنین افزایش موجودی اقلام استراتژیک و گلوگاهی که از خاج کشور تامین می (شامل اشکال ویژه نسوز، فرومنگنزها و پودر قالب)، خرید اقلام الکترود گرافیتی با قیمت های پایین تر از قیمت های بازار توسط واحد خرید مواد اولیه، عقد قراردادها و تفاهم نامه های پژوهشی با دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان و تسهیل شرایط همکاری های پژوهشی در راستای بومی سازی مواد اولیه و قطعات یدکی، فروش به میزان ۶۲۰ میلیارد ریال اقلام مازاد و ثبت عملکرد ۱۵۵ درصدی نسبت به برنامه سال ۹۸ و … را از جمله دستاوردهای این شرکت در حوزه خرید دانست.
ارزانی در تشریح دستاوردهای شرکت در حوزه فروش مطرح کرد: کسب گواهینامه صادرکننده نمونه استانی برای پنجمین سال متوالی، حضور در جمع ۱۰۰ شرکت برتر داخلی به لحاظ کسب درآمد، رشد ۱۳ درصدی فروش تختال به بازارهای داخلی و صادراتی در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷، تامین پایدار نیاز نوردکاران داخلی، توسعه بازارهای جدید صاداراتی در منطقه چین و شمال آفریقا، رشد ۶۴ درصدی درآمد فروش تختال به بازارهای داخلی و صادراتی در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ از جمله دستاوردهای شرکت در حوزه فروش است.
مدیرعامل فولاد هرمزگان در ادامه درباره اهم برنامه ها و اهداف شرکت در سال ۱۳۹۹ و چشم انداز شرکت گفت: افزایش میزان تولید تختال به ۱۵۲۰۰۰۰ تن و عبور از ظرفیت اسمی فولادسازی، افزایش میزان تولید آهن اسفنجی به ۱۶۶۰۰۰۰ تن در سال ۹۹، تبدیل ۱۵۰۰۰۰ تن نرمه آهن اسفنجی به بریکت و استفاده در کوره های فولاد سازی، تثبیت مصرف الکترود ۶۰۰ میلی متر در کوره های قوس، ایجاد مشارکت های ارزش افزا با شرکت های زنجیره تأمین برای تأمین پایدار مواد اولیه از جمله برنامه های ما در سال جاری خواهد بود.
وی همچنین بیان کرد: چشم انداز شرکت تبدیل شدن به یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات فولادی در جنوب کشور با توانایی تولید ۲ میلیون تن فولاد خام و ورق عریض، با گرایش به محصولات ویژه و حضور بخش در بازارهای صادراتی می باشد. مامویت شرکت نیز این است که به عنوان سازمانی سرآمد، با تولید محصولات فولادی، نقش موثری در توسعه پایدار (اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی منطقه جنوب کشور ایفا کند.
در پایان نیز فولاد هرمزگان از ۶۰ تومان سود محقق شده ۱۵ تومان سود به ازای هر سهم تقسیم کرد. فولاد هرمزگان در سال ۹۸ بالغ بر ۶۰ تومان به ازای هر سهم سود شناسایی کرده بود و در مجمع عمومی سهامداران خود تقسیم سود ۲۵ درصدی را تصویب کرد. بدین ترتیب این شرکت، ۱۵ تومان به ازای هر سهم، سود نقدی تقسیم میکند.
فولاد هرمزگان به دنبال تولید مولد است
مدیرعامل فولاد هرمزگان در نشست خبری پس از برگزاری مجمع عمومی سالیانه صاحبان سهام درباره دغدغه تامین مواد اولیه در این شرکت گفت: کسری مواد اولیه همواره دغدغه فولادسازان است و در این زمینه تقسیم بندی هایی صورت گرفته شده تا طبق توافق های صورت گرفته گندله به عنوان ماده اولیه شرکت تامین گردد و امیدواریم محقق شود و مشکلی در فرآیند تولید ایجاد نکند.
ارزانی افزود: در زمینه مواد اولیه همواره دغدغه و نگرانی را داریم هرچند که سال گذشته افت تولید نداشتیم، اما به سختی توانستیم مواد اولیه خود را تامین نمایید و امیدوارم امسال شرایط بهتر شود.
وی یادآور شد: خوشبختانه بازارهای صادراتی جدیدی از جمله بازار چین برای توسعه صادرات در نظر داریم.
به گفته مدیرعامل فولاد هرمزگان، این شرکت کیفی ترین اسلبها را تولید میکند و در نظر داریم با پروژههایی که داریم کیفیت محصولات را در سال ۹۹ بیش از گذشته ارتقا دهیم.
ارزانی عنوان کرد: بسته به نیاز شرکت های نوردی کشور و مشخص شدن سهم بازار داخل، مابقی محصول ما نیز صادر می گردد.
وی ادامه داد: ظرف دو تا سه ماه آینده اخبار دقیقتری درباره کنسرسیوم ۱۰ میلیون تنی در جنوب شنیده خواهد شد.
ارزانی با اشاره به اینکه استراتژی شرکت در سال ۹۹ فروش ۹۰۰ هزار تن در داخل و ۶۶۰ هزار تن صادرات خواهد بود، گفت: کرونا هیچ تاثیری بر بازارهای صادراتی فولاد هرمزگان نداشته است.
مدیرعامل فولاد هرمزگان تصریح کرد: فولاد هرمزگان به دنبال تولید مولد است تا اشتغال پایدار نیز تامین شود. درخواست ما از وزارت خانه و شرکت های نوردکار این است که نیازشان را از ما درخواست کنند نه آرزوهایشان.
وی راه حل اشتغال را ایجاد توسعه و تبدیل ثروت به تولید دانست و ادامه داد: فولاد هرمزگان با برنامه های توسعهای خود ثروت را تبدیل به تولید و اشتغال مولد میکند،با افزایش تولید اشتغال افزایش مییابد.