تقویت صنعت بیمه در سایه کرونا
مدیرعامل بیمه پاسارگاد فروش بیمه شخص ثالث و بدنه را از تبعات کرونا نام برد و گفت: افراد با پیشبینی پوشش بیمه بازماندگان، بیمه عمر خردیدند، این پیشبینی سبب فروش بیشتر بیمه عمر شد.
به گزارش روند بورس امروز، صنعت بیمه یکی از ارکان توسعه اقتصادی کشورهاست و به عنوان بخشی از اقتصاد کشور لاجرم متاثر از سیاست ها و راهبردهای کلان اقتصادی کشور است. توسعه و گسترش بیمه می تواند در تامین سلامت افراد و جامعه و افزایش پس اندازها و در نتیجه رشد بازار سرمایه و همچنین گسترش امنیت اقتصادی و حفظ و نگهداری ثروت ملی و تشویق و به کارگیری سرمایه توسط سرمایه گذاران به عنوان یک عامل بی بدیل ایفای نقش کند.
ساختار بازار پولی و مالی کشور و محدودیتهای سرمایهگذاری موجود، فضای رشد صنعت بیمه را تحت تاثیر قرار داده است؛ صنعت بیمه برای رشد و تعالی تنها نمی تواند با دریافت حق بیمه بقای خود را تضمین نماید. درحقیقت حق بیمه های دریافتی توسط این صنعت منبع اصلی برای سرمایه گذاری و ایجاد درآمد محسوب میشود.
بنابراین نه تنها در ایران بلکه دراغلب کشورها صنعت بیمه سود اندکی از محل عملیات بیمه گری خود به دست میآورد و تنها با سرمایه گذاری مبالغ حاصل از عملیات بیمهگری می تواند سود موثری ایجاد کند.
بیمه در اقتصاد کنونی جهان یکی از بخشهای پیشرو در بازار سرمایه است و یکی از ابزارهای کارآی مدیریت ریسک و تامین امنیت و آرامش خاطر که از یک سو سبب گسترش رفاه اجتماعی شده و از سوی دیگر سبب رشد سرمایهگذاری شده و در پی آن، تولید با سرعت بیشتری رشد میکند و اقتصاد رونق میگیرد.
در این میان معصوم ضمیری، مدیرعامل شرکت بیمه پاسارگاد به سود و زیان ناشی از عملکرد صنعت بیمه در دوران کرونا اشاره میکند.
وی در میان رشتههای بیمهای فعال در این صنعت، از بیمه عمر به عنوان یکی از بخشهای تأثیرپذیر نام میبرد که فوت به هر علت را پوشش میدهند.
مدیرعامل شرکت بیمه پاسارگاد تصریح میکند: الزام شرکتهای بیمه به پرداخت خسارت بازماندگان بیمهشدگان عمر یکی از آثار منفی کرونا برای شرکتهای بیمهای به شمار میآید، اگرچه کرونا مسافرتها و رفتوآمدها را مهار کرد و در پی آن آسیبهای جانی جادهای هم به حداقل رسید بهطوریکه این موضوع منجر شد تا خسارت کمتری را متحمل شوند.
ضمیری رشد فروش بیمه شخص ثالث و بدنه را از تبعات کرونا نام میبرد و ادامه میدهد: افراد با پیشبینی پوشش بیمه بازماندگان اقدام به خرید بیمه عمر کردند. این پیشبینی سبب فروش بیشتر بیمه عمر شد؛ همچنین، تعدادی از بیمهگذاران عمر بخشی از ذخایرشان را وام گرفتند. با این وجود، عده اندکی نیز بیمههای عمر خود را بازخرید کردند.
وی عنوان میکند: افراد برای بررسی آثار مثبت و منفی کرونا در صنعت بیمه نیازمند توجه به همه جوانب هستند. با توجه به ترکیب فعالیت متفاوت شرکتهای بیمه، آثار کرونا بر هر شرکت فرق دارد. شرکتهای فروشنده بیمه عمر آثار مثبتی از شیوع کرونا را دریافت میکند، همچنین، شرکتهای با رویکرد فروش بیمه شخص ثالث بیشتر محتمل آسیبهای کرونا میشوند.
مدیرعامل شرکت بیمه پاسارگاد اتفاقهای پیش رو را درسی برای شرکتهای بیمهای می داند و خاطرنشان میکند که این صنعت باید در آینده برای حوادثی مانند کرونا برنامهریزی کند. شرکتهای بیمهای باید در فعالیتهای خود بازنگرهایی را اعمال کنند زیرا این صنعت در همه کشورهای جهان نگاه جدیدی به مسائلی مانند کرونا پیدا کرده است.
ضمیری اینگونه توضییح میدهد: شرکتهای بیمهای فهمیدند که این حوادث آثار جبرانناپذیر و نامحدود را به همراه خواهد داشت، بر این اساس است که دنیای پس از کرونا در صنعت بیمه یک دنیای جدیدی خواهد بود.