درب بازار آتی به روی محصولات صادرات محور باز شود
فاطمه جعفری،کارشناس بازار سرمایه در خصوص اینکه چه محصولاتی پتانسیل لازم برای ورود به بورس کالا را دارد با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت. جعفری گفت: با توجه به اینکه جذابیت آتی به دلیل نوسانات قیمت است، باید کالاهایی وارد این بازار شوند که با نوسان قیمت همراه هستند؛با توجه به نوسانات دلار، محصولات […]
فاطمه جعفری،کارشناس بازار سرمایه در خصوص اینکه چه محصولاتی پتانسیل لازم برای ورود به بورس کالا را دارد با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.
جعفری گفت: با توجه به اینکه جذابیت آتی به دلیل نوسانات قیمت است، باید کالاهایی وارد این بازار شوند که با نوسان قیمت همراه هستند؛با توجه به نوسانات دلار، محصولات صادراتی بهترین گزینه برای ورود به بازار آتی به شمار میروند.
وی افزود: محصولاتی همچون پسته،پتانسیل ورود به بازار آتی را دارند، پیشتر نیز محصولات کنجاله سویا و زیره سبز در این بازار راه اندازی شد اما، مورد استقبال قرار نگرفت. این محصولات میتوانند مجدد را ه اندازی شوند.
کارشناس بازار سرمایه اظهارداشت: آبشده طلا و ارز نیز گزینههای جذابی برای ورود به بازار آتی است؛ البته برای ورود این دو مورد باید مطالعات دقیقی صورت گرفته و بستر مناسبی وجود داشته باشد.با اشاره به بالا بودن هیجان کنونی در خرید میتوان گفت،هر محصولی وارد بازار آتی شود و با محدودیت دامنه نوسان مواجه باشد به سرنوشت سکه مبتلا خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه زعفران در حال حاضر در بازار آتی معامله و با استقبال خوبی مواجه شده است،گفت: البته به دلیل وجود هیجانات خرید و دامنه نوسان ۳ درصدی،معمولا با صف خرید مواجه و ممکن است، سرنوشتی همانند آتی سکه در انتظارش باشد،برای کاراتر شدن بازار آتی باید دامنه نوسان مناسب تعیین تا بازار با صفهای متوالی مواجه نشود.
جعفری در انتها اضافه کرد: چنانچه این بازار، بازارگردان قدرتمندی داشته باشد میتواند موجب روان تر شدن بازار و ممانعت از قفل شدن بازار در صف ها شود.در واقع بورس کالا برای راه اندازی قراردادهای جدید باید به صورت کارشناسانه و دقیق مشخصات قراردادها را تعیین نماید تا منجر به تشکیل صف های خرید و فروش در این بازار برای روزهای متوالی نشود.