حدود ۸۰ درصد مردم سهام عدالت خود را فروختند
بیش از ۸۰ درصد از این ۳۵ شرکت بورسی در کمتر از ۷۲ ساعت از پورتفوی سهام عدالت خارج شد.
به گزارش روند بورس امروز، با اعلان واگذاری سهام عدالت به مردم بهصورت مستقیم و غیر مستقیم، در ابتدا تعداد شرکتهای موجود در سبد سهام به ۶۰ شرکت میرسید، اما از آنجا که مجموع وجوه حاصل از سود سهام شرکتها تا سال ۹۵، کفاف تسویه ارزش سهام ۶۰ شرکت را نمیداد، سازمان خصوصیسازی ۱۱ شرکت و بخشی از سهام دخانیات را از پورتفوی سهام عدالت حذف کرد؛ به این ترتیب ۴۹ شرکت با ارزش تقریبی ۲۶ هزار میلیارد تومان در پورتفوی سهام عدالت باقی ماندند که از این تعداد ۳۵ شرکت بورسی و بقیه غیر بورسی است.
نکته قابل توجهی که نقطه پرگار گزارش امروز ماست، خارج شدن بیش از ۸۰ درصد از این ۳۵ شرکت بورسی از پورتفوی سهام عدالت در کمتر از ۷۲ ساعت است، اما چگونه؟
دهم خردادماه اطلاعیهای صادر شد مبنی بر اینکه سهامداران مشمول طرح سهام عدالت که روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند میتوانند با مراجعه به شعب بانکها ۳۰ درصد سهام خود را بفروشند و به بقیه افراد نیز که روش مستقیم را انتخاب کردهاند هم از طریق کارگزاریها و هم شعب بانکها، مجوز فروش داده میشود.
با انتشار این خبر شاهد ازدحام بیش از پیش جمعیت کثیری از مردم در مراکز پیشخوان و شعب بانکها برای فروش زود هنگام سهام خود بودیم.
ازدحامی که معلوم نمیکرد حاصل شوق و اعتماد است یا ترس از دست دادن همین اندک سرمایه در وضع غیرقابل پیش بینی اقتصاد امروز.
اطلاعات شرکتهای بورسی سهام عدالت تا پیش از اعلام آزادسازی خرید و فروش با میزان سهم آنها در پورتفوی سهام عدالت عبارتند از:
«آلومینیوم ایران با ۳۰ درصد سهم، ایران خودرو یک درصد سهم، بانک تجارت ۴۰ درصد سهم، بانک ملت ۵۴ درصد سهم، بانک صادرات ۳۲ درصد، پارس سویچ ۴۶ درصد، پالایش نفت بندرعباس ۲۰ درصد، پالایش نفت تهران ۷۰ درصد، پالایش نفت شیراز ۲۰ درصد، پالایش نفت اصفهان ۲۰ درصد، پالایش نفت تبریز ۲۰ درصد، پتروشیمی مارون ۳۰ درصد، پست بانک ۲۵ درصد، چادرملو ۲۱ درصد، حمل و نقل پتروشیمی ۲۹درصد، سایپا یک درصد، سرمایهگذاری توسعه صنعتی ایران ۲۳ درصد، سرمایهگذاری تا ۲ درصد، سیمان داراب ۵۰ درصد، سیمان دشتستان، ۳۴ درصد. فولاد آلیاژی ایران ۳۹درصد، فولاد خوزستان ۷۸ درصد، فولاد اصفهان ۳۰ درصد، کارخانجات مخابراتی ایران ۳۵ درصد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ۲۴ درصد، گل گهر ۱۱ درصد، مخابرات ایران ۲۰ درصد، مپنا ۲۶ درصد، صنایع مس ایران ۳۷ درصد، نیروترانس ۳۱درصد، بیمه دانا ۵۵ درصد، پالایش نفت لاوان ۲۰ درصد، پتروشیمی تندگویان ۱۰ درصد، پتروشیمی جم ۱۵ درصد، صنایع پتروشیمی خلیج فارس ۴۰درصد».
اتفاقی که افتاد این است که سهام عدالت همه این شرکتها به جز ۴ شرکت، در مدت زمان سه روز در پورتفوی سهام عدالت به کمتر از یک درصد رسید و در سبد سهامشان قابل رویت نیست،
آن چهار شرکت باقیمانده و میزان سهام عدالت آنها عبارتند از:
سهام شرکت گل گهر با نماد «کگل» ۱.۰۹۰ درصد، سهام شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با نماد «حکشتی» حدود هست درصد، فولاد آلیاژی ایران با نماد «فولاژ» حدود ۲۴ درصد و سهام بانک ملت با نماد «وبملت» حدود ۱۱ درصد.
شایان ذکر است افرادی که سهام عدالت خود را آزاد کردهاند اما از جزئیات سهم خود مطلع نیستند، میتوانند با در دست داشتن کد ملی خود به سایت سهام عدالت مراجعه نمایند (sahamedalat.ir) و به راحتی نام دارایی، تعداد سهام و ارزش کل سهم خود را در بازار بورس مشاهده کنند.
روز پنجشنبه (۱۵خردادماه) آخرین مهلت تصمیمگیری برای انتخاب روش مستقیم یا غیر مستقیم سهام عدالت است، کسانی که تا تاریخ مقرر وارد سایت نشوند، بهطور خودکار روش غیرمستقیم برایشان تایید میشود و امکان تغییر این روش در آینده را ندارند.