ایمیدرو روند صادرات سنگهای تزئینی را آسان میکند
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با بیان اینکه اصفهان پایگاه توسعه صنعت سنگهای تزئینی برای تولید و صادرات میشود.، گفت: ایمیدرو برای طرح فعالسازی معادن کوچک تولید و صادرات این نوع معادن را تسهیل میکند.
به گزارش روند بورس امروز، خداداد غریب پور عصر روز یکشنبه (۱۱ خردادماه) از طریق ویدئوکنفرانس در نشست بررسی و رفع موانع صادراتی صنعت سنگ تزئینی با حضور نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان و مدیران دفاتر خارجی این سازمان، گفت: اصفهان به سبب اینکه ۳۰ درصد از تولیدات صنعت سنگ تزئینی را بهعهده دارد، پایلوت توسعه و رونق تولید و صادرات این صنعت می شود.
وی افزود: برخی غرفههای میدان نقش جهان اصفهان هم برای ارائه تولیدات کیفی صنعت سنگ در نظر گرفته میشود.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو تصریح کرد: ایمیدرو در این فرآیند نقش تسهیلگری و پشتیبانی دارد و برای رفع موانع بهویژه در بخش صادرات، با نهادهایی همچون بانک مرکزی و وزارت صنعت معدن و تجارت رایزنی میکند.
غریبپور یادآور شد: طبق آمارهای به دست آمده اکنون بیش از ۹۰۰ معدن غیرفعال در این حوزه وجود دارد که نیاز به احیا و فعالسازی دارند، از این رو ایمیدرو تسهیل برای تولید و صادرات این نوع معادن را برای طرح فعالسازی معادن کوچک انجام میدهد.
وی نقش شرکت تهیه و تولید در احیا معادن سنگ تزئینی را برشمرد و گفت: در بخش صادرات نیز شرکتهای خارج کشور وابسته به این سازمان، قادر به همکاری برای بازاریابی و توسعه صادرات سنگهای تزئینی هستند و ۴ کشور خارجی زمینه تسهیل صادرات این سنگها را فراهم میکنند.
وجیه ا… جعفری، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران نیز گفت: طرح آسیب شناسی و عارضهیابی صنعت سنگهای تزئینی آغاز شده است و بهزودی مشاور آن انتخاب میشود.
جعفری تاکید کرد: نگاه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی تنها بر مطالعه متمرکز نشده، بلکه فعالیت ما در این صنعت کاملا عملیاتی و برای رونق تولیدات و صادرات است.
وی افزود: اصفهان با توجه به سوابق و جایگاهی که در تولید سنگ دارد، محل مناسبی برای فعالیت کنسرسیوم صادراتی بخش خصوصی خواهد بود.
از سوی دیگر جعفر سرقینی، مدیرعامل شرکت آسکوتک با بیان اینکه هماکنون تولیدات صنعت سنگ ایران تنها به کشورهای همسایه صادر میشود، گفت: این توانمندی وجود دارد تا با امکاناتی که در خارج کشور داریم به رونق صادرات این بخش دست یابیم.
وی یادآور شد: برآوردها نشان میدهد ایران توان سالانه صادرات یک میلیارد دلار سنگ تزئینی را دارد، اما بهطور میانگین نزدیک به ۳۵۰ میلیون دلار صادرات از این بخش انجام شده است.
مجتبی کاروان، رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی اصفهان خبرداد: بهزودی اساسنامه شرکتی برای بازرسی و کنترل کیفیت تولیدات سنگ تزئینی نهایی میشود که بر استانداردهای جهانی و نیازهای مشتری خارج کشور و ارایه تضمین کیفی تولیدات، نظارت داشته باشد.
وی تاکید کرد: بدین ترتیب دغدغه صدور تولیدات کم کیفیت و ضربه خوردن به بازار صادراتی از بین میرود.
کاروان همچنین گفت: بهزودی کنسرسیومی از بخش خصوصی برای توسعه صادرات سنگهای تزئینی کشور ایجاد میشود تا از عملکرد جزیرهای در این حوزه فاصله گیریم.
احمدرضا بصیری، رئیس کمیته فرآوری سنگ و مشاور کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان نیز تاکید کرد: وجود شرکتی برای کنترل کیفیت تولیدات صادراتی، سبب نظارت و افزایش اعتماد نزد مشتریان خارج کشور خواهد شد.
از سوی دیگر، مجتبی معدودی، مدیرعامل شرکت خدمات صنعتی بازرگانی نیز از انجام مطالعات بازار سنگ تزئینی خبرداد و گفت: با کمک دفاتر خارج کشور ایمیدرو قادر به توسعه صادرات و کمک به این صنعت هستیم.
حسام الدین فرهادینسب، مشاور کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان، برگزاری و پیگیری نشستها با همکاری ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی را سبب به نتیجه رسیدن توسعه صنعت سنگهای تزئینی دانست.