ثبات و توسعه تولیدات صنعتی و معدنی در گرو ساخت تجهیزات داخلی است
تلاش برای بومیسازی و توسعه ساخت داخل تجهیزات، از مهمترین موارد دستیابی به ثبات و توسعه تولید صنعتی و معدنی در کشور به شمار میآید.
به گزارش روند بورس امروز، اقدام ایمپاسکو در جهت بومیسازی و ساخت داخل، افزون بر تامین ثبات و امنیت تولید، از طریق دستیابی به دانش فنی، سبب امکان ایجاد بهبود، ارتقا، نوآوری و بهینهسازی فرآیندهای صنعتی و معدنی میشود.
این اقدام در تهیه و تامین مواد اولیه و مصرفی، ضمن ایجاد اشتغالزایی، نقش قابل توجهی درکاهش هزینههای تامین تجهیزات و مواد اولیه و مصرفی داشته و سبب جلوگیری از خروج ارز از کشور میشود.
این شرکت به عنوان یکی از پیشگامان بومیسازی تجهیزات معادن و صنایع معدنی، از سال ۱۳۹۷ با هدف حمایت از صنایع و افزایش توانمندیهای داخلی، ساخت تجهیزات، قطعات یدکی و مواد شیمیایی مصرفی نسبت به تشکیل کمیته بومیسازی در همه مجتمعهای زیر پوشش ایمپاسکو اقدام و فعالیتهای نظاممند برای بومیسازی و ساخت داخل را آغاز کرده است.
براساس این گزارش، ایمپاسکو در شرایط تحریمها و همچنین افزایش نرخ ارز، موضوع بومیسازی را در قالب فرآیندهای پژوهشی و همچنین حمایت از بخش خصوصی به صورت مدون و هدفمند شده به عنوان یکی از مهمترین اهداف خود در دستور کار قرار داده و تلاش کرده است پل ارتباطی مناسبی در جهت جذب تمامی ایده ها و تلاش ها و ارتباط بین صنایع معدنی و پژوهشگران و سازندگان ایجاد کند.
از دستاوردهای کمیته بومیسازی ایمپاسکو، شناسایی، بررسی و تهیه فهرست قطعات و تجهیزات و مواد شیمیایی مورد نیاز، تهیه نقشه و دستور ساخت برای تجهیزات فاقد نقشه ساخت و اجرا و همچنین اقدامهای اولیه برای تهیه کتابچه فنی تجهیزات و قطعات در مجتمع های تحت پوشش شرکت بوده است که متعاقب آن در سال ۹۸ ضمن پیگیری موارد فوق، بومی سازی بیش از ۱۰۰ قطعه صنعتی توسط مجتمعها، پیمانکاران و راهبران انجام شد.
در سال گذشته در قالب قراردادهای پژوهشی، اقداماتی از قبیل سنتز و تولید کلکتور مورد استفاده در فرآیند فلوتاسیون پتاس خور و بیابانک، طرح پژوهشی تولید آئروگرافن جهت جذب طلا و نقره به جای کربن فعال در فرآیند استحصال طلا و نیز طراحی و ساخت قطعه پاوردک مورد استفاده در عملیات آتشباری معادن در مدیریت پژوهش و توسعه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران جهت تولید و یا جایگزینی انجام شده است.
تجهیز پایگاههای امداد و نجات زغالسنگ تا ۱۴۰۰
پرهام خواجه پور؛ مدیر بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچاسیی) و انرژی شرکت با بیان این مطلب گفت: براساس برنامه زمانبندی ساخت، مرمت و بازسازی پایگاههای امداد و نجات معادن زغال سنگ تا دیماه سال ۱۴۰۰ و تحویل اقلام پیش از تاریخ یادشده و تحویل ماشین آتش نشانی، آمبولانس و خودروی سبک تا بهمنماه سال ۱۴۰۰ انجام میشود.
مدیر اچاسیی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در ادامه افزود: اسناد مناقصه جهت خرید تجهیزات مورد نیاز هر یک از پایگاه های امداد و نجات به ارزش بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان تهیه شده است.
خواجه پور با اشاره به تفاهمنامه امضا شده بین ایمپاسکو و وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۹۶ گفت: توجه به بروز حوادث ناگوار از جمله ریزش معادن زغالسنگ طی سال های اخیر و همچنین حادثه تاسف بار معدن زغالسنگ زمستان یورت (استان گلستان) در اردیبهشت سال ۹۶، به منظور ممانعت از ایجاد چنین حوادث ناگوار در معادن زغالسنگ کشور تفاهمنامهای بین وزارت صنعت، معدن و تجارت (معاونت محترم امور معادن) و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران بعنوان نماینده وزارت صمت به عنوان مجری در دیماه پارسال با هدف ایجاد امنیت روحی و حفظ صیانت از جان نیروهای انسانی شاغل در معادن زغال سنگ و جلوگیری از آسیبهای وارده امضا شد.
وی تصریح کرد: طبق این تفاهمنامه اقدامهای مشترک برای بازسازی و مرمت و همچنین تجهیز ایمنی، امداد، نجات و اورژانس در سطح ۴ حوزه زغالسنگ کشور در مناطق حوزه البرز مرکزی، البرز شرقی، طبس و کرمان به عنوان پایگاههای امداد و نجات با هدف پوشش قرار دادن همه معادن زغال سنگ کشور انجام خواهد شد.
خواجه پور در پایان با اشاره به دیگر اقدامها همسو با این تفاهمنامه از سوی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: تاکنون مناقصه طراحی پایگاه امداد و نجات طبس و امضای قرارداد با برنده مناقصه یادشده برگزار و نیز اسناد مناقصه برای مرمت و بازسازی سه پایگاه امداد و نجات در مناطق البرز شرقی (طزره)، البرز مرکزی (سامان سواد کوه)، کرمان (پابدانا) پس از برگزاری نشستهای متعدد در حال تهیه است.