تحلیل بنیادی بیمه پارسیان
به منظور ارزشگذاری بیمه پارسیان پس از ارزشگذاری فعالیت عملیاتی با در نظر گرفتن ضریب P/E برابر ۱۰، ارزش افزوده دارایی نیز محاسبه شده است. در محاسبه خالص ارزش دارایی به منظور عدم احتساب مضاعف، سود دریافتی از سرمایه گذاری زیر مجموعه ها(سرمایه گذاری پارسیان) کسر شده و تنها در محاسبه خالص ارزش دارایی محاسبه انجام گرفته است. ارزش عملیاتی هر سهم ۱۱،۱۲۸ ریال پس از کسر سود سرمایه گذاری ها ، خالص ارزش دارایی هر سهم ۱۳،۰۱۶ ریال که در مجموع ارزش هر سهم ۲۴،۱۴۵ ریال خواهد بود.
معرفی بیمه پارسیان
شرکت بیمه پارسیان (سهامی عام) در فروردینماه ۱۳۸۲ در اداره ثبت شرکتها و مؤسسات غیرتجاری تهران به ثبت رسیده و در اردیبهشت ۱۳۸۲ بهصورت شرکت سهامی عام شروع به فعالیتهای بیمهای نموده است و در تاریخ ۲۴/۰۷/۱۳۸۹ در سازمان بورس و اوراق بهادار پذیرفتهشده است.
پارسیان در تاریخ ۳۰/۰۹/۱۳۹۸ دارای ۲۹ مجتمع بیمهای، ۲ ICD (میز مشارکتی بیمه در بانک)، ۳۲ شعبه و ۲۰۷۲ نماینده فعال میباشد.
با توجه به آخرین آمار در دسترس از بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران مربوط به سال ۱۳۹۷، ۴.۵ درصد از بازار صنعت بیمه کشور به شرکت بیمه پارسیان تعلق دارد.
سهامداران بیمه پارسیان
سهامداران شرکت در تاریخ ۱۵/۰۲/۱۳۹۹ به شرح جدول زیر است:
طبق مصوبه مجمع عمومی فوقالعاده مورخ ۱۶/۰۵/۱۳۹۸ افزایش سرمایه شرکت از مبلغ ۳،۰۰۰ میلیارد ریال به ۴،۰۰۰ میلیارد ریال از محل اندوخته و آورده نقدی افزایش یافت.
یکی از شاخصهای مهم در ارزیابی مالی شرکتهای بیمه، نسبت توانگری مالی است که از نسبت سرمایه الزامی و سرمایه موجود، این شاخص محاسبه میگردد و نشانگر توانمندی شرکت بیمه در ایفای تعهدات میباشد. شرکت بیمه پارسیان همواره برنامهریزیهای لازم بهمنظور حفظ سطح توانگری مالی در بالاترین سطح را منظور نموده و در سه سال گذشته نسبت توانگری مالی شرکت بیمه پارسیان همواره از سوی بیمه مرکزی، در سطح «یک» ارزیابی و اعلامشده و همچنین برای سال ۱۳۹۸ نسبت توانگری مالی شرکت بیمه پارسیان معادل ۱۲۰ درصد (سطح یک) از سوی بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران مورد تائید قرارگرفته است.
- فعالیت عملیاتی بیمه پارسیان
- حق بیمه صادره
حق بیمه صادره کل شرکت شامل حق بیمه صادره مستقیم -غیرمستقیم و حق بیمه قبولی اتکایی هست.
رشته شخص ثالث و درمان دارای بالاترین پرتفوی در صنعت بیمه میباشد و بیمه پارسیان نیز در همان محدوده سهم دارد. عمده حق بیمه صادره در بیمه پارسیان مربوط بهحق بیمه ثالث (بهطور میانگین ۴۵ درصد) و درمان (تقریباً ۲۰ درصد) میباشد. بدیهی است شرکت بیمه پارسیان بهعنوان عضوی از جامعه بیمهای کشور ایران، تابع قوانین، مصوبات و آییننامههای منتشره توسط بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران میباشد و همانند کلیه شرکتهای بیمه، پیروی از مصوبات شورای عالی بیمه الزامآور خواهد بود. با توجه به مصوبه بیمه مرکزی نرخ حق بیمه ثالث ۲۵.۵۶ درصد افزایش داشته و نرخ حق بیمه رشته درمان نیز بسته به نوع و میزان خدمات مورد درخواست بیمهگذاران محاسبه میگردد.
بهمنظور بررسی و پیش روند عملیاتی شرکت با توجه به نسبتهای تاریخی و مفروضات زیر استفاده است:
ذخایر حق بیمه
ذخایر حق بیمه یک حساب ترازنامهای میباشد که افزایش(کاهش) آن در سودآوری شرکت اثرگذار است. ذخایر فنی شرکت بر اساس آییننامه ۵۸ مصوب شورای عالی بیمه محاسبه و منعکس میگردد.
خسارت پرداختی
درآمد سرمایهگذاری بیمه پارسیان
شرکتهای بیمه طبق آییننامه شماره ۶۰ مصوب شورای عالی بیمه، ملزم به انطباق سرمایهگذاریها از منابع ذخایر فنی و حقوق صاحبان سهام با مفاد این آییننامه میباشند. ازاینرو شرکت بیمه پارسیان ضمن برنامهریزیهای صورت پذیرفته جهت کاهش دوره وصول مطالبات از بیمهگذار بهمنظور افزایش منابع سرمایهگذاری، درصدد انطباق کامل سرمایهگذاریها با مفاد آییننامه یادشده و افزایش سرمایهگذاری در سایر ابزارهای مالی میباشد.
شرکت بیمه پارسیان مالک ۱۴.۲ درصد شرکت سرمایهگذاری پارسیان است و شرکت سرمایهگذاری پارسیان مالک ۱۰۰ درصد شرکت اپال کانی پارس میباشد. از مهمترین پتانسیلهای شرکت بیمه پارسیان که موجب تمایز این شرکت با سایر شرکتهای بیمهای است، سرمایهگذاریهای شرکت در حوزه فولاد و سنگآهن است که با توجه به چشمانداز رو به رشد و طرحهای توسعه شرکتهای زیرمجموعه سرمایهگذاری پارسیان سودآوری قابلتوجهی برای شرکت بیمه پارسیان فراهم خواهد کرد.
درآمد سرمایهگذاریهای شرکت شامل سود سپرده بانکی، ۵،۱۹۴ میلیارد ریال، که با سود سپرده ۱۸ درصدی سودی معادل۹۳۵ میلیارد ریال برای شرکت محقق خواهد کرد. در ارتباط با سود دریافتی از شرکتهای غیر بورسی عمده سود دریافتی از شرکت سرمایه گذاری پارسیان میباشد. (با توجه به مالکیت ۱۰۰ درصدی سرمایه گذاری پارسیان در اپال کانی پارس سود دریافتی از این محل میباشد).
ارزش ذاتی هر سهم بیمه پارسیان
به منظور ارزشگذاری بیمه پارسیان پس از ارزشگذاری فعالیت عملیاتی با در نظر گرفتن ضریب P/E برابر ۱۰، ارزش افزوده دارایی نیز محاسبه شده است. در محاسبه خالص ارزش دارایی به منظور عدم احتساب مضاعف، سود دریافتی از سرمایه گذاری زیر مجموعه ها(سرمایه گذاری پارسیان) کسر شده و تنها در محاسبه خالص ارزش دارایی محاسبه انجام گرفته است. ارزش عملیاتی هر سهم ۱۱،۱۲۸ ریال پس از کسر سود سرمایه گذاری ها ،خالص ارزش دارایی هر سهم ۱۳،۰۱۶ ریال که در مجموع ارزش هر سهم ۲۴،۱۴۵ ریال خواهد بود.
حداقل قیمت هر سهم پارسیان
با توجه به متغیر بودن مفروضات تحلیل ازجمله تعرفه حق بیمه، حق بیمه صادرشده و همچنین تغییرات ضریب محصولات زنجیره فولاد در سه سناریو بدبینانه، محتمل و خوشبینانه به خالص ارزش داراییهای بیمه پارسیان پرداختهشده است. با توجه به این موارد حداقل ارزش برای هر سهم ۲۲،۰۴۶ ریال است که با توجه به قیمت روز ۱۳،۰۰۰ریالی امکان رشد خواهد داشت.
مشاهده فایل pdf کامل : تحلیل بنیادی بیمه پارسیان سال ۱۳۹۹