شماره ۴۷ نشریه بورس امروز خرداد ۹۹
شماره ۴۷ نشریه بورس امروز با عنوان «بورس تجدید ارزیابی میشود» در ادریبهشت ماه سال ۹۹ منتشر کرد. در این شماره به مسائل کلانی همچون بازار مسکن و میلگرد، صنایع فولادی و مسائل روز بازار سرمایه پرداخته شده است.
شروع با گزارش صنعت قطعه سازی و فولادیها در اولین نشریه سال
اولین شماره نشریه بورس امروز در سال ۹۹ با گزارشی از شرکت فنرسازی زر شروع کرد. در این شماره علمکرد این شرکت را دو سال گذشته بررسی کرد. طبق این گزارش فنرسازی ضر سهم ۷۸ درصدی از بازار داخلی دارد. این شرکت در حوزه یدکی شرکتهای قطعه سازی فعالیت میکند. میتوان گفت فنر سازی زر با این سهم تأمین کننده عمده نیازهای کارخانجات خودروسازی داخلی است.
در ادامه گزارشها، ماهانها به بخش فولادی نگاهش داشته است. این شماره با انتخاب فولاد امیرکبیر در بین شرکتهای مختلف این صنعت، نگاهی به تاریخچه و فعالیت این شرکت کرده است. به گزارش این شماره، فولاد امیرکبیر با ظرفیت ۷۵۰ هزار تن در سال پس از ارتقای سال ۹۲ به تولید محصولات فولادی اشتغال دارد. در پایان گزارش این شرکت فولادی، ماهنامه بورس امروز اقدامات این مجموعه را برای حفظ محیط زیست فهرست کرد.
در ابتدای سال ۹۹ چه بر بازار سرمایه گذشت
ماهنامه بورس امروز همچون شمارههای گذشته از وضعیت بازار سرمایه غافل نبود. این شماره مباحث روز بازار از جمله سهام عدالت، وضعیت شاخص بورس و نقدینگی ورودی را از زبان کارشناسان و خبرههای این بازار بیان کرد. در این ماهنامه، پریا اسدالهی نیک مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری ایران از وضعیت شاخص بورس گفت. او خاطر نشان کرد که به دلیل یک سری اصلاحات، شاخص بلندمدت از سقف عبور خواهد کرد.
میر وحید مقیمی اصل کارشناس این بازار در ادامه به ما یادآوری کرد که عرضه سهام عدالت در چند هفته اخیر واکنشهای متعددی را دریافت کرده است. او با بیان درگیری مقطعی بازار سرمایه خاطر نشان کرد این انتشار به درگیری دامن زده است. مقیمی اصل در نهایت برای تصمیمگیری منطقی متولیات اقتصادی اظهار امیدواری کرد.
ورود نقدینگی به بازار سرمایه توجه مجموعه بورس امروز را به خود جلب کرد. لذا تصمیم برآن شد که این مسئله را از زبان مدیر سرمایه گذاری صندوقهای ارزش کاوان آینده بشنود. ماهنامه از وضعیت کارگذاریها در دوران کرونا غافل نشد. این شماره خدمات انلاین کارگذاریها در دوران کرونایی را بیان کرد. محمدعلی شریفی نیا در ادامه این موضوع طرح سجام سازمان اوراق بهادار را به ما یادآوری کرد.
مدیر عامل شرکت کارگذاری مبین سرمایه این اقدام سازمان بورس را اولین خدمت آنلاین معرفی کرد. او در ادامه این بحث از اقدامات کارگذاریها در بازار سرمایه غافل نشد و ان را به ما یادآوری کرد. در ادامه بررسی وضعیت بازار سرمایه ماهنامه صحبت حسن قاسمی مدیرعامل کارگذاری آینده نگر خوارزمی را منتشر کرد. او در گفته های خود آموزس را راهی برای جذب مشتری توسط کارگذاریها دانست.
حذف واسطهگری بیمورد عامل سرریزی منافع تولید
از دیگر مباحث روز بازار اقدامات شرکتهای فولادی در خصوص حذف واسطهگری بود. ماهنامه برای بیان این موضوع گفت و گویی با دو فرهیخته این عرصه داشته است. محمدرضا کجباف مدیر بازاریابی و فروش داخلی ذوب آهن اصفهان از اقدام بیسابقه «ذوب» در این راستا خبر داد. او یاداور شد که این اقدام واسطه گران را دچار شوک کرده است. در ادامه مهندس خوروش مدیر فروش فولاد سپید فراب کویر هدف این تصمیم را حمایت از مصرفکنندگان اعلام کرد.
پالایشی ها در وضعیت کرونایی
ماهنامه به اقدامات دولت در خصوص عرضه بخشی از سهام شکرتهای خود اشارهای داشته است. این شماره نظر کارشناسان را برای این مسئله جویا شد. عاشوری دبیر انجمن صنایع پالایشی در گفت و گوی خود وضعیت شرکتهای پالایشی را موقت و گذار دانست. او متذکر شده که این شرکتها از پتانسیل بالایی برخوردار هستند.
این شماره دریچه خود را به سوی پالایشیهها و صنعت فولاد باز کرد. ماهنامه با اشاره به اقدامات پتروشیمی بند امام برای مقابله با کرونا صحبت مرتضی فغانی کارشناس بازار سرمایه را به ما نشان داد. فغانی در گفت و گوی خود با اشاره با لزوم تجدید ارزیابی داراییهای صنعت پالایشی، آن را فرصتی برای بورس دانست. این دریچه نگاهی به ارزشمندی دو شرکت اپال فولاد سنگان و فولاد سبزه وار داشت.
مهرههای صنعت چه کردند
ماهنامه در آخرین بخش خود به مهرههای کلیدی صنایع مختلف پرداخت. این شماره در کنار این بررسی ذره بین خود را بر اقدام «فولاد» برای خرید تآمین سرمایه نوین و محدودیتهای تصمیم واگذاری ایمدرو و ایدرو تنظیم کرد. این شماره از نیروگاههای برق غفلت نکرد. گفت و گویی با مدیرعامل «بزاگرس» مسئله تنظیم قیمت نرخ برق را بررسی کرد.
ماهنامه به دیدگاهها، نظرات کارشناسان را برای «کشف پرمیوم» در بورس کالا نگاهی داشت. این شماره با اشاره به اقدامات ضد کرونایی شرکت آلومینای ایران، تولید سال جاری به میزان حداکثر ظرفیت را از زبان مدیرعامل بیان کرد. ماهنامه با اشاره به اقدامات همراه اول در خصوص مقابله با کرونا در کنار ادامه فعالیت این شرکت این شماره را بست.