تحلیل بنیادی فروشگاه های زنجیره ای رفاه
فروشگاه های زنجیره ای رفاه در ۳ سال اخیر رشد چشمگیری در درآمدهای عملیاتی خود داشته است. در این مطلب به تحلیل بنیادی و پیش بینی سودآوری فروشگاه رفاه با نماد “رفاه” در سال ۹۹ می پردازیم.
معرفی فروشگاه زنجیره ای رفاه
فروشگاه زنجیره ای رفاه در ۲۶ اردیبهشت سال ۱۳۷۴ با هدف تهیه و تامین کالاهای اساسی خانوارهای ایرانی و توزیع آن در تمام مناطق کشور تاسیس و ثبت شد. همواره رسالت اصلی این فروشگاه تامین مایحتاج و کالای مورد نیاز مردم، با بالاترین کیفیت و در عین حال نازلترین قیمت بوده است. با توجه به تنوع بالا در سلیقه و نیاز مشتریان، عمده توجه این سازمان بر محوریت عرضه کالا با حفظ موجودی و پایداری تعداد محصولات در تمام سطوح فروش است. همچنین در فروشگاه رفاه به عنوان یک خرده فروشی موفق، قیمت گذاری مناسب و تخفیف های واقعی به عنوان اصلی مهم در منشور اخلاقی مطرح بوده و تمام قوانین با توجه به این امر تدوین و اجرایی می شود. در این سازمان ساختار توزیع و ارسال کالا به نحوی شکل گرفته است که کالا در دورترین مناطق کشور در کمترین بازه زمانی قابل دسترس و تهیه باشد. در این راستا تلاش شده تا از یک سو با حذف واسطه از افزایش قیمت کاذب اقلام مصرفی جلوگیری شود و از سمت دیگر، با تاسیس فروشگاه های متعدد در تمام شهرهای بزرگ و بیشتر شهرهای کوچک از تاثیر هزینه حمل در قیمت کالا ممانعت به عمل آید تا حقوق مشتری مداری به شکل کامل و جامعی برقرار شود. به این سبب شرکت رفاه با احداث ۳۵۰ فروشگاه به همراه ۷۰۰۰ پرسنل خدمتگزار در سراسر کشور کوشیده است تا پاسخگوی نیاز هموطنان عزیز باشد. در سال ۱۳۹۸ و در راستای پشتیبانی از رونق تولید ملی در تلاشیم تا با حمایت از کالای ایرانی، بهترین و با کیفیت ترین محصولات تولید کشور را در اختیار مشتریان محترم قرار دهیم.
ترکیب سهامداران رفاه
صنعت خرده فروشی
صنعت خرده فروشی از جمله مهمترین صنایع تاثیرگذار بر زنجیره تامین هر شرکت صنعتی و تولیدی است و از جمله مهمترین ویژگی های محیط کنونی صنعت خرده فروشی نیز رقابت فزاینده ای است که هر روز با پیدایش و توسعه رقبای جدید در این صنعت مشاهده می گردد. نتیجه مستقیم این وضعیت، ضرورت و توجه جدی در بکارگیری ساز و کارهای موثر در حفظ و ارتقاء رضایتمندی مشتریان و به تبع آن، فروش از طریق کیفیت بخشی به خدمات و ارزش آفرینی بیشتر برای مشتریان می باشد. با توجه به افزایش رقابت در بازار خرده فروشی و بروز و ظهور فروشگاه ها و سوپر مارکت های زنجیره ای در چند سال اخیر، بررسی و تحلیل وضعیت رقابت میان فروشگاه های زنجیره ای و پیش بینی وضعیت رقبای قدیمی و جدید بسیار ضروری می نماید.
مدیریت توسعه
فروشگاه های زنجیره ای رفاه در راستای توسعه فروشگاه ها اقدامات زیر را انجام داده است:
- حرکت به سمت توسعه فروشگاه های بزرگ در سطح کشور که در این راستا ۴۰ فروشگاه با مساحت ۴۳،۳۶۸ متر مربع در استان های تهران، اصفهان، البرز، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، زنجان، سیستان و بلوچستان، فارس، قزوین، قم، کرمان، گیلان، لرستان، مازندران و مرکزی راه اندازی و قرارداد ۲۹ فروشگاه با مساحت ۴۵،۵۴۵ متر مربع با مالکین آنها برای راه اندازی فروشگاه تهیه شده است.
- دنبال کردن توسعه فروشگاهی با الگوی توسعه به صورت مستاجر اصلی مجتمع های تجاری بزرگ.
دارایی های ثابت مشهود
همچنین در تصویر زیر می توان دارایی های در جریان تکمیل رفاه را مشاهده نمود. همانطور که در بخش مدیریت توسعه مشاهده نمودیم شرکت فروشگاه های زنجیره ای رفاه اخیرا ۴۰ فروشگاه جدید راه اندازی کرده است بنابراین این دارایی های در جریان تکمیل به شرح زیر می باشند.
وضعیت عملیاتی
فروشگاه های زنجیره ای رفاه در ۳ سال اخیر رشد چشمگیری در درآمدهای عملیاتی خود داشته است. نمودارهای زیر درآمد عملیاتی و حاشیه سود ناخالص رفاه را نمایش می دهد. همانطور که مشاهده می شود درآمد عملیاتی شرکت از ۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۵ به ۳۵۰۰ میلیارد تومان در نه ماهه ۹۸ رسیده است که افزایش بسیار مناسبی می باشد. این افزایش درآمدهای عملیاتی ناشی از تورم افسارگسیخته جامعه و همچنین افزایش مناسب سهم بازار شرکت می باشد.
برآورد سودآوری
در این قسمت به برآورد سودآوری سال ۹۸ و ۹۹ می پردازیم. در این برآورد برای سال ۹۸ فرض شده عملکرد ۳ ماهه سوم در ۳ ماهه چهارم نیز تکرار شود. همچنین برای برآورد سودآوری سال ۹۹ نیز افزایش ۲۰ درصدی در درآمد و هزینه های اداری و فروش رفاه در نظر گرفته ایم.