طرح نوسازی ناوگان باری جادهای کلید خورد
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به آغاز طرح نوسازی ناوگان فرسوده باری جادهای از امروز گفت: هدف این طرح، نوسازی ۵۳ هزار دستگاه کامیون فرسوده با کامیونهای نوساز ظرف ۳ سال است.
به گزارش روند بورس امروز، محمد اسلامی روز سهشنبه (ششم خردادماه) در آیین آغاز طرح نوسازی ناوگان باری جادهای افزود: این طرح به سیاستهای کلی نظام و اجرای قانون نوسازی ناوگان پاسخ مناسبی است.
وی اولویت این طرح را، قشر رانندگان کامیون دانست و افزود: اشخاص حقیقی و حقوقی از امروز میتوانند وارد سامانه شده و براساس آئین نامه طراحی شده، ثبت نام کرده و موارد را طی کنند تا نسبت به کاهش سن ناوگان که هم به فرسودگی رانندگان منجر شده و هم آلودگی محیط زیست و تصادفات جادهای را در پی داشته، اقدام کنیم.
وزیر راه و شهرسازی، اولویت را با کامیونهای بالای ۵۰ سال سن عنوان کرد و افزود: تاکنون ۸۶۳ راننده که بیشترین میزان پیمایش داشته اند، انتخاب شده اند که میتوانند به ایران خودرو دیزل مراجعه و مبادرت به دریافت خودروی نوسازی کنند.
وی گیریبکس این کامیونها را برند بنز عنوان و گفت: از امروز ۴ گروه رو دعوت کرده ایم که به این طرح ملحق شوند که گروه اول شامل سازندگان کامیون داخل است که هزار دستگاه در هر سال به آنها تعلق میگیرد. دوم شرکتهای حمل و نقل است که کسری ناوگان دارند و با احتمال لغو مجوز روبهرو هستند، سومین گروه، واردکنندگان خودرو هستند که از وزارت صنعت مجوز دریافت کرده اند و گروه چهارم نیز اشخاص حقیقی هستند که امکان واردات ۱۰ دستگاه در سال را دارند.
اسلامی تاکید کرد: منشا تامین ارز باید حتما به اطلاع بانک مرکزی برسد تا موجبات ورود این ارز به بازار داخل فراهم نشود و بتوانیم از منابع مالی آن مطمئن شویم و صرفا در بخش صنعت حمل و نقل سرمایه گذاری شود.
وی با بیان اینکه از سال ۸۸ تا کنون تنها ۲۴ هزار دستگاه ناوگان جادهای نوسازی شده اند، افزود: این میزان در مقایسه با ۳۴۶ هزار دستگاه کامیون فعال در کشور، رقم بسیار کوچکی است که باید کارخانههای داخلی ما در سال جهش تولید، افزایش تولید داشته باشند و ناوگان همزمان با توسعه جادهها، نوسازی شود.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه نوسازی ناوگان موجب ارتقای ایمنی جادهها و کاهش مصرف سوخت و آلایندگی زیست محیطی می شود،افزود: هدف از اجرای این طرح، نوسازی ۵۳ هزار دستگاه ظرف ۳ است و باید زودتر از ۳ سال، این هدف محقق شده و متوسط سن ناوگان ۵ و نیم سال کاهش یابد.
اسلامی درباره کمبود استطاعت مالی برخی رانندگان یا مالکان کامیونهای فرسوده که از ورود به این طرح عاجزند، گفت: این رانندگان میتوانند با مشارکت شرکتهای واردکننده یا به صورت مشارکت دو نفر راننده با هم وارد این طرح شوند.