ساخت وساز یا سرمایه گذاری در مسکن مساله کدام است؟
نوید خاندوزی،مدیر سرمایه گذاری بیمه کوثر در رابطه با سرمایه گذاری در مسکن با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت. خاندوزی گفت:صنعت ساختمان از ابتدا تا انتهای آن یعنی از زمان ساخت و تا مرحله بهره برداری می تواند هدف خوبی برای شرکت های بیمه ای باشد و البته به نوعی الزام و نیاز صنعت […]
نوید خاندوزی،مدیر سرمایه گذاری بیمه کوثر در رابطه با سرمایه گذاری در مسکن با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.
خاندوزی گفت:صنعت ساختمان از ابتدا تا انتهای آن یعنی از زمان ساخت و تا مرحله بهره برداری می تواند هدف خوبی برای شرکت های بیمه ای باشد و البته به نوعی الزام و نیاز صنعت ساختمان به حضور بیمه در کنار خود می باشد. از ابتدا یعنی از زمان ساخت بیمه باید در کنار سازنده و عوامل آن باشد و تا زمان بهره برداری که مالک می تواند ساختمان را با بیمه های مختلف به نوعی حفظ نماید.
وی افزود:از آن جایی که در چند دهه گذشته زندگی از شهرهای کوچک به سمت شهرهای بزرگ یا کلان شهرها در حال انتقال می باشد این جابجایی باعث همنشینی خانوارها در ساختمان های چند واحدی و ایجاد مشترکات شده است براین اساس لزوم رعایت ایمنی در ساختمان ها امری مهم و ضروری محسوب می شود؛ زیرا خانه و اثاثیه شما بخش مهمی از سرمایه و دارایی شما در زندگی است، با بیمه نامه های منازل مسکونی می توانید امنیت این سرمایه ارزشمند را تأمین کنید موارد تحت پوشش این نوع بیمه نامه ها شامل ساختمان تأسیسات و اثاثیه موجود در منازل مسکونی می باشد. این امر خود سهم مهمی در آرامش شما در شهر های شلوغ و پر استرس دارد که با پرداخت مبلغی ناچیز آرامش و امنیت را به خود و خانواده هدیه می دهید، اما چرا این اتفاق روی نداده است.
مدیر سرمایه گذاری بیمه کوثر خاطرنشان کرد:دلیل این موضوع را باید در سه حوزه دید: ۱ – صنعت بیمه به نوعی کم کاری کرده و با توجه به حاضر و آماده بودن پرتفوی ثالث و یا بدنه و … خیلی تلاشی برای این نوع بازاریابی نکرده است، ۲ – فرهنگ مردم به سمت خرید بیمه ساختمان اعم از زلزله سرقت و …نبوده و فرهنگ سازی نیز در این زمینه صورت نگرفته است و البته ممکن است هزینه های خرید این بیمه نیز برای همه امکان پذیر نباشد و ۳- دولت که این میان نقش یک کاتالیزور را بازی نکرده و می توانست در فرهنگ سازی و حتی کمک های یارانه ای برای این بیمه نامه مؤثر باشد. کوتاهی نقش این سه عامل خود را در بحران های طبیعی ماند زلزله نشان می دهد که می توانست چقدر کمک حال عزیزان آسیب دیده باشد.
سرمایه گذاری بیمه ها در بخش مسکن
خاندوزی گفت:اما در مورد ارتباط سرمایه گذاری بیمه ها در حوزه بازار ملک و مسکن می توان حرف های زیادی داشت. قبل از هر چیز معتقدیم مدیران در صنعت بیمه مدیرانی سنتی و گذشته نگر هستند حتی این موضوع در خود مدیران بیمه مرکزی و کسانی که در نگارش آیین نامه۶۰ مشغول بودند دیده می شود که تمایل این مدیران به سمت دو بازار سنتی سپرده های بانکی و بازار ملک را نشان می دهد. صد البته سپرده ها باید برای بیمه ها در میزان مناسب و بااهمیتی باشد ولی روند بازدهی بازار ملک در سال های گذشته به خصوص از سال ۹۲ تاکنون در مقایسه با سایر بازارها نشان می دهد لزوم بازنگری در برخی سقف ها برای این موضوع و سوق دادن بیمه ها به جای بازار غیر مولد ملک و ساختمان به سمت بازارهای مالی نوین و ابزارهای مالی فرا رسیده است. در مورد سرمایه گذاری بیمه ها به نظر شرکت های بیمه و حتی خود بیمه مرکزی با آیین نامه ها و قانون گذاری ها باید نوعی هدایت شرکت های بیمه از ملک و زمین و ساختمان داری را به سمت چهار محور و چهار بازار سوق دهد، یعنی حرکت از یک سرمایه گذاری سنتی به سمت بازارهای مدرن که می تواند بازدهی بالاتر و نقدشوندگی بیشتری را نیز داشته باشد.
مدیر سرمایه گذاری بیمه کوثر اشاره کرد:گزارش شرکت های بیمه از بازار ملک باید به سمت این چهار بازار باشد:
۱- بازار اولیه به این معنی که شرکت های بیمه باید در کنار بخش خصوصی و یا حتی خصولتی نسبت به مشارکت در پذیره نویسی شرکت هایی با آغاز فعالیت جدید مشارکت نمایند. این مشارکت حتی می تواند در یک پروژه هم باشد یعنی شرکت بیمه به عنوان سرمایه گذار در کنار سایر شرکا حضور یابد و قطع به یقین خاصیت این نوع سرمایه گذاری ها باید طوری باشد که درصد سهام تحت تملک قابلیت خروج آسان و راحت در هر مرحله را بدهد.
۲- بازار ثانویه که به نوعی بازار سرمایه فعلی است که می تواند شانس های خوبی برای خرید و خلق ثروت باشد استفاده از سود نقدی و سود رشد قیمت دارایی ها عواملی است که بازدهی شرکت های بیمه را افزایش داده و نوع دارایی ها را نیز به سمت نقدشوندگی بیشتر سوق می دهد.
۳ – ابزار های پولی و مالی نظیر اوراق خزانه و صندوق های با درآمد ثابت و … که بعضا بازدهی های بالاتر از بانک ها را داشته و نقدشوندگی بالایی را نیز دارند.
۴ – حضور در استارت آپ هاست که بیمه ها می توانند در این حوزه بسیار فعال باشند ریسک این نوع سرمایه گذاری ها بسیار بالاست ولی می تواند در راستای منافع صنعت بیمه و شرکت به کار گرفته شود. از همین رو و در جمع بندی معتقدیم که شرکت های بیمه ای بهتر است در حوزه بیمه صنعت ساختمان ورود جدی و نوآورانه داشته باشند ولی در حوزه سرمایه گذاری ایده های جدید را در بازارهای جدید دنبال کنند.