تحلیل بنیادی بیمه سرمد با نماد وسرمد
شرکت بیمه سرمد با حمایت سهامدارن عمده از روند قیمتی سهم، فعالیت مثبتی در بازار سرمایه داشته است. این موضوع در سال ۹۹ ادامه خواهد داشت. همچنین، وسرمد مانند سایر شرکتهای بیمه ای با صدور آنلاین بیمه کرونا در همگام سازی فعالیت خود تلاش کرده است.
نگاهی به فعالیت شرکت بیمه سرمد
شرکت بیمه سرمد با سرمایه ۴۰ میلیون تومانی در سال ۹۰ کار خود را شروع کرد. این سرمایه در اخرین افزایش به ۱۵۰ میلیارد تومان رسید. سهامداران عمده این شرکت در نمودار زیر به تصویر کشیده شده است. آنها با سیاست حمایت روند قیمتی سهم از گذشته تا کنون سهامدار این شرکت بودهاند.
آخرین تغییرات سرمایه
فعالیت در بازار سرمایه
جهش ناگهانی قیمت ارز و تورم در سال ۹۷ باعث رشد چشمگیر بازار سرمایه، شاخص کل و شرکتهای فعال شد. وسرمد نیز از این رشد عقب نماند. این شرکت بازدهی خوبی برای سهامداران خود ایجاد کرد. بازدهی یکساله وسرمد در بازار پایه فرابورس (با نوسان ۳ درصدی) بیش از ۵۰۰ درصد بود.
شیوع کرونا باعث کاهش مسافرتهای جادهای شد. کاهش پرداخت خسارت بخش عمدهای از هزینههای سال ۹۹ را برای شرکتهای بیمه کاهش داد. بنابراین سود شرکتهای بیمه از این محل در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش خواهد یافت. باتوجه به روند رشد بازار و طرحهای حمایتی دولت، میتوان مدعی افزایش بازده در صنایع و سهمهای فعال در صنعت بیمه بود. درحالی که صنعت بیمه در سال ۹۸ به بازدهی کمتری نسبت به سایر صنایع کسب کرده است. بازدهی امسال نسبت به ۹۸ به دلیل تأثیرات مثبت شیوع کرونا بر صنعت بیمه و ارزش روز داراییهای ارزشمند این صنعت (NAV) منتشر شده در صورتهای مالی، بسیار بالا خواهد بود.
روند تقسیم سود (DPS)
روند تقسیم سود حاکی از تصویب حداکثر میزان سود تقسیمی را در مجامع عادی است. در نتیجه شرکت بیمه سرمد در کنار بازدهی تغییرات قیمت سهم، حداکثر سود را نیز در مجمع سالانه خود تقسیم کرده است.
EPS: سود هر سهم/ DPS: سود تقسیمی هر سهم
وسرمد تا پایان ۶ ماهه ابتدای ۹۸ سود ۲۲۰ ریالی به ازای هر سهم محقق کرد. رشد سالیانه حاشیه سود باعث کاهش هزینههای وسرمد (بهای تمام شده، در شرکتهای بیمه ای ذخایر حق بیمه) و افزایش سود شده است.
منبع: بورس ویو
تحلیل ۹ ماهه سال ۹۸
یکی از راههای بررسی شرکتها در بازار سرمایه استفاده از نسبتهای مالی است. وسرمد با داشتن روند مثبت در اکثر نسبتهای مالی از آینده مطلوبی برخوردار است. شرکت به دلیل تقسیم سود بسیار در مجمع از نرخ منفی برخوردار دشه است. لذا شرکت در کنار جذب سهامداران باید تفکر بلندمدت را درنظر بگیرد.
نگاهی به جایگاه شرکت بیمه سرمد تا پایان سال ۹۷
شاخصهای عملکردی تا ۹۷ بسیار مطلوب است. حق بیمه تولیدی در ۹۷ نسبت به ۹۶ رشدی بالای ۳۰ درصد داشته است. لذا وسرمد حدود ۱.۵ درصد از سهم بازار بیمه کشور را تصاحب کرده است. این روند تا کنون صعودی بوده است. ۱۱درصد از سبد حق بیمه به رشته شخص ثالث، ۴۵درصد به بیمه درمان و ۲۱درصد به بیمه زندگی اختصاص یافته است.
نتیجه گیری
شرکت بیمه سرمد با حمایت سهامدارن عمده از روند قیمتی سهم، فعالیت مثبتی در بازار سرمایه داشته است. این موضوع در سال ۹۹ ادامه خواهد داشت. همچنین، وسرمد مانند سایر شرکتهای بیمه ای با صدور آنلاین بیمه کرونا در همگام سازی فعالیت خود تلاش کرده است.