تعیین نرخ قیمت فولاد با مکانیزم عرضه و تقاضا
عزیز قنواتی،مدیرعامل شرکت فولاد امیرکبیر در رابطه با تعیین نرخ قیمت فولاد با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت. مدیرعامل شرکت فولاد امیرکبیر عنوان کرد:مدتی پیش سهامداران شرکتهای تولید کننده فولادی و معدنی نسبت به قیمت گذاری دستوری وزارت صمت در صنعت فولاد آن هم با نرخ ارز۴۲۰۰انتقاد کردند؛ آنها معتقد بودند عملا تنها دلالان منتفع […]
عزیز قنواتی،مدیرعامل شرکت فولاد امیرکبیر در رابطه با تعیین نرخ قیمت فولاد با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.
مدیرعامل شرکت فولاد امیرکبیر عنوان کرد:مدتی پیش سهامداران شرکتهای تولید کننده فولادی و معدنی نسبت به قیمت گذاری دستوری وزارت صمت در صنعت فولاد آن هم با نرخ ارز۴۲۰۰انتقاد کردند؛ آنها معتقد بودند عملا تنها دلالان منتفع خواهند شد و این را جفایی بزرگ در حق تولید کنندگان دانستندالبته آنها دست به کار شدند و نامهای نیز خطاب به اسحاق جهانگیری نوشته و از قیمت گذاری دستوری وزارت صمت در صنعت فولاد انتقاد کردند.
قنواتی خاطرنشان کرد:به دنبال این نامه نگاری و اعتراضات گسترده به بخشنامه اخیر وزارت صنعت، معدن و تجارت، رئیس کمیسون اقتصادی مجلس از ورود مجلس به این ماجرا خبر داد و همچنان ماجرا در کش و قوس دولت و خانه ملت است.
آیا قیمت گذاری دستوری نرخ محصولات فولادی در بورس کالا بر اساس نرخ دلار ۴۲۰۰ تومانی، منجر به بروز رانت میشود ؟
مدیرعامل شرکت فولاد امیرکبیر در پاسخ گفت: قطعا این شیوه نرخ گذاری موجب ایجاد رانت میشود،هم اکنون فاصله قیمت خرید مواد اولیه با فروش محصول آن قدر زیاد شده است که به جز رانت چیز دیگری نمیتوانیم آن را بنامیم.
وی افزود: این در نهایت به ضرر فولادسازان بزرگ میشود چرا که با این مکانیزم فقط به یک تعداد دلال سود هنگفت میدهیم که با سودی که یک فولاد ساز میدهیم و این اتفاق نه با اصول اقتصاد و نه با سیاستهای بورسی تطبیق دارد.
قنواتی معتقد است؛ این سود تبدیل به افزایش حجم نقدینگی و نیز نرخ ارز ، مسکن و دیگر بخشهای اقتصادی را تحت تاثیر قرار میدهد.وی در پاسخ به این سوال که این قیمت گذاری باید بر چه مبنایی باشد، تصریح کرد: بورس محل تلاقی عرضه و تقاضا است و اگر قرار است سازمان یا نهادی دلار را تعیین کند باید این اتفاق در بازار ثانویه صورت گیرد.
قنواتی در انتها اشاره کرد:هر زمانی که دستوری کار کردیم برخی سود کردند و آن برخی دلال بودند، برخی نیز ضرر کردند و آن برخی نیز تولید کننده واقعی هستند، باید اجازه دهیم مکانیزم قیمت عرضه و تقاضا را بورس تعیین کند.