بهای عرضه محصولات فولادی در بورس کالا از قیمت جهانی فراتر نمیرود
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت گفت: در نشست ستاد تنظیم بازار مصوب شد قیمت محصولات فولادی در بورس کالا بالاتر از قیمت جهانی نباشد.
به گزارش روند بورس امروز، داریوش اسماعیلی درباره بررسی مسائل مرتبط با بازار فولاد در نشست ستاد تنظیم بازار اظهار کرد: در این نشست ضمن تأکید بر مصوبهها پیشین و برخی اصلاحات و تکمیل مصوبهها در این حوزه بر مصوبه پیشین مبنی بر اینکه تولیدکنندگان شمش ۶۰ درصد از تولید خود را در بورس عرضه کنند، تاکید شد.
وی با اعلام اینکه هر گونه فروش شمش فولادی در خارج از بورس ممنوع شده است، افزود: تولیدکنندگان، شمش فولادی خود را یا باید در بورس عرضه کنند یا نسبت به صادرات آن مبادرت ورزند و در صورت عدم عرضه منظم در بورس، معاونت معدنی میتواند محدودیت هایی را در صادرات و تامین مواد اولیه و معرفی به نهادهای نظارتی و سازمان تعزیرات حکومتی برای آنها ایجاد کند.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت اضافه کرد: مکانیزم عرضه به این صورت است که برای نمونه یک ماه به تولیدکنندگان میلگرد برای عرضه فرصت میدهیم و به هر میزانی که در بورس عرضه کردند مواد اولیه به همان نسبت به آنها میدهیم.
اسماعیلی با اعلام تکمیل برخی قیمتهای پایه محصولات فولادی در این نشست، بیان کرد: قیمت پایه شمش پیشتر ۸۳ درصد فوب (میانگین قیمت هفتگی شمش صادراتی ایران) ضرب در میانگین هفتگی ارز نیما بوده است که رقم ۸۳ درصد به ۸۸ درصد افزایش یافته است، اما سقف قیمتی ۱۲ درصد رقابت بر روی قیمت پایه برای آن تعیین شده است یعنی حداکثر قیمت معامله در بورس قیمت جهانی است.
وی درباره محصولات طویل فولادی نیز گفت: واحدهای خود مصرف مانند ذوب آهن اصفهان و فولاد خراسان باید معادل ۶۰ درصد شمش تولیدی یا محصول نهایی خود را در بورس عرضه کنند و قیمت پایه آنها همان فرمول پیشین است، اما سقف رقابت هفت درصد برای آن تعیین شده است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت درباره تعیین قیمت تیرآهن، نبشی و ناودانی نیز گفت: قیمت پایه نیز همان رقم پیشین یعنی ۱.۱۴ ضرب در قیمت شمش معامله شده هفته پیش در بورس که سقف قیمتی و رقابتی آن پنج درصد است.
اسماعیلی با اعلام اینکه درباره ورق فولادی نیز تصمیمهای خوبی گرفته شد، افزود: صادرات ورق از زمان تصویب ممنوع اعلام شده است البته یک بازه زمانی یک ماه برای تسویه تعهدهای به واحدهای تولیدی اعلام شده است و از اوایل تیرماه دیگر اجازه صادرات نخواهند داشت.
وی اضافه کرد: قیمت پایه ورق نیز تغییر کرده و ۹۵ درصد میانگین هفتگی ورق گرم (CIS) ضرب در میانگین قیمت هفتگی ارز نیما شده است، همچنین سقف قیمت ورق گرم نیز ۵ درصد تعیین شده است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت در خصوص تصمیمات گرفته شده برای قیمت پایه ورق سرد گفت: قیمت پایه ورق سرد قرار شد ۱.۲ ضرب در میانگین معامله شده ورق گرم باشد که سقف ۵ درصد برای آن نیز در نظر گرفته شده است.
اسماعیلی ادامه داد: مرجع تعیین میانگین هفتگی ارز نیما سامانه /www.sanarate.ir/ شنبه هر هفته است و تعیین قیمت میانگین قیمت شمش صادراتی ایران،CIS برای میلگرد، ورق گرم و سرد فولادی در مجله متال بولتن چهارشنبه هفته پیش در نظر گرفته میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: موضوع رینگ صادراتی در زنجیره فولاد و عرضه نشدن محصولات میلگرد در بورس کالا نیز در این نشست مطرح شد که قرار است روی این موضوعها کار کارشناسی و بحث و بررسی بیشتری انجام شود.