افزایش عرضههای اولیه رمز توسعه بورس است
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: لازمه توسعه بازار بورس آن است که دولت عرضههای سهام اولیه در بورس برای عمق بخشیدن به بورس افزایش دهد.
به گزارش روند بورس امروز، مسعود خوانساری امروز در دوازدهمین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به وضع اقتصاد کشور گفت: در روزهای اخیر تلاطمهای اقتصادی زیادی در بخشهای مختلف بورس، طلا ارز و سکه مشاهده شده است و رشد نقدینگی اسفند ۹۸ نسبت به اسفند ۹۷ حدود ۳۱ درصد افزایش یافت و به ۲۴۷۰ هزار میلیارد تومان رسید.
وی افزود: نقدینگی مانند بهمنی است که ورود به آن به هر بخش اقتصادی میتواند مخرب و احیا کننده باشد. به طوری که اتفاقهایی که در بازارهای مختلف از جمله بورس، طلا، ارز و خودرو پیش میآید، همه نتایج و آثار ورود نقدینگی به این بازارهاست.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به کسری بودجه امسال اظهار کرد: پیشبینیها از بودجه ۹۹ این است که بودجه امسال به دلایل مختلف از جمله کاهش صادرات نفت و فروش آن و در نتیجه کاهش درآمدهای حاصل از آن و موضوع کرونا و مسائل مختلف دیگر با کسری بسیار زیاد همراه باشد و حتی برخی پیشبینی کردهاند که این بودجه میتواند ۱۲۰ میلیارد تومان با کسری روبهرو شود که امیدواریم دولت با تمهیداتی آن را به حداقل برساند.
خوانساری با بیان اینکه اگر چه کرونا به اقتصاد کشور لطمه وارد کرد، اما میتوان از آن درسهایی نیز گرفت و عنوان کرد: پس از شیوع ویروس کرونا دولت طی ماههای اخیر بسیاری از خدمات را از طریق دورکاری ارائه داد و ارائه این خدمات با تعداد کارکنان کمتری انجام شد در حالی که هیچ خللی در امور به وجود نیامد بنابراین میتوان نتیجه گرفت که دولت میتواند کوچکتر باشد و همان خدمات را ارائه دهد.
وی با اشاره به اینکه موضوع حذف بوروکراسیهای اداری در برخی موارد یکی از محاسن و درسهایی بود که از کرونا گرفته شد،گفت: با توجه به لزوم تولید اقلام بهداشتی بسیاری از خطهای تولیدی با کمترین بوروکراسی اداری تولیدات خود را تغییر دادند و اقدام به تولید اقلام بهداشتی مانند ماسک و مواد ضد عفونی کننده کردند، بنابراین این موضوع هم یک نکته مثبت حاصل از کرونا بود.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه اکنون تنها منبع درآمدی کشور صادرات غیرنفتی است، اظهار کرد: در نشست اخیر که در حضور سرپرست جدید وزارت صنعت معدن و تجارت بودیم از وی درخواست کردم که به موضوع صادرات غیرنفتی به صورت ویژه توجه داشته باشند و در این مورد با بخش خصوصی مشورت جدی داشته باشند تا نیازهای دو طرف برطرف شود.
خوانساری درباره بورس هم بیان داشت: در فروردین ماه امسال خرید و فروش بورس روزانه به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان رسید که این رقم در بورس کاملا بیسابقه بوده است، این موضوع بسیار خوب است اما لازمه توسعه بازار بورس آن است که دولت عرضههای سهام اولیه در بورس برای عمق بخشیدن به بورس افزایش دهد و افزون بر آن قیمتها واقعی باشد و اگر قیمتها حبابی است، آن حبابها برطرف شود.
لزوم واگذاری مدیریت سهام از سوی دولت
وی افزود: دولت سهام عرضه میکند و اگرچه مالکیت سهام را عرضه میکند، اما مدیریت آن را واگذار نمیکند که این خلاف اصل ۴۴ است و این موضوع در طولانی مدت میتواند مشکلزا باشد زیرا اگر مدیریت این سهامها واگذار نشود ممکن است بهرهوری لازم و سود لازم حاصل نشود.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه در گذشته تعداد سهامداران فعال بورس حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار نفر بود، بیان داشت: اکنون این تعداد به بیش از یک میلیون نفر رسیده که اتفاق خوبی است، اما میتواند خطر هم داشته باشد بنابراین انتظار ما از دولت این است که در عین حال که بازار سرمایه رشد میکند برای آن افق دور دست داشته باشد تا در آینده مشکلاتی در این بخش حاصل نشود.
خوانساری در ادامه به برخی از اقدامات اتاقهای بازرگانی و خدمات رسانی به بیمارستانها در دوران شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: ۲۶۰ بیمارستان ظرف دو ماه اسفند و فروردین و حتی اوایل اردیبهشت تحت پوشش اتاقهای بازرگانی بود به طوری که با بودجه ۱۰۰ میلیارد تومانی با کمک کمپین نفس، برخی اقلام مورد نیاز بهداشتی برای این بیمارستانها تهیه و تجهیزات پزشکی از جمله ونپیلاتور برای آنها تهیه شد.
وی با اشاره به ایجاد پنجره واحد در اتاق تهران اظهار کرد: بر اساس گزارش وزارت اقتصاد برای تشکیل یک شرکت ۷۶ روز وقت لازم است در حالی که با ایجاد پنجره واحد در اتاق تهران مقرر شده تا تمام امورات مرتبط با تشکیل شرکت در یک مکان انجام شود و بنابراین برای تشکیل یک شرکت کمترین زمان ممکن از طریق پنجره واحد اتاق که هفته گذشته ایجاد شد و احتمالا این هفته راهاندازی میشود انجام خواهد شد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران همچنین به انتخاب مدرس خیابانی به عنوان سرپرست وزارت صمت اشاره کرد و گفت: مهمترین کاری که سرپرست جدید وزارت صمت باید انجام دهد، جلب اعتماد عمومی از دست رفته بخش خصوصی است بنابراین در شرایط سخت امسال که با تحریم و کاهش فروش نفت و مشکلات رکود روبهرو هستیم مهمترین اقدامی که سرپرست وزارت صمت میتواند انجام دهد موضوع توجه، توسعه و تقویت صادرات غیرنفتی است که مهمترین عامل درآمدی کشور در سال جاری خواهد بود.
خوانساری به اقدام دیگر اتاق تهران اشاره کرد و گفت: از کمیسیونهای دهگانه اتاق خواستهایم تا در ارتباط با بحث جهش تولید و موضوع مقابله با رکود و بحث کرونا راهکار ارائه دهند تا جمعبندی آن را به دولت ارائه دهیم.