افزایش قیمت فرآوردههای نفتی صادراتی ایران
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی از افزایش نسبی قیمت فرآوردههای نفتی و پتروشیمی خبرداد و درباره بهبود وضع این بازار اظهار امیدواری کرد.
به گزارش روند بورس امروز، حمید حسینی با بیان اینکه صادرات فراوردههای نفتی و پتروشیمی با دو مساله روبرو است، اظهار کرد: ارزش صادرات این محصولات به دلیل تغییر تحولات ایجاد شده در بازار نفت کاهش یافته و از سوی دیگر قرنطینه و تعطیلی بازارها در روند فروش فرآوردههای نفتی اثر گذاشته است.
وی با اشاره به آمار منتشر شده از سوی گمرگ، تاکید کرد: تازهترین آمار گمرک نشان میدهد آمار صادرات در فروردین ماه نسبت به مدت مشابه پارسال هم به لحاظ وزنی افت نزدیک به ۳۹ درصدی داشته و هم به لحاظ ارزشی بیش از ۳۶ درصد کاهش را ثبت کرده است؛ همچنین حجم تجارت ایران در فروردین امسال معادل ۳میلیارد و ۵۸۳ میلیون دلار ثبت شد.
به گفته سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی در یک ماه نخست سال ۱۳۹۹ بیشترین مقدار صادرات کشور به مقصد چین، با رقمی بیش از ۵۲۳ میلیون دلار و سهم نزدیک به ۳۲ درصد از کل ارزش صادرات انجام شده است، دومین مقصد کالاهای ایرانی نیز امارات بوده است که صادرکنندگان توانستند ارزش صادرات خود به این کشور را به ۳۵۵ میلیون دلار برسانند.
حسینی با بیان اینکه سهم امارات از کل ارزش صادرات، نزدیک به ۲۱.۵ درصد است، اظهار کرد: عراق که در ماههای اخیر دومین مقصد صادرات ایران بود، در ماه نخست سال ۱۳۹۹ به پله سوم تنزل کرده است. ارزش صادرات به عراق در ماه فروردین ۲۵۹ میلیون دلار و سهم آن از صادرات به نزدیک ۱۶ درصد میرسد.
وی تاکید کرد: افغانستان با ۱۲۵ میلیون دلار صادرات و سهم ارزشی بیش از ۵. ۷ درصدی در پله چهارم و ترکیه با ۷۲ میلیون دلار ارزش صادراتی و سهم بیش از ۴ درصدی از کل ارزش، در پله پنجم ایستاده است.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه میزان صادرات در کشور کاهش یافته است، تصریح کرد: در سبد صادراتی کشور فرآوردههای نفتی و پتروشیمی یک سوم را به خود اختصاص میدهند و آمار موجود حاکی از کاهش صادرات است.
حسینی افزود: آماری که از مبادلات ایران با چین وجود دارد نیز حاکی از کاهش ۵۰ درصدی صادرات ایران به این کشور است. در واقع باید گفت که ویروس کرونا بیشترین ضربه را به صنعت نفت و گاز و پتروشیمی زده است.
وی با تاکید بر اینکه این مسئله در ایران به عنوان کشوری که بخش عمده صادرات آن شامل فراورده های نفتی و پتروشیمی میشود آسیب زیادی وارد کرده است، تصریح کرد: خوشبختانه اکنون وضع صادرات فرآوردههای نفتی بهبود یافته تا جایی که بنزین از بشکهای ۱۵ دلار به ۲۵ دلار افزایش یافته است.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه این روند افزایشی تولیدکنندگان را ترغیب کرده است تا پیش از اینکه قیمتها بیش از این افزایش یابد خرید و محموله را انبار کنند که همین مسئله سبب شده تا حدودی فشار از نیروگاهها کاسته شود.
وی تصریح کرد: هماکنون بازار فرآوردهها بهبود یافته است.