تعیین نرخ محصولات فولادی با مشورت صاحب نظران/نگذاریم برای سفته بازان فرصت مهیا شود

فردین آقا بزرگی،کارشناس بازار سرمایه در رابطه با قیمت گذاری محصولات فولادی،با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.

آقابزرگی گفت: هر گونه تصمیم و تغییر روش در قیمت گذاری دستوری نرخ محصولات فولادی در بورس کالا باید مبتنی بر اخذ نظرات حرفه‌ای و تخصصی باشد و برای پرهیز از وقوع تغییرات مداوم در تصمیمات باید اتفاق و شور نظر صورت گیرد.

 وقتی قیمت گذاری دستوری نرخ محصولات فولادی در بورس کالا بر اساس نرخ دلار ۴۲۰۰ تومانی صورت گرفته، آیا این مسئله منجر به بروز رانت نشده است؟

کارشناس بازار سرمایه در پاسخ گفت: با اشاره به بیانات امروز رهبر عالی قدر انقلاب که فرمودند «بر اثر برخی بی‌تدبیری‌ها و بی‌توجهی‌ها ارز کشور دست کسانی افتاد که از آن سوءاستفاده کردند،این مشکل،مربوط به نحوه‌ مدیریت و سیاست‌گذاری اجرایی است»،از این رو وقتی ارز و سکه را به ‌صورت غلط توزیع می‌کنند،این توزیع دو طرف دارد؛ یکی که آن را می‌گیرد و یکی که آن را می‌دهد. ما مدام داریم دنبال آن کسی می‌گردیم که می‌گیرد، درحالی‌که تقصیر عمده متوجه کسی است که آن را داده است؛ نمی‌گوییم خیانت اما، خطای بزرگی کرده است.

وی در ادامه اضافه کرد: همانگونه که معظم له نیز اشاره داشتند، تصمیمات و شیوه رفتاری مسئولین اقتصادی منجر به ایجاد این وضعیت شده است که فعالان اقتصادی هر روز نگران صدور بیانیه و یا بسته‌ای هستند که می‌تواند در کسب و کارشان اثر مثبت و یا منفی بگذارد و لزوما هم تصمیم صحیح و یا کاملی نیست.

آقابزرگی تصریح کرد:همانطور که در ابتدای سال ۹۷ با رونمایی از سامانه نیما و اعلام ارز با نرخ ۴۲۰۰ تومان مسئولین اقتصادی قاطعانه بیان داشنتند که هیچ ارزی را بجز نیما نمی‌شناسند و هر کس هر میزان ارز بخواهد می‌تواند با همین نرخ تهیه و به مصرف برساند؛از این رو این موضوع و تصمیم ارزی هم اکنون به چالشی تبدیل شده است که دو طرف دارد، خریدار و فروشنده ( واگذارکننده ارز).

بیشتر بخوانید:  پیش بینی قیمت سکه 20 فروردین از مسیر دلار

وی با اشاره به اینکه تبعات این تصمیمات هم اکنون نیز بطور کامل رفع نشده و ابهامات زیادی در این خصوص وجود دارد، تصریح کرد: بعنوان مثال نرخ ارز مورد محاسبه در بورس کالا تماما ارز مورد معامله در بورس براساس قیمت ۴۲۰۰ تومان صورت می‌گیرد و متقاضیان به نوعی از یک اختلاف قیمت قابل توجه بهره‌مند می‌شوند و چنانچه بعدا متوجه شویم که این بهره مندی موجب رانت شده است،آیا خریداران محصولات در بورس کالا مقصرند یا نرخ مورد محاسبه برای قیمت گذاری در بورس اشتباه است؟

آقا بزرگی در ادامه اضافه کرد: بعنوان مثال فولاد با قیمت تنی ۵ میلیون تومان را به قیمت ۲٫۵ میلیون تومان به نیت کنترل نرخ تورم و یا افزایش قیمت می‌فروشند اما،نتیجه ایجاد فرصتی برای برخی سفته بازان شده است که همین محصول را با قیمت بازار بدست مصرف کننده نهایی می‌رسانند و نه تنها در راستای جلوگیری از افزایش قیمت ندارد بلکه نظام مالیاتی کشور را با اخلال مالیاتی مواجه خواهد کرد.

کارشناس بازار سرمایه در انتها گفت: به هرحال در وضعیت فعلی اقتصادی که جنگ اقتصادی ناخواسته‌ای ایجاد شده است به نظر می‌رسد هر گونه تصمیم و تغییر روش باید مبتنی بر اخذ نظرات حرفه‌ای و تخصصی باشد و برای پرهیز از وقوع تغییرات مداوم در تصمیمات باید اتفاق و شور نظر صورت گیرد.