استراتژیهای خودروسازان برای تحقق جهش تولید
به گزارش روند بورس امروز، افزایش تولید از آنجا که منجر به ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا خواهد شد، طبیعتاً بر کاهش قیمت تمام شده و در نتیجه تعیین قیمتها بر اساس یکروند منطقی و کارشناسی شده، میانجامد. قطعه سازان صنعت خودرویی کشور در حال حاضر از توانایی تولید قطعاتی که در گذشته با […]
به گزارش روند بورس امروز، افزایش تولید از آنجا که منجر به ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا خواهد شد، طبیعتاً بر کاهش قیمت تمام شده و در نتیجه تعیین قیمتها بر اساس یکروند منطقی و کارشناسی شده، میانجامد. قطعه سازان صنعت خودرویی کشور در حال حاضر از توانایی تولید قطعاتی که در گذشته با هر دلیل و مبنایی کمتر به آن حوزه ورود کرده بودند، برخوردار هستند. برنامههای گروه خودرویی و قطعه سازان خودرویی کشور بیانگر عزم جدی برای تحقق شعار سال است.
تولید مستمر برای به روز کردن تعهدات معوق
گروه صنعتی ایرانخودرو با وجود تمام چالشها در نیمه دوم سال گذشته توانست کسری تولید نیمه نخست خود را جبران کند و در سال جاری نیز در راستای بیانات مقام معظم رهبری با برنامهریزی دقیق به دنبال تحقق «جهش» در تولید است. ایرانخودرو به دنبال این است که با دستیابی به تولید یکنواخت و مستمر در سه ماه نخست امسال تعهدات معوق را به روز کرده و خودروها را تحویل مشتریان دهد.
سایپا آماده جهشی بزرگ در عرصه تولید
در کنار ایرانخودرو گروه خودروسازی سایپا نیز گامهایی برای توسعه تولید خود برداشته است و در این راستا میرجواد سلیمانی مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا گفت: در خودروسازی مهمترین پارامتر، زنجیره تأمین است که میتواند با عملکرد مناسب، سبب رونق تولید شود و به دنبال خود، جهش تولید را رقم بزند. نامگذاری هوشمندانه سال جدید با عنوان جهش تولید، در ادامه رونق تولید از سال گذشته برای تولیدکنندگان کشور و به ویژه صنعت خودرو انگیزه و مسؤولیتی مضاعف ایجاد کرده تا با تعهد و تخصص، همت و برنامهریزی، خود را برای یک جهش و تحول در سال جدید آماده کنند. سایپا در سال جهش تولید نیز آماده جهشی بزرگ در عرصه تولید خواهد بود.
درخواست مدیران عامل ایرانخودرو و سایپا برای رفع موانع جهش تولید
بدون شک موانع پیش روی گروههای خودروسازی برای تحقق جهش تولید کم نیست و برای رفع این موانع مدیران عامل ایرانخودرو و سایپا در نامهای مشترک خواستار تعویق استاندارد یورو ۵، افزایش تخصیص و فروش ارز و راهاندازی دائمی حمل مواد و کالاها از معاون اول رئیسجمهور شدند.
برنامههای فنرسازی زر در مسیر جهش تولید خودروسازان
گروههای قطعهسازی برای رفع مشکلات خودروسازان کشور تلاش خود را بیشتر کردهاند و خواستار برطرف کردن نیاز صنعت خودروی کشور هستند. بیتالله رضایی مدیرعامل فنر سازی زر در خصوص جهش تولید خودروسازان گفت: عملکرد قطعه سازان و خودروسازان در ماههای پایانی سال و تحقق رونق تولید نشان میدهد که چنانچه مشکلات از جانب تأمین و کنترل قیمت مواد اولیه و ارز برطرف شود، نقدینگی از محل سوددهیها تأمین و جهش تولید محقق خواهد شد.
رضایی تأکید کرد: جهش تولید را در پارامترها و جوانب مختلفی از جمله تیراژ تولید، کیفیت محصولات، مدیریت بازار و نحوه توزیع خودروها در سطح بازار و … میتوان تحت بررسی قرارداد. صنعت قطعهسازی نشان داده است که ظرفیت تولید بیش از دو میلیون دستگاه را هم در خود ایجاد کرده اما یک سری مشکلات همچون تأمین مواد اولیه به ویژه مواد اولیه داخلی، فراتر از اختیار صنعت قطعه سازی و خودروسازی است.
وی افزود: براى تحقق شعار جهش تولید نیازمند سه اقدام هستیم که مهمترین آن تأمین نقدینگى قطعهسازان است. با توجه به این موضوع که تمام خریدهاى ما به صورت نقدى انجام مىشود باید پول قطعهسازان نیز حداکثر یکماهه پرداخت شود.
مدیرعامل فنرسازی زر تأکید کرد: حذف سیاست قیمتگذاری دستوری در حال حاضر ضروری است. همچنین تأمین مواد اولیه داخلى با قیمت و عرضه مناسب از دیگر پیششرطهای لازم براى رسیدن به شعار امسال هست عرضه مواد اولیه داخلى در حال حاضر بسیار کم است و بیشتر اوقات مجبور به تأمین مواد از بازار آزاد با قیمتهاى بالا هستیم.
رضایی ضمن اشاره به بدهی خودروسازان به قطعه سازان کشور گفت: رقم بدهی صنعت خودرو به شبکه تأمین همچنان بیش از ۳۰هزار میلیارد تومان برآورد شده که این بدهی نتیجه سیاستهای غلط قیمتگذارى دستوری است.
قطعهسازان ظرفیت بسیار خوبی برای تولید دارند به طوریکه سال گذشته توانستند برای حدود ۹۰۰هزار خودرو قطعه تأمین کنند؛ این در حالی است که سال۹۰ برای یکمیلیون و ۶۰۰هزار خودرو هم تأمین قطعه کردهایم و در حال حاضر زیرساخت لازم برای تولید قطعات دو میلیون خودرو را نیز داریم؛ البته تحقق این اعداد و ارقام و رسیدن به شعار امسال منوط به اجرای موارد ذکر شده است.