آتش تعرفه ها به خرمن کالیفرنیای امریکا
مسعود عبدیزدان،کارشناس بازار سرمایه در رابطه با اعمال تعرفه های اخیر برای محصولات وارداتی به امریکا با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت. عبدیزدان گفت:ایالت کالیفرنیای امریکا این روزها در دریایی از آتش می سوزد. بنا به اعلام منابع خبری، در حال حاضر نزدیک به ۱۸ آتش سوزی در شمال و جنوب این ایالت اتفاق […]
مسعود عبدیزدان،کارشناس بازار سرمایه در رابطه با اعمال تعرفه های اخیر برای محصولات وارداتی به امریکا با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.
عبدیزدان گفت:ایالت کالیفرنیای امریکا این روزها در دریایی از آتش می سوزد. بنا به اعلام منابع خبری، در حال حاضر نزدیک به ۱۸ آتش سوزی در شمال و جنوب این ایالت اتفاق افتاده است و دود حاصل در محوطه ای به مساحت ۶۰۰ هزار هکتار پراکنده شده است.هزار آتش نشان در حال مبارزه برای خاموش کردن این آتش سوزی های گسترده می باشند. اما مسئله ای که شرایط را برای ساکنین این منطقه پس از مهار آتش سوزی صعب تر می سازد، مواجهه آن ها با قیمت های بالای مصالح ساختمانی برای بازسازی خانه ها خواهد بود.
وی افزود:اعمال تعرفه های اخیر برای محصولات وارداتی به امریکا خصوصا مصالح ساختمانی باعث شده است تا هزینه های ساخت و ساز تا حدود زیادی در امریکا افزایش یابد.از جمله می توان به افزایش قیمت الوار، فولاد، دیوارهای پیش ساخته و غیره اشاره نمود.برای مثال،امریکا نزدیک به ۲۰ درصد از الوار مورد نیاز خود را از کانادا و بسیاری از مواد و تجهیزات دیگر را از چین وارد می نماید که حالا جزء کشورهای تحت اثر سیاست تعرفه ای ترامپ می باشند.به علاوه، افزایش تعرفه واردات از ترکیه به دو برابر میزان قبل نیز چالش جدیدی برای پایین نگه داشتن بهای فولاد در ایالات متحده شده است. جمیع این موارد ممکن است هزینه های ساخت و ساز برای مردم این کشور را تا چند هزار دلار افزایش دهد.
کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در دو سال اخیر،خانه های بسیاری در نتیجه آتش سوزی در کالیفرنیا از بین رفته اند و تنها امسال ۱۲۰۰ خانه طعمه حریق گشته اند. افزایش قیمت الوار،فولاد،لوله های فولادی، وسایل و تجهیزات خانگی و…می تواند هزینه های بالایی را به کسانی که سرپناه خود را از دست داده اند تحمیل نماید.از سوی دیگر،وزارت خزانه داری امریکا در روز جمعه اعلام کرد که کسری بودجه این کشور در ده ماهه اخیر سال مالی به دلیل افت مالیات شرکت ها به ۶۸۴ میلیارد دلار رسیده است.
وی در ادامه گفت:از اکتبر سال گذشته تا جولای امسال،کسری بودجه ایالات متحده ۲۱ درصد افزایش یافته است.اگر چه درآمدهای دولت در همین مدت ۱ درصد افزایش داشته است،با این حال، افت در آمدهای حاصل از مالیات ۲۹ درصد گزارش شده است.هزینه های دولت نیز رشد ۴٫۴ درصدی را تجربه نموده اند. پیش بینی ها حالی از افزایش کسری بودجه به بیش از ۱ تریلیون دلار تا پایان ۲۰۲۰ دور بعدی انتخابات امریکا می باشد.
عبدیزدان در انتها گفت:از سوی دیگر، شاخص بهای مصرف کننده امریکا در جولای به بالاترین حد خود از ۲۰۰۸ رسیده است که نشان از افزایش بهای مواد غذایی، هزینه های درمانی و سوخت دارد.ادامه جنگ تجاری امریکا با دنیا ممکن است مصرف کنندگان را در خطر افزایش مجدد قیمت ها قرار دهد. البته امریکا سیاست افزیش نرخ تورم را دنبال می کند، با این حال، رشد بیش از حد این شاخص می تواند باعث شود تا فدرال رزرو در سیاست تدریجی نرخ بهره بانکی خود تجدید نظر نماید و این امر در بلند مدت به نفع اقتصاد امریکا نخواهد بود.