تاثیر حذف ۴ صفر از پول ملی بر بازار سرمایه
به گزارش روند بورس امروز، اسماعیل بیات کارشناس بازار سرمایه در خصوص ورود به بازار سرمایه گفت: مشارکتکنندگان بازار سرمایه تا سالهای اخیر بسیار محدود بودند. ارزش بازار به زیر ۱۰۰ میلیارد تومان نیز میرسید. فعالان بازار تمایل زیادی به معرفی آن برای عامهی مردم داشتند. بازارهای موازی همچون ارز و بانک به جز ضربه […]
به گزارش روند بورس امروز، اسماعیل بیات کارشناس بازار سرمایه در خصوص ورود به بازار سرمایه گفت: مشارکتکنندگان بازار سرمایه تا سالهای اخیر بسیار محدود بودند. ارزش بازار به زیر ۱۰۰ میلیارد تومان نیز میرسید. فعالان بازار تمایل زیادی به معرفی آن برای عامهی مردم داشتند. بازارهای موازی همچون ارز و بانک به جز ضربه به اقتصاد منافع چندانی را ایجاد نمیکند.
بیات اظهار داشت: ورود به بازار سرمایه تأثیر مستقیمی بر زندگی افراد دارد. یک فعال بازار سرمایه خواهناخواه بیشتر پیگیر اطلاعات اقتصادی و سیاسی کشور و جهان است. فعالان بازار میتوانند به عنوان یک انسان آگاه در جامعه حضور پیدا کنند. آزادسازی سهام عدالت در چند مرحله انجام میشود. دولت تنها برای بخشی از این سهام برنامه آزادسازی دارد.
وی افزود: ارزش حدودی این سهام برنامه ریزی شده حدود ۵۰۰,۰۰۰ میلیارد تومان است. آزادسازی نیازمند تأمین زیرساختهای مناسب است. برای انجام معاملات باید زیرساختهای مناسبی فراهم باشد که اختلال ایجاد نشود. زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری کنونی مناسب نیست. این زیرساختها پاسخگوی معاملات احتمالی پس از آزادسازی نیستند.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: عدم آشنایی مردم با بازار بورس مشکل دیگری است. آموزش فعالیت در بورس باید در کنار فراگیر شدن فعالیت در بورس اجرا شود. افراد بسیاری از گوشه و کنار کشور وارد بازار سرمایه شدهاند. در افزایش آموزش بورس بخشهای مختلفی نقش دارند.
بیات عنوان کرد: صداوسیما یکی از نهادهای موظف به آموزش بازار سرمایه به عامه مردم است. دعوت کارشناسان خبره در بازار سرمایه یکی از عوامل اثرگذار بر دانش مردم در این بازار است. صدا سیما با آگاهی بخشی به افراد، فعالیت آنها را در بازار سرمایه تسهیل میکند. همچنین نباید از نقش کلیدی سازمان بورس و اوراق بهادار غافل شد.
این کارشناس خاطرنشان کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار از طریق کارمزدهای دریافتی میتواند بخشهای آموزشی را تقویت کند. آموزش بورس باعث فعالیت آگاهانه و عاقلانه در بازار سرمایه میشود. دانش بورس به افراد در تصمیم خریدوفروش سهام کمک شایانی میکند. حذف ۴ صفر یکی از عوامل اثرگذار بر تداوم رشد بازار سهام است. افراد با دانش مناسب از این رشد منفعت خواهند برد.
بیات گفت: با حذف ۴ صفر یک سهم ۱۰۰۰ ریالی به صورت ۱۰ قران تعریف میشود. قوانین کنونی بازار سرمایه چندان با فعالیت آن همخوانی ندارد. رشد بازار سرمایه باعث معناداری این قوانین میشود. تغییرات و رشد بازار، شرایطی را برای اجرای قوانینی همچون معافیت مالیاتی در بازار سرمایه را ایجاد خواهد کرد. بازار بورس و افراد حاضر منتظر این تغییرات نمیمانند.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: بورس این تغییرات را قبل از اجرایی در سطح کشور پیشخور میکند. این حرکت تا جایی ادامه مییابد تا به سطح قیمت موردنظر برسد. دولت برای این رشد دو مسیر در اختیار دارد. اولاً، دولت میتواند رشد مذکور را در کوتاهمدت اجرا کند. تا قیمت سهام به سطح موردنظر برسند.
بیات عنوان کرد: ثانیاً، دولت با ابزارهایی همچون عرضه شرکتها در قالب ETS و یا عرضه در بازار ثانویه میتواند، به رسیدن سطح قیمتهای موردنظر کمک کند. درنتیجه اجرای رشد با نظارت دقیقتر و کنترل مؤثر همچنان ادامهدار خواهد بود. این روند تا زمان دستیابی به قیمتهای فرضی ادامه خواهد داشت.
این کارشناس بازار سرمایه درنهایت تأکید کرد: تعادل در بازار سرمایه با شرایط فعلی وجود ندارد. عدم تعادل یکی از مضرات روش فعلی است. تداوم این روند هیچ تعادلی را در بازار ایجاد نخواهد کرد. درنتیجه اهداف موردنظر سیاستگذاران و دولت میسر نخواهد شد. رسیدن به تعادل نیازمند آموزش کافی به افراد حاضر در بورس دارد. نهادهای مختلف باید وظیفه خود را در این رابطه انجام دهند.
تاثیر حذف ۴ صفر از پول ملی بر بازار سرمایه