رکوردشکنی حمل بار فولاد مبارکه در سال ۱۳۹۹
دستیابی به رکورد حمل بار فولاد مبارکه، ضمن پشتیبانی از هدف افزایش تولید آهن اسفنجی و گندله در هلدینگ فولاد مبارکه، مهر تأییدی است بر توانمندی و همت نیروهای متخصص داخلی و مدیریت هوشمندانۀ حوزههای تولید و پشتیبانی شرکت که علیرغم همۀ محدودیتهای ناشی از پروتکلهای بهداشتی، توانستند برگ زرین دیگری را با استفاده از ظرفیت خالی راهآهن جمهوری اسلامی ایران، در تاریخ فعالیتهای شرکت به ثبت برسانند.
به گزارش روند بورس امروز، حسین مدرسیفر با بیان اینکه بیماری کرونا یک بیماری عفونی است گفت: با توجه به میزان سرایت و سرعت شیوع این بیماری و ناشناخته بودن رفتار آن، مبارزه با آن اهمیت بسیار زیادی دارد. به همین منظور شرکت فولاد مبارکه از بدو ورود این ویروس به کشور، با تشکیل کمیته بحران کوشید با انجام اقدامات پیشگیرانه، از شیوع بیماری در میان کارکنان جلوگیری، و شرایط لازم را برای تداوم تولید با اولویت حفظ سلامتی کارکنان مهیا کند.
وی خاطرنشان کرد: هرچند در زمینۀ شیوۀ مقابله با شیوع ویروس کرونا در بین کارکنان صنایع کشور، با توجه به اینکه این بیماری چندان شناختهشده نیست، تجارب کافی وجود ندارد؛ با این حال وزارت بهداشت و درمان پروتکلها و دستورالعملهای مهم و مفیدی ارائه داده که تمامی آنها مدنظر شرکت فولاد و کمیته بحران قرار گرفته و اجرا شده است.
مدیر بهداشت حرفهای، ایمنی و محیطزیست فولاد مبارکه از غربالگری و بیماریابی کارکنان بهعنوان یکی از موارد اجراشده در فولاد مبارکه نام برد و گفت: هنگام حضور کارکنان در محل کار، در یک مقطع زمانی، معمولا تراکم جمعیتی ایجاد میشود و این امر شرایط شیوع بیماری را تشدید میکند؛ بنابراین باید با توجه و دقت ویژهای موارد لازم را پیگیری میکردیم. به همین منظور غربالگری و بیماریابی کارکنان و پیمانکاران طبق پروتکلهای وزارت بهداشت و درمان، برنامهریزی و در دو بخش خود اظهاری و نمونهگیری خون و آزمایشهای پاراکلینیکی در دستور کار قرار گرفت و اجرا شد.
وی در تشریح چگونگی اجرای این برنامهها اظهار داشت: در مرحلۀ اول که در ابتدای سال ۱۳۹۹ برنامهریزی شد، با استفاده از دستورالعملهای مربوطه و بهرهگیری از زیرساختهای شرکت، پرسشنامۀ خود اظهاری کارکنان تدوین و روی پرتال کارکنان قرار گرفت و با اطلاعرسانی بهموقع، تاکنون سه بار این غربالگری انجام شده و نتایج آن برای بیماریابی،جلوگیری از حضور در محل کار و گذراندن دورۀ قرنطینه و نقاهت استفاده شده است. در این زمینه، پس از اجرای خوداظهاری، با توجه به علائم بالینی ثبتشدۀ کارکنان، واحد طب کار و درمان با تیم متخصص پزشکی خود با تماس تلفنی با فرد مشکوک، شرححال ثانویه وی را ثبت و اقدامات لازم را برای حضور یا غیبت وی در محل کار انجام میدهند. بدون شک مشارکت حداکثری و کامل کارکنان شرکت و پیمانکاران در این طرح عظیم که میتوان گفت بزرگترین طرح غربالگری و بیماریابی در صنعت کشور به شمار میآید قابل تقدیر است.
مدرسیفر در خصوص اجرای مراحل بعدی این اقدامات گفت: در مرحلۀ بعدی و در راستای اجرای پروتکلهای مصوب وزارت بهداشت، برای چگونگی بازگشت به کار کارکنان بعد از تعطیلات برنامهریزی شد و تستهای پایش و غربالگری اولیه از طریق آزمایشهای پاراکلینیکی خون انجام گرفت تا وضعیت کارکنان مشکوک جهت تست PCR و Elisa مشخص گردد و از ورود بیماران به محل کار جلوگیری شود.
در این برنامه که با دستور مدیریت عالی سازمان و با همکاری واحدهای بهداشت حرفهای ایمنی و محیطزیست، امور اداری، حراست و مدیریت نواحی تولیدی و خدمات فنی و پشتیبانی انجام شد، کارکنان سازمان به دو گروه روز کار و شیفت تقسیمبندی شدند و آزمایشها انجام شد.
وی با تأکید بر اینکه این پروتکلها برای پیمانکاران نیز اجرا شده ادامه داد: این غربالگری هم برای کارکنان امانی و هم پیمانکاران فولاد و در مجموع برای حدود ۲۴ هزار نفر انجام شده است. در این زمینه پس از خونگیری از افراد، نتایج آزمایشها پس از ۲۴ ساعت مشخص و برای انجام غربالگریهای ثانویه در اختیار واحد طب کار و درمان قرار میگیرد. امیدواریم این فعالیتها به ایمنی کارکنان در مقابل ویروس کرونا، تداوم تولید و رسیدن به هدف سال ۱۳۹۹ که مقام معظم رهبری آن را «جهش تولید» نامگذاری کردهاند، بینجامد.
مدیر بهداشت حرفهای، ایمنی و محیطزیست فولاد مبارکه در بخش پایانی سخنان خود گفت: از تلاش مدیران، کارکنان و تمامی افرادی که در غربالگری مشارکت کردند و همچنین از سعۀ صدر و مشارکت همهجانبۀ کارکنان شرکت برای حفظ سلامت خود و دیگران تشکر و قدردانی میکنم.
ثبت رکورد روزانه در ناحیۀ آهنسازی شرکت فولاد مبارکه
داریوش رشیدی مدیر ناحیۀ آهنسازی با اعلام این خبر افزود: رکورد روزانۀ قبلی به میزان ۸هزار و ۶۴۰ تن بود که در فروردینماه ۹۹ به دست آمده بود. این رکورد تولید روزانه در سال جهش تولید و در ادامۀ عملکرد موفقیتآمیز این ناحیه در این سال حاصل شده که ناشی از عزم راسخ همکاران در این ناحیه برای مشارکت هرچه بیشتر در حرکت روبهرشد در مسیر تولید بیشتر و اقتصاد کشور است.
وی همچنین افزود: امیدواریم با برنامهریزی صورتگرفته و اهتمام کلیۀ کارکنان ناحیۀ آهنسازی و واحدهای پشتیبانی، عملکرد درخشانی در سال ۹۹ به ثبت برسانیم.
محمدرضا فتحی رئیس واحد احیا مستقیم نیز در گفتوگو با خبرنگار فولاد افزود: خوشبختانه با همت کارکنان واحد احیا مستقیم شهید خرازی و همکاری دیگر واحدهای ناحیه، اعم از گندلهسازی، مواد خام و برنامهریزی تولید و تعمیرات، و با پشتیبانی واحدهای خدماتی و ستادی، با وجود شرایط ویژه و مراقبتهای لازم جهت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا این موفقیت به دست آمده است و جا دارد از تمامی همکارانی که با کار گروهی خود و در نظر گرفتن رویههای سازمانی افتخارآفرینی کردهاند تشکر کنم.
دستیابی به رکورد حمل مواد اولیه در واحد راهآهن
محمدعلی زارعی مدیر حمل و نقل و پشتیبانی گفت: دستیابی به این رکورد ارزشمند، ضمن پشتیبانی از هدف افزایش تولید آهن اسفنجی و گندله در هلدینگ فولاد مبارکه، مهر تأییدی است بر توانمندی و همت نیروهای متخصص داخلی و مدیریت هوشمندانۀ حوزههای تولید و پشتیبانی شرکت که علیرغم همۀ محدودیتهای ناشی از پروتکلهای بهداشتی، توانستند برگ زرین دیگری را با استفاده از ظرفیت خالی راهآهن جمهوری اسلامی ایران، در تاریخ فعالیتهای شرکت به ثبت برسانند.
کسب این رکورد را به تمامی مسئولان و کارکنان بهعنوان صاحبان اصلی فرایند تبریک میگویم و از خدای منان برای همۀ کارکنان فولاد مبارکه، پیمانکاران حمل ریلی مواد اولیه و همچنین راهآهن جمهوری اسلامی ایران سلامتی و سربلندی آرزو میکنم.
حمل بارِ فولاد مبارکه با تمام ظرفیت و رکوردشکنی در سال ۱۳۹۹
محسن سعیدبخش، مدیرعامل شرکت توکاریل گفت و تصریح کرد: توکاریل روی ریل پیشرفت است.
دربارۀ دستاوردهای اخیر شرکت توکاریل توضیح دهید.
کارکنان، مدیران و هیئتمدیرۀ شرکت توکاریل با عزم راسخ به سهم خود همواره در تلاش بوده و هستند تا بتوانند در سال ۹۹ که سال «جهش تولید» نامگذاری شده، اهداف و برنامهها و استراتژیهای شرکت را برای حفظ منافع سهامداران محترم و جایگاه شرکت، بهمنظور توسعۀ دانشمحور، سوددهی و افزایش بهرهوری محقق سازند و نهایتا نقش مهمی در رشد و افزایش توان صنعت حملونقل ریلی کشور و همراهی با صنعتگران عرصۀ تولید فولاد کشور، یعنی عزیزان فولاد مبارکه ایفا کنند.
در سال ۹۶ تا ۹۸ خوشبختانه قرارداد تحویل ۲۰۹ دستگاه واگن لبهبلند ششمحوره ۱۰۰ درصد محقق شد و این دستگاهها به ناوگان ۱۶۶۶ واگنی توکاریل پیوست. همچنین ۹۵ دستگاه واگن لبهکوتاه ۱۹ متری چهارمحوره به ناوگان توکاریل افزوده شد. علاوه بر این، قرارداد ۲۰ دستگاه لوکوموتیو map24 (ساخت شرکت مپنا) با حمایت مدیرعامل محترم فولاد مبارکه منعقد گردید که در شرف تحویل است. جذب و آموزش ۶۹ نفر از نیروهای جوان و تحصیلکرده در رشتههای مرتبط نیز انجام شد که ۴۰ نفر پس از اخذ مدرک، مشغول به کار شدند و ۲۹ نفر در رسته لکوموتیورانی در حال طی دورۀ آموزشی هستند. از اهم فعالیتهای شرکت در سال ۹۸ میتوان به این موارد اشاره کرد: کسب رتبۀ ۱۵۷ از بین ۵۰۰ شرکت برتر کشور، پرداخت سود سهامداران محترم بر اساس تقویم اعلامی، حفظ جایگاه برتر در بین شرکتهای ریلی، اخذ گواهینامههای ۹۰۰۱:۲۰۱۵ ISO مدیریت کیفی، ۱۴۰۰۱:۲۰۱۵ ISO مدیریت زیستمحیطی و ۴۵۰۰۱:۲۰۱۸ ISO مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی، کسب رتبۀ اول بهرهوری در راهآهن جمهوری اسلامی، کسب رتبۀ دوم شفافیت در بین شرکتهای فرابورسی، حمل ۷.۵ میلیون تن بار معدنی (کنسانتره و گندله) از معادن سنگان، چادرملو، بافق به فولاد مبارکه و سبا، خرید ۷۰ ست ترمز کنور آلمان و ۱۰۰۰ چرخ واگن، حفظ ضریب آمادگی بیش از ۹۵ درصد واگنها، انجام تعهدات قراردادی، حفظ جایگاه برتر در راهآهن جمهوری اسلامی ایران با همراهی و همفکری شرکتهای هلدینگ توکاریل.
خوشبختانه در حال حاضر شرکت با ۱۹۴۵ واگن و ضریب آمادگی بیش از ۹۵ درصد در خدمت برنامهها و اهداف بلند فولاد مبارکه است.
در سال جهش تولید چه برنامهها و تدابیری در نظر گرفتهاید؟
تحویل ۲۰ دستگاه لکوموتیو، تشکیل قطار کامل، عقد قرارداد ۲۰۰ دستگاه واگن ششمحوره، برنامهریزی بهمنظور سفارش ۱۰۰ واگن چهارمحورۀ لبهبلند پس از اخذ مجوزهای لازم، پیگیری طرح توسعۀ شرکت تعمیراتی بهینریل، ورود به بازارهای جدید ازجمله ترانزیت، افزایش سرمایه در شرکتهای زیرمجموعه بهمنظور اجرای طرحهای توسعهای و نوسازی ناوگان، توجه ویژه به منافع و سود سهامداران حقوقی و حقیقی، حفظ جایگاه اول بهرهوری و درآمدزایی در بین شرکتهای ریلی، احداث ساختمان توکاریل بهمنظور استقرار شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ توکاریل (شرکتهای آسیاسیر ارس، بهینریل، توکاکشش، راهوار نیرو) اخذ تسهیلات و وام برای طرحهای توسعۀ شرکت توکاریل، پیگیری اخذ تسهیلات مصوب تبصرۀ ۱۸، پیگیری و اخذ مشوقات بند ق تبصرۀ ۱۲ بهینهسازی مصرف سوخت، تشکیل قطار کامل با هماهنگی راهآهن ج.ا برای اولین بار در کشور (مقدمات و هماهنگیهای لازم به عمل آمده است)، حرکت به سمت دانشمحور کردن شرکت و ارتباط با دانشگاهها، حمایت و هدایت شرکتهای هلدینگ توکاریل بهمنظور حفظ جایگاه در میان شرکتهای ریلی کشور و ایجاد وحدت رویه با هماهنگی شرکت سرمایهگذاری توکافولاد در زمینۀ استراتژیها و سیاستهای کلان شرکت فولاد مبارکه.
وضعیت آمادهبهکاری این ناوگان ریلی چگونه است؟
در خصوص تعهدات حمل بار در این شرکت باید گفت در سال ۹۸ علیرغم مشکلات کمبود بار معدنی حدود ۷.۵ میلیون تن بار برای فولاد مبارکه حمل شد و در حال حاضر با ضریب آمادگی بیش از ۹۵ درصد واگنها، تمامی بارهای در دستور کار حمل شده است. بدین ترتیب علیرغم تعطیلی معادن و مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا، خوشبختانه تعهدات و قراردادهای حمل بار محقق شده و به میزان ۷۷۲ هزار و ۳۱ تن بار در فروردینماه به مقصد حمل شده است.
توکاریل برای حضور موفقتر در بازار سرمایه و بورس چه برنامههایی تدارک دیده است؟
افزایش سرمایه در شرکت راهوارنیرو با افزودن ۲۴ دستگاه لوکوموتیو به ناوگان فعلی راهوار و سپس ورود به بازار سرمایه و بورس، افزایش سرمایه در شرکت توکاکشش و ورود به بازار سرمایه و بورس، اجرای طرح توسعۀ شرکت بهینریل، توسعه و نوسازی شرکت آسیا سیر ارس و همچنین اجرای طرحهای توسعۀ واگن و نیروی کشش در شرکت توکاریل پس از طی مراحل قانونی و اخذ مجوزهای لازم از مجامع و شرکت سرمایهگذاری توکا فولاد.
سخن آخر؟
هلدینگ توکاریل بهعنوان بزرگترین مجموعۀ ریلی کشور ضمن حفظ منافع سهامداران حقیقی و حقوقی و همچنین انجام تعهدات و قراردادهای منعقدشده با فولاد مبارکه بهمنظور حفظ جایگاه خود در سطح کشور ازنظر بهرهوری و درآمدزایی و حمل حداقل یکسوم بار ریلی کشور تلاش خواهد کرد تا همچون گذشته افتخارآفرینیهای خود را با حمایت فولاد مبارکه استمرار بخشد.
پیشرفت ۴۷ درصدی ساخت و تجهیز سالن رنگ و سندبلاست ناحیۀ فولادسازی و ریختهگری مداوم
مقداد فرقانی، کارشناس اجرای پروژههای اعلام و اطفای حریق و محیطزیست و مسئول این پروژه، ضمن اعلام این خبر گفت: احداث این سالن به همراه تجهیزات مربوطه از سوی مدیریت اجرای پروژههای جنبی و پشتیبانی، واحد اجرای پروژههای اعلام و اطفای حریق، محیطزیست و به درخواست تعمیرگاه ریختهگری مداوم بهعنوان بهرهبردار و با همکاری مهندسی کارخانه در دستور کار قرار گرفت. برای اجرای این پروژه شرکت بهسازان خاورمیانه بهعنوان پیمانکار، شرکت فنی و مهندسی فولاد مبارکه بهعنوان دستگاه نظارت و شرکت فراتحقیق سپاهان بهعنوان مشاور طرح از اردیبهشتماه ۹۸ مشغول فعالیت شدند و پیشبینی میشود با توجه به شرایط موجود این پروژه در آذرماه ۹۹به بهرهبرداری برسد.
فرقانی با بیان اینکه تا پیش از احداث این سالن، عملیات سند بلاست و رنگآمیزی تجهیزات خطوط ریختهگری مداوم ازجمله سگمنتها و قالبهای ریختهگری در فضای باز انجام میشد و مشکلات خاص خود را داشت، گفت: سالن مذکور در ادامۀ سولۀ جدید کارگاه تعمیرات ریختهگری و در فضایی به طول ۳۶ متر (دو دهانه سوله) در حال احداث است.
وی خاطرنشان کرد: در ادامۀ اجرای این پروژه، تجهیزاتی همچون غبارگیر، اگزاست فن، جرثقیل پنجتنی، دربهای رول آپ، سقف متحرک و امتداد ریل مسیر کارکرد جرثقیل به این کارگاه افزوده خواهد شد.
مسئول اجرای این پروژه در خاتمه ضمن قدردانی از زحمات مدیریت اجرای واحدهای پروژههای جنبی و پشتیبانی، تعمیرگاه ریختهگری، محیطزیست، مهندسی کارخانه و نظارت فنی و مهندسی اظهار امیدواری کرد: با اجرای این پروژه گام مؤثری در مسیر بهبود محیط کار و محیطزیست برداشته شود.