مسیر پرتلاطم دستیابی به بورس هوشمند
مسیر پرتلاطم دستیابی به بورس هوشمند به گزارش روند بورس امروز، علیرضا قدرتی مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری آوا نوین در خصوص خدمات کارگزاریها در شرایط اقتصادی پسا کرونا گفت: خدمات کارگزاریها یکی از مسائل حائز اهمیت بازار سرمایه است. خدمات کارگزاریها به همهی آحاد جامعه صورت میگیرد. خدمات کارگزاریها برای افزایش درصد مشارکت مردم در بازار […]
مسیر پرتلاطم دستیابی به بورس هوشمند
به گزارش روند بورس امروز، علیرضا قدرتی مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری آوا نوین در خصوص خدمات کارگزاریها در شرایط اقتصادی پسا کرونا گفت: خدمات کارگزاریها یکی از مسائل حائز اهمیت بازار سرمایه است. خدمات کارگزاریها به همهی آحاد جامعه صورت میگیرد. خدمات کارگزاریها برای افزایش درصد مشارکت مردم در بازار سرمایه باید از دو جنبه کمی و کیفی بهبود یابد.
قدرتی اظهار داشت: تعداد سهامداران بورس یک رکورد بیسابقه در بازار سرمایه است. این تعداد هر روز در حال افزایش هست. در این راستا یکی از مشکلات کنونی طولانی شدن دریافت کد بورسی تا دو هفته است. همچنین شاهد هستیم که دولت برنامه عرضه شرکتهای ETS و سهام عدالت را در بازار بورس دارد. این برنامه باعث جذب افراد به بازار سرمایه شده است.
وظیفه کارگزاریها در دوران رشد سهامداران
وی افزود: وظیفه کارگزاریها در زمان افزایش سهامداران اهمیت پیدا کرده است. مشکل کنونی عدم توانایی پاسخگویی کارگزاریها به تعداد انبوهی از سهامدار است. البته تعداد کارگزاریهای موجود نسبت به کشورهای مشابه مناسب است. به صورت کلی مشکل کارگزاریها عدم توسعه زیرساختها و افزایش دفاتر است. استفاده از خدمات آنلاین خصوصاً در دوران فعلی که درگیر مبارزه با کرونا هستیم، بسیار خوب است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری آوا نوین خاطرنشان کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار باید بهرهگیری تمامی افراد را از بازار سرمایه مجدداً بررسی کند. سازمان بورس میتواند برای استفاده از نظر فعالان دلسوز بازار سرمایه طرحی مطالعاتی را اجرا کند.
زیرساخت فنی کشور پاسخگو بورس هوشمند نیست
قدرتی عنوان کرد: میزان نارضایتی افراد از خدمات کارگزاریها در چند ماه اخیر افزایشیافته است. کارگزاریها به دلیل هجوم سهامداران قدرت رسیدگی کافی را ندارند. رشد سهامداران امکان پاسخگویی کارگزاریها را کاهش داده است. به این دلیل که بیش از دو سوم کارگزاریها در چند سال گذشته هیچگونه توسعهای در زیرساختهای خود انجام ندادهاند. همچنین، اقدام خاصی برای جذب سهامدار صورت نگرفته است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری آوا نوین بیان کرد: تعداد محدودی از کارگزاریها در جذب سهامداران اقدامات و خدماتی را داشتهاند اما این تعداد کم پاسخگوی نیاز فعلی بازار سرمایه نیستند. زیرساخت فنی کشور کفاف پاسخگویی به نیاز الکترونیکی شدن روند ورود به بورس را نمیدهد. طراحی این نرمافزار هوشمند زمان بسیار زیادی نیاز دارد.
مسیر پرتلاطم دستیابی به بورس هوشمند
قدرتی در ادامه در خصوص بورس هوشمند گفت: اجرای این نرمافزار نیاز به آزمایش و تأیید مراجع مربوطه دارد. احراز هویت یک مسئله قانونی است. این مسئله نیاز به ورود مراجع قضایی دارد. همچنین، نهادهای مربوطه باید در این راه کمک کنند. برای دستیابی به نتایج خوب این نهادها به یک همگرایی نیاز دارند. این راهحل باید جزو برنامههای بلندمدت سازمان بورس قرار گیرد. امکان اجرای آن در کوتاهمدت وجود ندارد.
وی افزود: ما با بورس هوشمند فاصله زیادی داریم. در حالی بورس هوشمند مطرح میشود که مجوزهای کارگزاریها به یک رانت ناعادلانه تبدیل شده است. در گذشته عدهای با استفاده از فضای بسته بازار سرمایه و مشارکت اندک افراد اقدام به کسب مجوز کردهاند. این کارگزاریها عملاً هیچ خدمت جدیدی ارائه ندادهاند. شرایط به سمتی پیش رفته است که کارگزاریها به مکان معاملات گروهی و خانوادگی تبدیل شدهاند.
ضرورت اعطای مجوز به کارگزاریهای جدید
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری آوا نوین اظهار داشت: خدمات این کارگزاریها به عده خاصی محدود بوده است. در نتیجه هیچگونه توانایی ارائه خدمات به آحاد مردم جامعه را ندارند. یک راهکار برای پاسخگویی سریع به مشکل کنونی اعطا مجوز با شرایط جدید است. مسئولین گذشته سازمان بورس به غلط مانع اعطای مجوز کارگزاری میشدند. این مسئولین تعداد کارگزاریهای بازار سرمایه را کافی میدانستند.
قدرتی بیان کرد: عمده کارگزاریهای موجود هیچ راهی برای توسعه بازار انتخاب نکردند. آنها تنها بر منافع کوتاهمدت و رشد سودآوری تمرکز داشتند. سازمان بورس باید شرایط جدید برای اعطای مجوز کارگزاری در نظر بگیرد. این سازمان باید یک دورنمای چندساله مناسبی برای بازار سرمایه در شرایط فعلی ذکر کند. در نهایت سازمان این شرایط را در یک ابلاغیه منتشر کند.
اعطای مجوز به کارگزاریها مانع ظلم به بازار سرمایه میشود
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری آوا نوین عنوان کرد: افراد متقاضی تشکیل کارگزاری پس از یک پروسه قانونی مجوز لازم را دریافت خواهند کرد. باید شرایطی محیا شود که قوانین کشوری مانع ایجاد انحصار باشد. این قوانین پشتیبان رفع مشکلات است. اعطا مجوز به تعداد محدودی کارگزذاری در گذشته و عدم مجوز به نسلهای آتی یک ظلم است.
قدرتی خاطرنشان کرد: این ظلم نهتنها به فعالان حاضر بازار سرمایه بلکه به افراد متقاضی حضور در بازار سرمایه است. تعداد سهامداران فعال بازار سرمایه از ۱.۵ میلیون نفر به ۷ الی ۸ میلیون رسیده است. همزمان با افزایش تعداد سهامداران فعال، کارگزاریهای موجود توانایی پاسخگویی را نخواهند داشت. این مشکل نیاز به یک راهحل اساسی دارد.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری آوا نوین در نهایت اظهار داشت: برخی از کارگزاریها برای جذب مشتری و کاهش جاذبه جایی این نقدینگی به ماندهحساب آنها سود میدهند. طبق قوانین بانک مرکزی و پولی کشور این راهحل مناسبی نیست. کارگزاریها برای جذب مشتری باید راهحلهای بهتری را انتخاب کنند. این اقدام ممنوع است. افراد باید برای رفع انحصار در کارگزاری یکصدا عمل کنند.