فرابورس مصون از کرونا
در پی شیوع ویروس کرونا مدیران صنایع مختلف در نامه به سعید محمد علی زاده مدیر اداره نظارت بر ناشران اوراق بهادار به تاثیر این بیماری بر کسب و کار خود پرداختند .
به گزارش روند بورس امروز، سید مهدی علم الهدی معاون اجرایی شرکت فرابورس ایران اعلام کرد: با توجه به عدم تعطیلی بازار سرمایه و همچنین امکان انجام معاملات توسط سرمایه گذاران، شیوع ویروس کرونا، تاکنون اثر قابل توجهی بر درآمدهای شرکت فرابورس ایران نداشته است.
وی پیش بینی کرد که در ماه های آتی نیز اثر بااهمیتی بر عملکرد این شرکت نداشته باشد.
صنعت بانکداری و آسیب های جسمی و روانی به پرسنل بانک ها
فرج اله قدمی مدیرعامل بانک سرمایه نیز به تاثیر شیوع ویروس کرونا و محدودیت های بهداشتی ایجاد شده به موجب آن در بانک ها اشاره کرد که در نهایت سبب کاهش مراجعات حضوری مشتریان به بانک و افزایش استفاده از ابزار و خدمات الکترونیکی بانکی و افزایش تراکنش های الکترونیکی درقیاس با مبادلات نقدی شده است.
وی اظهار داشت: این ویروس علاوه بر اینکه موجب تعطیلی بازار و کسب و کارها که منبع اصلی جریان رایج گردش وجوه نقد و اعتباری بانک ها می باشد، شده است، تاثیرات منفی از جمله وارد نمودن آسیب های جسمی و روانی به سرمایه های انسانی و کاهش عملیات بانکی و تقاضا در سایر حوزه های مختلف خدمات بانکی را در پی داشته است.
مدیرعامل بانک سرمایه تصریح کرده است: از زمان شیوع ویروس کرونا توقفی در فعالیت های این بانک به وقوع نپیوسته و خدمات رسانی و ارایه سرویس به مشتریان بانک در شعب جریان داشته است.
صنعت داروسازی و تاخیر در تمدید پروانه های فعالیت
در صنعت داروسازی نیز مدیرعامل داروسازی سبحان انکولوژی نیز عنوان کرده است: تبعات ناشی از شیوع بیماری کرونا شامل هزینه های پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس، کندی فعالیت تامین مواد اولیه دارویی و قطعات و فرآینده ترخیص از گمرکات است.
مجید عنابی ادامه داده است: همچنین به علت تعطیلی اداره های دولتی، برخی از فعالیت ها از قبیل تمدید پروانه های فعالیت و مکاتبات اداری با وزارت بهداشت و بانک ها با تاخیر زمانی مواجه شده است.
وی احتمال داده است که تاثیر عوامل فوق در ماه های آتی نیز کماکان ادامه خواهد داشت که البته مدیران شرکت تلاش خواهند کرد تا از ظرفیت حداکثری خود بدون به خطرانداختن سلامت پرسنل استفاده وموانع را رفع نمایند.
کرونا و صنعت ساختمانی
منصور نویریان مدیرعامل شرکت ساختمانی آ.س.پ نیز عنوان کرده است: به دلیل تعطیلی بنگاه های تامین کننده کالا و خدمات و همچنین استقرار اکیپ اجرایی پروژه ها به خصوص پروژه های خارج از تهران، از اسفند ماه تهیه مواد اولیه و ارسال آن به محل پروژه و اجرای پروژه ها طبق برنامه زمانبندی با تأخیر مواجه شده است.
وی ادامه داده است: لذا از این بابت هزینه های ثابت پروژههای در دست اجرا با افزایش روبهرو شده است. اما از ابتدای اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ با اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی هوشمند اجرای کلیه امور تا حدودی طبق روال قبل با در نظر گرفتن الزامات بهداشتی از سر گرفته شده است.
وی اظهار امیدواری کرده است که با اتخاذ تدابیر لازم در کشور و بازگشت به شرایط پیش از شروع شیوع ویروس کرونا وضعیت تهیه مواد و مصالح و تکمیل اکیپهای اجرایی در اسرع زمان مطابق قبل صورت پذیرد.