تأثیر آرام تورم بر قیمت مسکن
رفتهرفته تأثیر کرونا و تورم بر بازار مسکن ملموستر میشود و از سویی عرضه واحدهای مسکونی به شدت کاهشی بوده است.
تأثیر آرام تورم بر قیمت مسکن
به گزارش روند بورس امروز، قیمت مسکن تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله سیاستهای مالی، پولی و عوامل جمعیتی قرار میگیرد. طبق بررسیها در ۱۰ روز ابتدایی بازگشایی بازار مسکن، معاملات نسبت به روزهای تعطیل کرونایی افزایش یافته اما در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته ۴۹ درصد کاهش نشان میدهد؛ البته در شرایط رکود فعلی نیز رگه هایی از انتظارات تورمی دیده میشود. برای بررسی قیمت مسکن در ادامه نرخ چند منطقه تهران را مورد بررسی قرار دادهایم.
اعداد و ارقام بازار مسکن امروز
آگهیهای منتشر شده در محدوده جردن نشان میدهد که میانگین قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در این محدوده حدود ۴۹ میلیون و ۲۰۰ تومان است و در این منطقه افزایش قیمت ۱۷ درصدی داشتهایم.
در محدوده خیابان سهروردی افزایش قیمت ۱۰ درصدی ثبت شده است و در این منطقه میانگین قیمت هر مترمربع واحد مسکونی حدود ۲۷ میلیون تومان شده است. در سهماهه گذشته در این منطقه ۱۱۵۸ معامله انجامشده است.
در محدوده فاطمی میانگین قیمت واحدهای مسکونی حدوداً ۲۲ میلیون و ۴۰۰ تومان است. در سهماهه گذشته در این منطقه ۱۴ درصد افزایش قیمت داشتهایم.
در محدوده راهآهن افزایش قیمت ۱۰ درصدی ثبتشده است و در این منطقه میانگین قیمت هر مترمربع واحد مسکونی حدود ۱۱ میلیون تومان شده است. در سهماهه گذشته در این منطقه ۴۰۳۵ معامله انجامشده است.
در شرایط فعلی بازار کماکان از کمبود فایلهای مناسب و به قیمت رنج میبرد. تنها عاملی که به عنوان سقف مقاومتی در رشد لجامگسیخته قیمتها عمل میکند، توان پایین متقاضیان خانه اولی است؛ به طوری که اغلب خریدوفروشها از نوع جابجایی و تبدیل به احسن است. اکثر کارشناسان معتقدند که افت شدید بازارهای مالی ازجمله مسکن در فروردینماه قابل پیشبینی بود و به دلیل شیوع بیماری کرونا بهجز بازار بورس، تمامی بازارها با رکود شدید مواجه بودند. مادامی که تولید مسکن از تقاضای مصرفی عقب باشد و از طرف دیگر نرخ ارز روند صعودی داشته باشد، نمیتوان بازار مسکن را کنترل کرد.