اقدامات اخیر «چدن» برای حفظ منافع سهامداران
صادقی معاون مالی و اقتصادی شرکت تولیدی چدن سازان در خصوص اقدامات اخیر گفت: شرکت برای حفظ منافع سهامداران و استفاده حداکثری از وضعیت بازار سرمایه، نقدینگی حاصل از فروش سهام «فسازان» را در صندوقهای مشترک و سبدگردانها و بازسازی شرکت نو اندیشان صنعت فولاد سرمایهگذاری کرد.
اقدامات اخیر «چدن» برای حفظ منافع سهامداران
به گزارش روند بورس امروز، محمدرضا صادقی معاونمالی و اقتصادی شرکت تولیدی چدنسازان در خصوص زیرساختهای تولیدغلتک گفت: شرکتهای فولادی برای تولید فولاد بیشتر و تحقق چشمانداز ۱۴۰۴ نیاز به ابزارهای تولیدی بیشتری دارند. با توجه به اینکه ایران بهعنوان یک کشور درحالتوسعه در صنعتفولاد بسترهای قابلتوجهی دارد. شرکتهای فولادی در توسعه زیرساختهای خود برای تحقق این امر تلاش میکنند.
صادقی اظهار داشت: شرکت چدن سازان بهعنوان یکی از تولیدکنندگان ابزارهای لازم برای این صنعت، نقش مؤثری دارد. ما برای تولید غلتکهای بیشتر دررسیدن به این چشمانداز تلاش میکنیم. نتایج فعالیتها تأیید خوبی برای این مطلب است. فرایند تولید غلتک بهطورکلی از سه بخش ریختهگری، عملیات حرارتی و ماشینکاری تشکیل میشود.
وی افزود: شرکت تولیدی چدن سازان برای بخش ماشینکاری تقریباً ظرفیت تولید ۱۵ هزار تن را دارد. پیشبینیهای شرکت برای تولید غلتک حدود ۱۳ هزار تن بود اما با توجه به شرایط پایان سال امکان تحقق کامل تولید فراهم نشد و شرکت حدود ۹۰ درصد پیشبینیهای خود را به عرصه ظهور رساند.
معاون مالی شرکت تولیدی چدن سازان با اشاره به آمادگی شرکت در بخش ماشینکاری خاطرنشان کرد: ما برای تکمیل زیرساختهای تولیدی خود، طرحهای توسعهای را در بخش عملیات حرارتی از پایان سال ۱۳۹۷ اجرا کردیم. ما با اجرای طرحهایی همچون کورههای حرارتی به تکمیل این بخش میپردازیم. درنتیجه با پیشبینی ظرفیتهای تولید غلتک آمادگی حرکت همزمان با رشد فولاد راداریم.
صادقی عنوان کرد: شرکت تولیدی چدن سازان بیش از ۸۰ درصد بازار غلتک کشور را در دست دارد. کیفیت غلتکهای تولیدی «چدن» مورد تأیید کشورهای خارجی است و قابلیت رقابت با محصولات کشورهای مقصد را دارد. به دلیل مشکلات پایان سال همچون کرونا مرزهای کشور بسته شد. این محدودیت باعث ضربه خوردن به روند صادرات شرکتهای تولیدی همچون «چدن» شد.
کرونا مانع اصلی فروش محصولات «چدن»
معاون مالی شرکت تولیدی چدن سازان تأکید کرد: کرونا و بسته شدن مرزهای ترکیه باعث کند شدن برنامههای فروش و تحقق حدود ۹۰ درصد برنامهها گردید. باوجوداین، شرکت تولیدی چدن سازان به دلیل فروش صادراتی ۱۵ تا ۲۰ درصدی چندان متضرر نشد. شرکت با تأمین بهموقع مواد اولیه خود قبل از این بحران هیچگونه مشکلی درفروش داخلی خود نخواهد داشت.
صادقی خاطرنشان کرد: ما مشکلات فروش صادراتی در خصوص کیفیت غلتکها نداریم و پس از گذر از مشکلات مقطعی طبق استراتژیهای پیشبینیشده، به گسترش بازار صادراتی در کنار حفظ و گسترش بازار داخلی خواهیم پرداخت. قیمت فروش غلتک هیچگونه تأثیری از قیمت شمش ندارد.
وی افزود: غلتک یک ابزار و قطعه تولیدی در بخش فولاد است. این محصول بازار مخصوص به خود را دارد. غلتکها با نصب در بخش نورد، نقش نازک سازی فولادها را بر عهدهدارند. روش تولید غلتک در «چدن» سفارشیسازی است، لذا هیچگونه تولید انبوهی مطرح نیست. غلتکهای تولیدی بهعنوان ابزار مصرفی طولانیمدت بر اساس پیشبینیهای شرکتها سفارش داده میشوند تا با مستهلک شدن آن با مشکل مواجه نشوند.
معاون مالی شرکت تولیدی چدن سازان اظهار داشت: قیمت فروش جهانی غلتک کاهش محسوسی نداشته است. ما در کنار استراتژیهای حفظ بازار، برای گسترش بازار داخلی و صادراتی خود برنامه داریم. باوجود تأثیرگذاری تحریمها و شرایط کنونی، با بازاریابیهای مناسب و جامع بستر لازم برای گسترش بازار صادراتی فراهم میکنیم.
صادقی در ادامه گفت: کشورهایاروپایی با دریافت نمونه غلتکهای ما از کیفیت محصولات «چدن» اطمینان دارند. «چدن» قدرت رقابت کیفی با محصولات داخلی این کشورها را دارد. شرکتهای روسی با توجه به برند خاص تولیدیشان در این حوزه با دریافت نمونه کار ما، کیفیت این محصول را تأیید کردهاند.
راهکارهایی برای دوران تحریم
معاون مالی شرکت تولیدی چدن سازان عنوان کرد: مشکل صادرات غلتک محدودیتهای تحریمی است. ما با تمرکز بر حل این مشکل تلاش میکنیم تا مسیر را برای فروش صادراتی هموار نماییم. «چدن» با حل این مشکل هیچ مسئلهای درفروش صادراتی نخواهد داشت. لذا ظرفیت فروش صادراتی افزایش خواهد یافت. صادقی در خصوص سهمهای تحت مالکیت «چدن» اظهار داشت: شرکت تولیدی چدن سازان طبق افشائات کدال دارای ۲ شرکت فعال در بازار سرمایه است.
این شرکتها عبارتاند از شرکت سنگین صنعت کوهپایه که با دارا بودن مدرنترین ماشینآلات تراشکاری که در خاورمیانه بینظیر است. ظرفیت ماشینکاری سالانه بیش از ۱۵۰۰۰ تن را داشته و وظیفه تکمیل و ماشینکاری غلتک و بوش تولیدی شرکت چدن سازان را به عهده دارد. همچنین شرکت غلتک سازان سپاهان (فسازان) که با دارا بودن ظرفیت بیش از ۱۰ هزار تن ریختهگری قطعات سنگینی چون پاتیل و قالبهای تولید بدنه خودرو و همچنین بیش از ۱۷۰ هزار تن شمش فولادی در پایان مرداد ۹۸ وارد بورس شد.
اقدامات اخیر «چدن» برای حفظ منافع سهامداران
سهامدار عمده (چدن) با پیشبینی نوسانات قیمت در بازار سرمایه، بخشی از سهام تحت مالکیت خود در شرکت غلتک سازان (فسازان) را به فروش رساند و با استفاده از ابزارهای بازار سرمایه، بخشی از این نقدینگی در صندوقهای سرمایهگذاری مشترک، سبدهای اختصاصی، صندوقهای مختلط، Fixe income و خرید مستقیم سهام سرمایهگذاری گردید.
وی افزود: «چدن» با سرمایهگذاری در موارد مذکور و بازسازی شرکت نو اندیشان صنعت فولاد سعی در حفظ سهم خود بهعنوان سهامدار عمده در بازار چدن و غلتک را دارد. همچنین، این اقدامات باعث استفاده صحیح از ابزارهای بازار سرمایه برای حفظ منافع سهامداران این شرکت خواهد بود. درنتیجه شرکت برای حفظ این منافع هیچ کوتاهی نخواهد کرد.
معاون مالی شرکت تولیدی چدن سازان درنهایت گفت: ما با تأمینسرمایه اولیه شرکت نواندیشان صنعت فولاد به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان در مرحله اول، آن را برای اجرای تخصصی این امر آماده میکنیم. طبق تحقیقات و مطالعات در بازار سرمایه، سرمایهگذاریهای انجامشده، باعث حفظ منافع سهامداران و کنترل ریسک شد. نتایج این سرمایهگذاریها تا حدودی قابلقبول بوده اما همچنان برای استفاده از فرصتهای پیش رو، اقدامات مدیریتی و کنترلی صورت میگیرد.