بررسی وضعیت بازار در سیمان خوزستان
جوادیان، کارشناس بازارسرمایه: شرکت سیمان خوزستان در حال حاضر با تولید سالانه ۲٫۵ میلیون تن کلینکر و سیمان شامل تیپ های ۱، ۲ و ۵ و سیمان چاه نفت(کلاس G) و سیمانهای پوزولانی و سرباره ای با کیفیت بسیار بالا یکی از بزرگترین کارخانه های سیمان کشور محسوب می شود.
بررسی وضعیت بازار در سیمان خوزستان
به گزارش روند بورس امروز،نیما جوادیان کارشناس بازارسرمایه عنوان کرد: کارخانه سیمان خوزستان در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار در منطقه دشت دنا در ۱۲۰ کیلومتری شرق شهرستان اهواز احداث شده و تحت پوشش هلدینگ شرکت فارس خوزستان و سیمان تامین شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) می باشد. عملیات ساخت کارخانه در سال ۱۳۷۲ آغاز شد و فاز اول آن با ظرفیت روزانه ۳۰۰۰ تن کلینکر در اسفند ماه ۱۳۷۶ به تولید رسید و فاز دوم نیز با ظرفیت روزانه ۵۰۰۰ تن کلینکر در دی ماه سال ۱۳۸۸ مورد بهره برداری قرار گرفت.
دسترسی آسان به آبهای خلیج فارس، نزدیکی به مرزهای خاکی و آبی کشور عراق و وجود طرح های عمرانی در استان خوزستان به خصوص پروژه های کشاورزی، صنایع نفت پتروشیمی و صنایع پایین دستی آنها موقعیت استراتژیک و امتیازات ویژه ای برای این شرکت فراهم نموده است. شرکت سیمان خوزستان در حال حاضر با تولید سالانه ۲٫۵ میلیون تن کلینکر و سیمان شامل تیپ های ۱، ۲ و ۵ و سیمان چاه نفت(کلاس G) و سیمانهای پوزولانی و سرباره ای با کیفیت بسیار بالا یکی از بزرگترین کارخانه های سیمان کشور محسوب می شود.
وضعیت بازار سیمان خوزستان
استان خوزستان به دلیل موقعیت مناسب در کشور در زمینه ساخت و سازهای عمرانی و پروژه های نفت و گاز یکی از بازارهای مهم جهت عرضه سیمان برای کارخانجات خارج از استان می باشد. در این راستا شرکت های رقیب اقدام به ارائه محصولات خود به این استان می نمایند، اختلاف قیمت حداقل ۱۰۰،۰۰۰ در سیمان پاکتی و ۱۵۰،۰۰۰ ریال در سیمان فله در هر تن و فروش اعتباری ۳ تا ۴ ماهه رقبا یکی از چالش های مهمی است که شرکت سیمان خوزستان را در حفظ و افزایش سهم بازار سنتی خود با مشکلات فزاینده ای روبرو نموده است.
واحد بازاریابی و فروش سیمان خوزستان در راستای وظایف ذاتی خود به عنوان نقطه تمرکز و مرکز ثقل برنامه ریزی فروش و کسب درآمد جهت شرکت براساس استراتژی کلان شرکت و اولویت بندی عوامل تاثیر گذاری به ترتیب ذیل عمل نموده است:
⦁ توسعه محصول (استمرار و بهبود و ارتقاء کیفیت محصولات موجود و تولید محصول جدید مطابق ذائقه مشتریان و مصرف کنندگان)
⦁ توسعه و رسوخ در بازار (ارائه و عرضه محصولات به مناطق جغرافیایی جدید)
⦁ کنترل قیمت تمام شده جهت رقابت با سایر رقبا
⦁ کنترل و تثبیت سهم بازار با تدوین برنامه ها و اعمال سیاست های تنظیم بازار با رویکرد افزایش کیفیت محصول و خدمات قابل درک توسط مشتریان و مصرف کنندگان
⦁ حضور موثر در کارگروه ها با سایر کارخانجات سیمان در راستای تثبیت قیمت فروش محصولات و جلوگیری از کاهش قیمت در بازار (سر گروه جنوب غرب کشور با حضور ۱۲ شرکت سیمانی)
⦁ پایش عملکرد میدانی و نقطه به نقطه عوامل توزیع عمده به صورت دوره ای و رصد عملکرد سایر رقبا در بازار استانی و فرا استانی
⦁ شناسائی پروژه های عمرانی و سیمان بر و برنامه ریزی مدون و مستمر جهت مشارکت در تامین محصولات سیمانی مورد نیاز آن پروژه ها
⦁ تدوین چشم انداز بازارهای صادراتی و تثبیت سهم بازار صادراتی از کل صادرات کشور (سیمان و کلینکر) ۸ درصد در سال های ۹۵ و ۹۶ (براساس آمار سیماب)
سهم بازار سخوز
شرکت در صنعت سیمان، آهنک و گچ فعالیت می کند. سهم فروش محصولات مختلف این شرکت از کل بازار داخلی استان و صادرات به شرح زیر است:
سهم بازار داخلی براساس میانگین مصرف سیمان کشور در جمعیت استان خوزستان حاصل شده است.
در ادامه مقاله به برآورد سودآوری سخوز خواهیم پرداخت. مفروضات پیش بینی براساس جدول زیر می باشد. اردیبهشت سال پیش با افزایش نرخ سیمان به میزان ۳۷% موافقت شد. در آن زمان افزایش نرخ ۱۰۰% مدنظر صنعت سیمان بوده که با مقدار ذکر شده (۳۷%) موافقت شده است. هزینه های تولید صنعت به خصوص هزینه های حمل و نقل افزایش شدیدی داشته است همچنین در سال جاری افزایش دستمزد، انرژی و … را داشته ایم. لذا شرکت های فعال در این صنعت درخواست افزایش نرخ فروش دارند و این موضوع از سوی انجمن صنفی سیمان در حال پیگیری است.
در ادامه مقاله به جزئیات تولید، فروش و بهای تمام شده و همچنین برآورد سودآوری خواهیم پرداخت.
بهای تمام شده:
برآورد سودآوری سیمان خوزستان
سود کارشناسی ۹۹ سخوز براساس مفروضات بالا حدود ۲۵۶ تومان می باشد. همچنین طرح احداث کارخانه العماره عراق در حال انجام و طی کردن مراحل پایانی خود می باشد. راه اندازی کارخانه العماره و تامین کلینکر مورد نیاز از سیمان خوزستان و همچنین فروش محصولات به نرخ قیمت های جهانی (با توجه به اینکه نرخ فروش ایران پایین تر از قیمت های جهانی است) می تواند تاثیر با اهمیتی بر سودآوری شرکت داشته باشد. سخوز در سال ۹۸ قرارداد فروش ۳۶۰ هزار تن کلینگر به نرخ هر تن ۱۹ دلار با سیمان العماره منعقد نموده است.
پیش بینی می شود سیمان العماره در سال ۹۹ حداقل ۹٫۳ میلیون دلار سود محقق نماید که حدود ۶۰% آن به میزان ۵٫۶ میلیون دلار تقسیم خواهد شد. همچنین با توجه به مالکیت ۶۰ درصدی سخوز حدود ۲۰ تومان به سود سال ۹۹ سخوز اضافه خواهد نمود. بنابراین با توجه به مفروضات ذکر شده و سود ۲۰ تومانی سیمان العماره سخوز در سال ۹۹ حداقل ۲۸۰ تومان به ازای هر سهم سود خواهد داشت.