ساخت باتری تولید کک در کشور
روح اله دهقانی،ماشینیست تولیدات کک عنوان کرد:با هماهنگی طبق برنامه که از بخش داده شده ماشین درب باز کن و الکتروز سلولهای باتری تخلیه می شود و توسط ماشین شارژ و با هماهنگی ماشین تخلیه سلول ها شارژ می شود.وی به حساسیت کار ماشینست ها که جای هیچ گونه خطا و اشتباه ندارد اشاره کرد […]
روح اله دهقانی،ماشینیست تولیدات کک عنوان کرد:با هماهنگی طبق برنامه که از بخش داده شده ماشین درب باز کن و الکتروز سلولهای باتری تخلیه می شود و توسط ماشین شارژ و با هماهنگی ماشین تخلیه سلول ها شارژ می شود.وی به حساسیت کار ماشینست ها که جای هیچ گونه خطا و اشتباه ندارد اشاره کرد و افزود :در صورت کوچکترین اشتباه مشکلات اساسی برای این قسمت بوجود می آید و با توجه به حرارات ، گرما ،و گاز موجود در محیط و همچنین کار با ماشین ها وظیفه تمیز کاری درب سلول،ماشین ها و مسیر حرکت نیز بر عهده ماشینیست ها می باشد.برخی از مکانیزم ها ماشین ها تخلیه برقی بودند که دچار خرابی می شدند که برخی این تجهیزات توسط پرسنل و با دانش داخلی با تجهیزات هیدرولیکی تعویض شدند که باعث بهره وری بیشتر در این بخش شد.
امیر رحمتی مهندس ارشد گرمایی کارگاه کک واحد یک گفت: کارگاه کک وظیفه تامین کک مورد نیاز کوره بلند را برعهده دارد که در این راستا زغال سنگ توسط کارگاه تامین زغال به کارگاه کک ارسال می گردد و در سلول های باتری تبدیل به کک می گردد. وی یاد آور شد : تنظیم سیستم گرمایی جهت پخت زغال سنگ به عهده گروه گرمایی کارگاه می باشد که این امر توسط نفرات شیفت و روزکار با اندازه گیری درجه حرارت مشعل های سلول گرمایی و تنظیم در هر شیفت صورت می پذیرد .
وی خاطرنشان کرد: کل سلول های گرمایی باتری دارای ۱۸۰۰ مشعل است که همگن بودن دمای تمامی مشعل ها نقش مهمی در کیفیت کک تولیدی دارد و در صورتی که دما تنظیم نباشد کک خروجی از کوره ها از کیفیت مطلوبی برخوردار نخواهد بود.
مهندس ارشد گرمایی کارگاه کک واحد یک با اشاره به این موضوع که کار تمیز کاری تجهیزات گاز و کنترل آن بر عهده نفرات اپراتور سیستم گرمایی می باشد ،گفت : در فرایند تولید کک گاز کک به عنوان محصول جانبی تولید می گردد که این گاز توسط تجهیزات مربوط جمع آوری و به کارگاه های شیمیایی ارسال می گردد تا پس از تصفیه به عنوان گاز مصرفی کوره های کک مصرف شود و مازاد آن نیز به شبکه گاز کارخانه تزریق می گردد .
هوشیار صفاران،سرپرست بخش کک واحد یک با اشاره به این موضوع که در ابتدا بازسازی و نوسازی باتری وتجهیزات مکانیکی و الکتریکی شماره یک انجام گرفت ،گفت : باتری شماره یک در سال ۹۳ بعد از تعمیرات و بازسازی با ظرفیت ۴۵۰ هزار تن در سال وارد مدار تولید گردید که راه اندازی آن باعث کاهش هزینه های شرکت شد.
وی یاد آور شد : با توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی کشور در زمان بازسازی شرکت چینی از ادامه همکاری جهت نصب و راه اندازی ماشین ها خود داری نمود که تمامی مراحل نصب راه اندازی توسط پرسنل برق ، مکانیک و اتوماسیون این بخش صورت پذیرفت .
وی گفت : راه اندازی و رگلاژ سیستم گرمایی باتری که یکی از کارهای تخصصی در زمینه تکنولوژی می باشد با کمک پرسنل تکنولوگ سیستم گرمایی صورت پذیرفت .رگلاژ سیستم گرمایی بطور کامل توسط پرسنل این بخش صورت پذیرفت و ظرفیت تولید باتری بدون حضور متخصصین خارجی به حداکثر ظرفیت رسید به طوری که در سال ۹۶ علی رغم برنامه تولید داده شده توسط بخش مبنی بر تولید ۴۲۸ هزار ۴۰۰ تن بود ولی میزان کک تولیدی این بخش ۵۱۳ هزار ۴۶۴ تن بود که رکورد محسوب میگردد.
صفاران به آمادگی این بخش در ساخت باتری شماره ۲ با توجه به تجربیات قبلی اشاره کرد و گفت : ساخت کلیه قطعات مورد نیاز در داخل کارخانه صورت پذیرفته و این امر یک گام مهم در راستای بومی سازی ساخت باتری در ذوب آهن و کشور است.
منبع:
روابط عمومی شرکت ذوب آهن اصفهان