بازار سرمایه در مسیر رشد قرار دارد
در شرایط فعلی حاکمیت، دولت و همه ارکان برای رشد بازار سرمایه هماهنگ هستند. به نظر میرسد که با این نگاه جدیدی که در هیچ دورهای شاهد آن نبودیم، همچنان باید امیدوار باشیم که بازار سرمایه به رشد خود ادامه بدهد.
به گزارش روند بورس امروز، محمدرضا صادقی کارشناس بازار سرمایه در خصوص رونق این روزهای بورس گفت: حمایتهای اخیری وزیر اقتصاد از بورس رونق خوبی را به همراه داشت. حمایتهایی مثل دخالت در لغو یک سری از مقرراتی که منجر به دور شدن بورس از رونق و نگرانی برای سهامداران شده بود. شاید برای اولین بار باشد که حاکمیت، دولت و همه ارکان برای رشد بازار سرمایه هماهنگ هستند. به نظر میرسد که با این نگاه جدیدی که در هیچ دورهای شاهد آن نبودیم، همچنان باید امیدوار باشیم که بازار سرمایه به رشد خود ادامه بدهد.
صادقی خاطرنشان کرد: اگر دولت با بحثهایی که مطرح کرده، در خصوص واگذاری بالای ۵۰ هزار میلیارد تومان داراییهایش از طریق صندوق aft در گروههای مختلف و همچنین تجدید ارزیابی از داراییهای خود و عرضه آنها از طریق بورس در آینده طبیعی است که باید بازار مثبت و پویایی داشته باشیم که این اتفاقات را در برگیرد.
وی افزود: اگر نگاه دقیقتری داشته باشیم، از این لیست عرضههای دولت در صندوقهای aft سه گروه مالی، سرمایهگذاری و گروه صنایع و پالایشی قرار دارد که از این سه گروه برای دو گروه، گروه صنایع که ایرانخودرو، سایپا، ملی مس و فولاد مبارکه است؛ ۲۵ درصد تخفیف در نظر گرفته شده و برای گروه پالایشی که شامل پالایشگاه تبریز، بندرعباس، اصفهان و تهران ۲۰ درصد تخفیف لحاظ شده است و مجموع این دو گروه حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان است و ۱۲ میلیارد تومان برای گروه مالی است.
این کارشناس بازار سرمایه تأکید کرد: فعلاً در گروه خودرویی ایرانخودرو و سایپا به علت بحث افزایش سرمایه بسته شده است. ملی مس، فولاد مبارکه و پالایشیها هنوز بسته نشده است. با توجه به اینکه از ۱۵ اردیبهشت قرار شده، فراخوانی صورت بگیرد و عموم مردم با حدود ۲ میلیون تومان در این عرضههای عمومی مشارکت کنند، شاهد یک حرکت فوقالعاده و استثنایی خواهیم.
صادقی در ادامه گفت: برای اینکه دولت بتواند، با قیمت مناسبی عرضه داشته باشد، باید قیمت سهمها حداقل به میزان همین تخفیفی که در نظر گرفته شده است؛ بالا برود. فولاد مبارکه و ملی مس در قیمتهایی که اعلام شد، ارزنده بودند. در نتیجه استقبال از این دو سهم بیشتر شد. گروه پالایشی هم مدتها ناشی از نوسانات قیمت نفت جهانی و هم شرایط حاکم بر گروه جزو عقبماندههای بازار بودند. هرچند به هر حال قیمت نفت در گروه پالایشی تأثیر روانی دارد.
وی در نهایت افزود: این شرکتها به واسطه بحث قیمتهایشان روند صعودی دارند. در گروه مالی که شامل بانکها و بیمهها است هم همان ۲۰ درصد عرضهها صورت میگیرد که طبیعتاً میتوانیم برای نمادهای موجود در این لیست مثل بانکهای صادرات، تجارت و ملت و همینطور بیمه البرز و بیمه اتکایی امین نیز این موضوع را دنبال کنیم. قاعدتاً بازار در مدت پیش رو به همین میزان رشد خواهد رسید.